Neden Kesinlikle Başlamalısınız? FGL

Fegelein

Sadece Animasyon Değil Tüm Diziler İçerisinde En Delice Yapım! Eleştiriye geçmeden deliceyi açayım deliceden kasıt deneyselliğin sınırlarını zoruluyor. (zira daima teknik tabirler kullanmaya özen gösteriyorum) Fegelein olarak başka mecralarda da okurlara hep oturaklı, geleneksel sinema tekniklerini takip eden yapımları tavsiye ettim. Ancak! Tam bir saçmalık, delilik olan bu yapım bir harika. Kimi zaman iğrençliğin dip noktalarını zorlayan bu dizi Rick'in zekası etrafında odaklanarak mizahı ayrı bir boyuta taşıyor. Deneysel yapımlar içerisinde en başarılısı ve elbette 2-3. sezonlar ile deneysel olmaktan çıkarak literatüre geçti. Birkaç farklı kategoriyi harmanlıyor. Konsepte gelirsek "Saçmalayabildiğin kadar saçmala ve daima bir kurgunun sonunda bir mantığa bağla". İşte bu yüzünden diziden kopulamıyor. Ne kadar saçmalasa da ne kadar iğrençleşse de bir noktaya bağlanmasını bekliyorsunuz. Ve bağlanıyor da! FEGELEIN tavsiye ediyor. İyi seyirler. Yalnız bir not düşeyim: ARCHER dizisi de deneysel animasyon olarak başlayıp kült haline gelmişlerden biri. Drama ve kara mizah tadında tam bir yetişkin animasyon dizi istiyorsanız onu izlemenizi tavsiye ediyorum. RICK & MORTY futüristik ve sürrealist bir alana giriyor. En iyi animasyon dizisi Archer olabilir ancak Rick & Morty'de en sıradışı olanı.

Fegelein

Tartışma bölümüne tavsiye yazan arkadaşlara çağrım lütfen açıklama yapın da kamuoyuna faydanız olsun. İyi seyirler.

Fegelein

İnsanlara bir faydamız olsun diye yazıyoruz, bağzıları neden trollük yapıyor?

Fegelein

Diziye arada bir bölümden başlayıp, anlamayan ve komik olmadığını iddia edenler için bu başlığı yukarıda tutalım bir süre daha. Pickle Rick'i beğenmemiş biri, yaratıcılıktan zerre anlamadığı belli.

erenrengiz

Bilim kurgunun maksimum absürtlükle harmanlandığı bir dizi. Geleceğe dönüş,doctor who,futurama,otostopçunun galaksi rehberi eğer bu dördünden birinin severi iseniz kesinlikle izlemelisiniz. Dizi bu dördünden çokça esinlenilmiş. Genelde izleyenleri güldüren sahneler barındırsa da zaman zaman duygusal sahnelere de şahit olabilirsiniz.

Gorki

Futurama bunu tokat manyağı yapar.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

4

2

2

20

1

16

11

18

3

26

22

1

8

1

1

44

7

1

3

12

2

21

6

1

4

7