Baydı artık...

ManyakVAntepli

Netflix ne zaman orijinal içerik üretecek diye merak ediyordum ve beni şaşırtmayarak en orijinal içeriği olan bir ergen dizisini daha piyasaya sürdü. He olmazsa olmazı işin içinde bir de eşcinsel duyarı var(Diziyi bitirmedim siyahı duyarı var mı bilmiyorum henüz o da vardır herhalde). Normalde gerçek hayatta bir bardak su vermeyecekleri siyahi/eşcinsel insanları dizilerde yüceltiyolar ya acayip tilt oluyorum. Shameless taki Ian/Mickey, Six Feet Under daki David Fisher ile polis sevgilisi ya da Modern Family de ismini hatırlayamadığım iki gay çift vardı yeni dizilerdeki eşcinseller bu etkiyi veremiyor ve çok yapmacık kaçıyor. "Aman eşcinsel dizisi yapalım/diziye eşcinsel karakter koyalım da linç yemeyelim" denerek konulduğu o kadar belli ki... Şimdi biri çıkıp "Ama o insanlar toplumda baskı görüyor" falan diyebilir ama dizide bunları göstermek(göstersinler de en azından düzgün olsun) hiçbir şeyi çözmüyor. Deprem olduktan sonra haberlere çıkıp insanlara depreme hazır olun demek gibi oluyor bu.

ManyakVAntepli

@Noktasal Çok haklısın dediklerinde bir de işin ironik kısmı ayrım yapanlar onlar(Amerikan halkı) duyar kasan da bir Amerikan şirketi. Wtf? Sen yıllarca siyahi kardeşlerimize zulmet onları köle yap sonra gel hepimiz kardeşiz de. Ne güzelmiş. İşin tuhaf yanı bunlara inananlar var "Bak Netflix toplumsal sorunlara değiniyor ne güzel diyor" çoğu arkadaşım. Yav zaten sorunu yaratan onlar. Acayip doluyorum bu tarz diziler patlak verince. Hollywood a hiç girmiyorum bile Dicaprionun yarısı kadar bile oyunculuğu olmayan Mahershala Ali de 3 tane yardımcı oyuncu oskarı bulunması bile ne kadar popüler kültür kölesi olduklarını gösteriyor. Ya da Rami Malek in Mr. Robot dışında adam akıllı bir yerde oynamamış olmasına rağmen tek film ile oskarı kapması buna örnek.

hzlecter

Abi 4 gündür boş boş konuşuyorsun sal artık şu siteyi ya ne taktın Netflix'e. Yok eşsinsellik duyarı yok siyahi duyarı... BİZ İZLİYORUZ KARDEŞİM. Beğenmeyen gitsin başka dizi izlesin.

ManyakVAntepli

@ilkeraydn @hzlecter Yazdıklarıma bir tane karşı argüman üretip "Yok be abi aslında eşcinsel duyarı kasmaları mantıklı şu sebepten dolayı" gibi şeyler diyemiyorsanız bana da boş yapmayın demeyin hocam. @ilkeraydn Antepli olmamın baklava yemenin falan bu konuyla ne alakası var mk? @hzlecter Netflix izlenecek dizi-film mi bıraktı ki? Piyasada izlenecek adam akıllı dizi kalmadı biz de mecbur her önümüze geleni izliyoruz. Çıkmıyor ki bi Person of Interest gibi dizi.

II RaM5Es

@ManyakVAntepli, çıkar ama zor. 5 yıldır 1-2 dizi dışında yok. Eskilerle yetiniyoruz, bundanda gayet memnunum. Sen zaten yazacaklarını yazmışsın ve gayet güzel anlatmışsın.

Howard The Duck

@ManyakVAntepli Rami Malek örneği çok saçma. Kendisi müthiş bir oyuncu ve evet Mr. Robot dışında harika performansları var. Adam akıllı derken neyi kast ettin bilmiyorum ama Buster's Mal Heart ve Papillon bence gayet "adam akıllı" işler. Eger bahsettiğin popüler bir filmde yer almaksa birinin Oscar alabilmesi için çok popüler işlerde olması mı gerekir? Hiç popüler bir işte yer almamış bir oyuncu müthiş bir performans gösterse Oscar alamaz mı? Yakında yeni bond filminde göreceğimiz Rami ondan sonra Oscar alsaydı bu kabul edilebilir mi olacaktı? Peki ya duyar kasmak? Zaten Freddie Mercury'i canlandıran birinin oscar olması için hiçbir duyar kasmasına gerek yok. Asıl garip olan sanki Mr Robot eşcinsel ya da siyahi duyarı kasan bir diziymiş gibi bahsetmen. Diziyi iki kere izledim eğer kaçırdığım bir şey varsa yazarsan sevinirim.

ManyakVAntepli

@Howard The Fuck Geç gördüm forumu yazacaktım da @Noktasal arkadaşım her şeyi benim kafamdan tam da benim cümlelerim ile anlatmış :d orda eleştirdiğim Rami Malek in oyunculuğu ya da Mr. Robot değil( ki Mr. Robot u çok severim) eleştirdiğim Oskarın son yıllarda hakedene değil de ne bilim 2.dünya savaşı,eşcinsel duyarı ya da siyahi zulümü anlatan filmlere verilmesi. Dicaprionun Oskar aldığı film bile saçma sen kalk Inception da Django da falan oyna Oskar aldığın film ayı ile vs attığın film olsun.

II RaM5Es

Oscar ödülleri sırf eşcinsel veya siyahi duyarı var diye verilmez.

Howard The Duck

@Noktasal Rami'nin Michael Jackson'ı canlandıracağı bir söylenti. Ayrıca Freddie Mercury gay olduğu için Oscar kazandırmadı. Lütfen, koskoca Freddie Mercury'den bahsediyoruz. Oscar ödülleri apayrı bir konu. İyi reklam gerekiyor. Her eşcinsel karakter Oscar kazandırmaz. Eğer kazandırsaydı şirketler sırf Oscar için bütçe ayırmazlardı. Yahudiler ise işlerini çok iyi yapıyorlar. Bir yahudinin çektiği 2. Dünya Savaşı filmleri güzel oluyor. Cünkü kendilerine yapılan bir olayı hep zihinde tutup unutturmayacak şekilde pazarlayacak kadar zekiler. Herkesin kendi amaçları var. Kimsenin Ne eşcinselleri ne de siyahileri umursadığı falan yok. Amaç sömürmek hep yaptıkları hep yapacakları gibi. Şu an duyarlı ve sjw olmak para kazandırıyor. İlerde nazi olmak para kazandırırsa nazi dahi olurlar. Gelelim asıl kaşıntı yapan olaya. Cidden bu muhabbet beni çok baydı. Sorun ne anlamış değilim. İnsanların kullanıldığını ilk defa mı fark ettiniz? Çocuğunuzun hetero olmayan insanlardan haberi olmasın mı istiyorsunuz. Zaten vergisini verdiğin kanal boşa mı duruyor. Aç TRT Çocuk İzlet. Çocuklarınızın sırf sizin düşüncenizle büyümesini sağlayacak bin tane yol var. Siz kendi çocuğunuzu düşünün bi zahmet, başkalarının hayatından da uzak durun. Bir insanın cinsel eğilimi izlediği şeylerle değiştirilemez. Sadece kişinin kendisini daha iyi tanımasını sağlar. Hayır, bir insan eşcinsel olsa ne fark eder olmasa ne fark eder? Eğer izledikleri tamamen etkileseydi bile umurumda bile olmazdı. Birinin bankta oturduğunu hayal et. Ben bu insana baktığımda kişiliğini,düşüncelerini,niyetini ve bunları hayatına nasıl uygulandığını umursarım. Eğer bunları değil de kiminle nasıl sevişmek istediğini umursuyorsanız bu sizin sorununuz. Cinsel eğilimi umrumda değil. Ben derin bir karakter istiyorum. Boyası soyulan duvarlara ilgi duysa bile umrumda değil. Bir '' tip'' istemiyorum SJW olmanın popülerliğinden dolayı mahvedilen diziler istemiyorum. Eğer bir sorun dile getirilecekse iyi bir senaryo ile türübüne oynamadan getirilmesini istiyorum. Geri kalan hiçbir şey umrumda değil.

Howard The Duck

Benim radikal cool tavırlarım yok(köklü cool tavırlar?). Modernist falan da değilim. Kim olduğumu bilmiyorsun ama ben kim olduğunu biliyorum. Sen bir faşistsin. Sanatta engeller sınırlar olamaz. Eline kalemi alıp kağıdın başına geçtiğinde seni hiçbir şey engelleyemez.. Tabii senin gibi zihniyete sahip olanlar o sırada ellerinde silahla beklemiyorsa. Eşcinselllik özendirelecek bir şey değil. Zaten amaç özendirmek falan da değil. Yukarıya yazdıklarıma baktın mı sen? İnsana her şey izin verilemezmiş. Neyin doğru neyin yanlış olduğuna sen karar ver. Nasıl yaşayacağımıza ve sanata sen karar ver. Oldu, paşam ruhu mu da ister misin?

II RaM5Es

@Noktasal, Kara mizah diye bir şey var. Komedi filminden ne bekliyorsun ki. İnsanların hepsi senin gibi düşünemez. Kampı bittikten sonra çadırını toplayan bir adam düşün. Burada iki tip insan vardır ve ikisinin yaptığıda doğrudur. Biri başkası kullanır diye kazığı yerde bırakıyor. diğer tip insanda başkası ayağı takılıp zarar görmesin diye kazığı yerden alıyor. İki tip insanında yaptığı doğrudur. Anladığım kadarıyla senin bir konuda tek doğrun var ve diğerlerinin tüm düşünceleri hepsi yanlış. Oysa ben bu çadır örneğindeki gibi, bir konuda birden fazla doğru olduğunu görebiliyorum. Senin aksine.

ManyakVAntepli

@Howard The Duck Üstte yazdıklarına nispeten ben de katılıyorum eşcinsel karakter koyuyorlar ama karakter derinliği koymuyorlar. "Amaaa bir tane gay koyalım da linç yemeyelim" kafası bu. Beni de ilgilendirmiyor kimin homo kimin hetero olduğu. Zaten başkasının aşk hayatı bir başkasınınkini neden ilgilendirir onu da hiç anlamamışımdır. Benim de gay arkadaşım lez arkadaşım var banane abi napıyorlarsa yapsınlar ucu bana dokunmadığı sürece tabi :d Hunters dizisinde aynısı var en önemli karakteri(detektifi) siyahi kadın yapmışlar. Lucifer da tanrıyı siyahi yapmaları gibi :d Friends dizisinde nerdeyse başka ırktan karakter yoktu aynı şekilde Shameless ın orijinali olan İngiliz yapımında olduğu gibi. Onlar olmadan da diziler izlenebiliyor ve güzel olabiliyor ama şirketler bunu anlamıyor. Koy Blade gibi siyahi, Mulan gibi Asyalı, Mickey gibi gay, The O.C deki Marissa gibi lez doya doya izleyelim. Ama nerdeee?

II RaM5Es

Türk dizilerini mi seyredelim?

II RaM5Es

@ilkeraydn, izlemiş ki beğenmemiş. Yani teknik olarak beğenmemesi için seyretmesi gerek. Yanılıyor muyum? Farklılıklarımızın bizi zengin ettiğini söylüyoruz, peki çocuklarımıza ve çevremizdeki insanlara farklılıkları bu kadar çok göstermek ayrımcılık tohumlarını ekmekle aynı değil midir ? Böylece sadece bize ayıran farklılıkları ve benzer yanlarımızı görüyorlar? -diz iz Oz

ManyakVAntepli

@ilkeraydn Normalde sana cevap vermeyecektim de evde "Ulan ne laf soktum be" diye gezme diye cevap vereyim bari. Jokerin konumuzla ne ilgisi var mesela?Profil fotoğrafımda o olmasaydı nerden saldıracaktın? Jokeri sadece milleti katleden bir cani olarak tanımlıyorsan buradaki en büyük aptal sensin. Ben o adamın zekasına, her durumda işin içinden sıyrılabilmesine, Batman gibi bir dahiyi bile oyuna getirebilmesine hayranım. Ayrıca eşcinsellere saygı duymuyorum diye bir cümle asla kurmadım. Benim de eşcinsel arkadaşlarım var. Ama sen Netflix in eşcinsellere saygı duyduğu için bu tarz diziler çektirdiğini sanıyorsan çok safsın be aga. Yapımcılar oturup da "Yaaaa eşcinseller dışlanıyor hadi onları topluma kazandırabilmek için eşcinsel konulu dizi çekelim" demiyorlar. Şu an ne izleniyor piyasada? Irkçılık, feminizm ve eşcinsellik. Adamlar da parayı götürmek için bu hassas konuları kullanıyorlar. Ben bundan şikayetçiyim. Yoksa banane kim kimle yiyişiyor.

II RaM5Es

@ilkeraydn, yoksa Türkiye de mi yaşıyorsun? Dostum bilgilendirme yapayım aynı coğrafya üzerinde yaşıyoruz. Dışlanmışların dünyası gerçekten berbat. Bunu bilemeyecek balkonumdaki sosyopat korkuluk var. Benim gibiler bunun duyar olduğunu görüyor ve yazıyor. Birilerinin piyonu değiliz olmayalım diye. Ve bunların sebebi ben değilim. Ben de karşıyım bunlara ve ben bir silgi değilim ki geçmişteki atalarımızın yaptıklarını silip bunlara engel olayım ve biliyorum ki ben bir pizza değilim ki herkesi mutlu edip günü kurtaran kahraman olayım. Netflix'i kahraman etmeye devam etmeyin ve sanat için çalışan herkesin geleceğe dair umutlarını mum ateşi gibi söndüren sizler olmayın istiyoruz.

II RaM5Es

Güneydoğu'da yaşıyorum ekselansları. "Aksiyon filmleri izleniyor diye aksiyon sahneleri çekilmesin" Dostum, mantığı yerinden zıplattın. Biz onları da eleştiriyoruz anasını satmayayım. La Casa De Papel olsun The 100 olsun. Hikâyede dalya*ak gibi işlenen tüm öğeleri elestiriyoruz. Hoşuna gitse de gitmese de. Adam savaşa gidiyor meselâ düşüneceği son şey sevişmek pardon ama herkesi mutlu ediyor. 3D sanal beyninde yaşamaya devam et. Gerçekler böyle sandığın gibi değil. Ayrıca son cümlenden hiç gocunmadım. Şartlarda eşitsizlik yapanlar utansın. Dipnot: Netflix kullanıcısıyım.

II RaM5Es

Kalbini mi kırdılar? Kıyamam ama şimdi sana. "Anne kimse beni anlamiyoooo". Ergenn tavırlara bak sen. Glikoz şurubuyla büyüyen yeni nesil ancak bu kadar oluyormuş. Eleştirip elestirme demen zayıf bir insan olduğunu gösteriyor. Ya da ergen. Ergen daha mantıklı geldi. @Noktasal, gerçekten bu konuları anlatamıyorsun, biraz onların pencesinden bakmayı öğren veya o pencereden kendini aşağıya doğru her seferinde 1/2 oranında sarkıt bakalım ne olacak. Gerçekten Elealı Zenon haklı olabilir mi?

Gorki

Katılıyorum tartışma sahibinin çoğunluğu sözlerine.

1Erkam

@ManyakVAntepli dostum shameless örneğini vermen çok iyi olmuş.Ben de kullanmıstım aynı örneği ama homofobik ilan edilip linç yemiştim :D. Fikirlerini çok beğendim . @II RaM5Es Abicim sen de çok güzel konuşmussun

II RaM5Es

@MehmetErkam, teşekkür ederim dostum, dilim döndüğünce insanlara anlatmaya çalışıyorum ama bu da dil dön dön nereye kadar?

knbsrgl

2 aylik dizi izlemekten beynin erimis aq PSJOSJOSJAOJSOSBOANIAVIANOAB

ManyakVAntepli

Argümana bak. Randoma bak. Küfür kısaltmasına bak. Buram buram ergen kokuyorsun.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

2

3