Ergenler için Fantezik Aksiyon FGL

Fegelein

Ergen veletlerin tripli soygunculuk oyunu... Kaliteli, drama dalında Emmy ödüllü alabilecek, Sanatsal ve Gerçekçi bir dizi arıyorsanız uzak durun. Oyuncuların tipi dahi yapmacıklık taşıyor, posterden ciddi bir dizi olmadığı belli. Bir grup eşkıya tüm polis gücünü karşına alıp banka işgal ediyor, mümkün mü böyle bir şey? Girip bir yere çıkamazsın rehin alırsın ondan sonra eninde sonunda gebertirler. Aksiyon ve gerçekçilik mi arıyorsun? Narcos izle! Mizahta mı girsin işin içine? Breaking Bad izle! Fegelein tavsiye etmiyor.

Phasor

Ok.............

JustTheMeMo

Fegelein ayıp be insanlar yorumuna bakar da diziye bakmaz sonra da gün gelir izlerse es kaza arkandan laf eder bilesin. Tamam bi Braking Bad değil. Ya da onlarla boy ölçüşemez lakin yoklukta çok güzel de izleniyor.

JustTheMeMo

Ayrıca netice de çok sansasyonel firmaların stüdyoların desteği ile yapılan bir dizi değil. Bu da işin içine koyulunca dizide ki kurgu kesinlikle izlenebilir.

kittycat

Kim gerçeklik arıyor ki ! Dizinin güzel olması için gerçekçi olması şart değil, aksine gerçeklere aykırı olması daha çekicidir, bu insan psikolojisidir. Kimse 14-16 saatlik ağır bir mesaiden, okuldaki sınavlardan, hayat şartlarının zorluğundan sonra Narcos gibi ağır bir diziyle uzaklaşamaz. Ergen dizisi veya fazla overrated aaabi diyenlerin de insan psikolojisinden gram anlamadıklarını düşünüyorum. Herşeyi gerçekçilik, maddesellik, akıl ve mantığa uygunluk çerçevesinde değerlendirirseniz siz bilim-kurgu da seyretmeyin, fantastik de seyretmeyin. Filmlerin kendi anlattıkları hikaye ve ortamlarının da kendi kuralları vardır her filmin kendi mantık çerçevesi vardır uçuk dahi olsa. Eğer o çerçeve içinde kalıyorsa o film güzeldir ve Narcos'daki aşırı gerçekçilikten ve uyuşturuculardan daha güzel kafa yapar! Her filmi kendi habitatında izlemeyi bilmek gerek, hayal kurduran bir diziden gerçekçilik payesi bekleyemezsiniz. Yoksa herkes biliyor gerçekte neler olabileceğini....

Fegelein

Sakin gençler. Fantezik seviyorsanız izleyin tabi ama o zaman hikayenin hiçbir manası kalmıyor. Lord of The Rings'te fantezik, yürüyen ağaçlar görünce mutlu mu oluyorsun? Ben vay be ne efekt yapmışlar diyorum ama hikaye tat vermiyor açıkçası.

kermitt

Artık 'ergen dizisi' tarzı tabirler kullanmasak diyorum. Hiçbir şey bana bu kadar içi boş gelemez yani. La Casa De Papel kötü bi dizi değil kesinlikle ama gerçekten overrated. Fazla abartıldığını düşünüyorum ayrıca çok da mantık hatası vardı. Tşk.

Aslanlı Xanım

Fantastik sevmiyorsanız tabii ki tat vermez. Bu size bağlı bir şey. Ben seviyorum, izlerken mutlu oluyorum filan. Fantezi türünde olan dizi veya filmden de kendimize bir şeyler katabiliriz.

Aslanlı Xanım

"Ergen dizisi" konusunda çok haklısınız kermit bey :D

kermitt

Hanım :DD

Aslanlı Xanım

Aah özür dilerim :)

ugurkose

Arkadaşlar burada DİZİ izliyoruz, burada kurgu da olmalı gerçeklikte olmalı gerçek dışı olaylarda olmalı. Yani kısaca DİZİ izliyorz. Cem Yılmaz'ın dediği gibi gemici zihniyetiyle Titanik izlenmez ki :) bilim kuurgu izliyorsunuz, filmde uzaylı var ama siz uzaylı yok diye filmi eleştiriyorsnuz. Yapılan tam da bu. Tadını çıkarın, tad almıyorsanız bırakın tad alanlar izlemeye devam etsin. Sevmediysen belirt ama eleştirinin dozunu kaçırma

KMikaelson

Sana mı sorcaz ne izleyeceğimizi. Sen dizi yap izleyelim. Bilader hangi vasıfla eleştiriyosun önce bu işi yaparsın sonra eletirirsin. Boş konuşma ergenlikle dizinin hiç bir alakası yok. Ergenler bassın sana. Ezik yorum yazık.

CSA3

Bir kere kimse diziyi abartmıyor. Çok izleniyor olması, dizinin mükemmel olduğu anlamına gelmez. Çoğu dizinin bazı vasatlıklarının farkında olarak izliyor mesela ben. Fantastik, bilim kurgu çok başka dallar hiç karıştırmayın. Ki özellikle fantastik diziler de bir anafikir vs. yoksa GOT gibi olursa bence yine vasat. Bu benim şahsi fikrim tabii. Adamın eleştirilerine katılmayarak, sen kimsin de eleştiriyorsun falan diyenler kim olarak bu dizi güzel diyebiliyorlar o da ayrı bir oksimoron. Ergen dizisi eleştirisi haksız değil. Evet, ergenler izliyor en çok ve evet ancak bir ergen bu dizinin mükemmel olduğunu düşünebilir. Fegelein'e Lord Of The Rings konusunda da katılıyorum. Mesela son zamanlarda çıkan Platform filmi de fantastik falan ama müthiş bir düşündürücülük, felsefe ve ana fikir var. Aslında Lost da benzerdi. Onda da biraz irdeleyen anlatılan saçma gibi gözüken gizem hikayesinin ardında bambaşka metaforik anlamlar yakalayabiliyordu. Her fantastik dizi, film bu şekilde olmaz. Kittycat de doğru noktaya parmak basmış. Bazı insanlar için kolay izlenebilirlik önemlidir. Basit basit izleyelim bitsin zaten yorgunum kafası gibi. Arka Sokaklar geliyor ilk aklıma bu tarz diyince. Yıllardır nasıl TV'de. Casa de Papel kolay izlenir ama çok da mantıksız ve gerzekçe değil. Elbette abartılı şeyler var ama tamamen o işten gelen kafam zaten yorgun bir de bununla uğraşmayayım diyen insana hitap ediyor denemez. Bu tam olarak ergen dizisi işte. Yani bunu derken kötülemek amaçlı demiyorum ama ortalama bir ergenin %100 zevkle izleyebileceği kıvamda bir dizi. Breaking Bad mesela bir ergen için fazla yavaş ve sıkıcı gelebilir. Hele Narcos'u bir ergen asla izleyemez. Elbette bunlar genelleme. İstisnalar olur. Kısacası, dizi güzel, uzadıkça boka sarmaya başlayan akıcı bir dizi. Türünün en iyi örneği elbette değil ama genel anlamda başarılı. Umarım Prison Break'e bağlamadan tadında bırakırlar. Şuan ikinci soygun bitmek üzere ama Prison Break'teki hapisten kaçmalar gibi soygunlar da 3-5 giderse 7-8/10 hattından net olarak 7'ye düşme ihtimali yüksek.

burytomorrow

@ugurkose'ye katılıyorum. sanki yorum yapıyım da severek izleyenlere laf dokundurayım dercesine yazılmış bir konu.

II RaM5Es

Abi burada herkes haklı şu adam "KMikaelson" haksız. Bak bak şuna ilk önce bu işi yapıp eleştirmeliymişiz. O zaman kimse kimseyi eleştirmesin. Mantığına tüküreyim. Bu tür zihniyeti görünce çıldırıyorum ya.

Fegelein

Hahaha, aradan aylar geçmiş başka sitede izlediğim bir dizi çökünce buraya bakayım dedim. Cem Yılmaz'ın dediği gibi "Bu nedir yauv?". Hani troll olsam arada çıldırtılacak tipler var. Biri demiş mesela sana mı soracaz diye? Yahu git vaktini izlemeye ayır, böyle yerlere hiddetini kusarak sadece kendi vaktini çalıyorsun. İnsaflı biri olmasam bu yorum burada duracak böyleleleri de kendini parçalayacak, sonuç? Sonuç yok, dedim rahatladım, takan var mı? Yok. Yalnız arada sırf sosyal bir ortam oluşması adına iyi niyetle yorum yapanlar var onları kenara ayırıyorum. RaM5Es, haklısın kardeş, bunlar hiçbir şey yapamaz böyle klavye fatihi olurlar anca. Şimdi gelir bunada cevap yazar, sanki bir anlamı varmış gibi yaptığının. Zaten aklı olan kendi değerlendirmesini kendi yapar burada yazanların sentezi bunu gösteriyor. Birileri cevap verdikçe durum sosyal deneye gidiyor. Biri de demiş ayıp, insanlar arkandan laf eder. Ben kimim, insanlar kim, laflar nerede? Kimin umrunda yav XD. Biri demiş gerçek zevk vermez, kendi hayatını tüm insanlara genellemekte güzel, tersine empati. Masallar kime anlatılır, çocuklara. Neden hayal güçleri genişlesin diye. Gerçek olabilecek en komplike şeydir, bir dizi gerçek gibi çekilebiliyorsa o zaman teknikte ve kurguda uçmuş demektir. Ama gerçeklik algısı bile zayıf olanlar anlayamaz tabi bunu. Dünyası dar adamın, bütün gün ekrana bakıyor, standart işlerle uğraşıyor, anlıyorum tabiki eve gelince masala ihtiyacı oluyor. "uzadıkça boka sarmaya başlayan akıcı bir dizi" bu yoruma da sevdim. İçinde 3-4 çelişki birden barındırıyor. He son olarak iyi bir yapım için sansasyonel firmalar gerekmez, sanat yapamama kaygısı olacak insanın içinde. Filme diziye uçan kaçan patlayan arabalar koymazsan da film dizi çekiliyor.

Fegelein

Bu dizinin ana konusu nedir? Biri mantıklı cümleler açıklayabilir mi?

Emil_Aze

Aslındda dizinin türk dizilerinden çok bir farkı yok.Şu şunu seviyor,bu bunla evlenecek,o onunla yatıyor gidişat kötü.

DarkSilence

Çoğu yorumlara bakıyorum ve sadece gülüyorum. Herkes kendisini sinema ve televizyon mezunu sanıyor, sanki bu sektörün içinde uzun yıllardır çalışmış etmiş gibi... Hekesin bildiği gerçek var hepimiz boş vakitlerimizi değerlendirmek için dizi ve diziler izliyoruz. Beğenmiyorsan beğenmiyorum, hoşuma gitmedi izlemiyorum de geç ama burada çoğu kötü yorumlar yapanların bu dizinin tamamını izlemesi ayrı ironi...

II RaM5Es

@Kazim, git arka sokaklar izle diyen insanlardan bir farkın yok, bilmem farkına varabildin mi? İzlemiş ki hoşuna gitmemiş eleştiriyor. Eleştirmek yasak mı? Resmen saçmalıyorsunuz.

II RaM5Es

@Kazim, burada tartıştığımız dizi. Kavga etmiyoruz. O cümleden anlaşılan hakararet etmeyin değil, boş yapıyorsunuz. Daha sonra "ama ben bunu söylemek istedim." diyorsun. Söylemek istemediğin ile yazdığın uyuşmuyor.

Fegelein

Diziyi "çöp" olarak niteleyen yeni bir başlık açılmış FEGELEIN alkışlıyor.

Fegelein

Yaşasın IMDB ve SDP puanları düşüyor, zevksizlik biraz hak ettiği noktaya gelsin.

Agent Cooper

medeniyet düşmanı ortodoks marksistlerin gazını almak için çektiğini açıklamıştı zaten netflix ceosu.

Hayro

Tamam kanka en ergen olmayan sensin

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

4

24

1

1

8

4

10

4

11

8

20

3

2

3

3

2

7

3

1

8