Dizi hakkında

schwarzgoat

Kesinlikle underrated bir dizi. Gerek kahramanın kaın olması ve onun gözünden olayların anlatılması, gerek modern dünya ile 200 yıl öncesinin karşılaştırılması hepsi oldukça güzel. Duygusal sahneler biraz uzun, Türk dizisi kıvamında ama yine de, oradaki hissi yaşatma adına başarılı. Özellikle iskoçya hayranı ya da meraklısı insanların seveceğini düşünüyorum. Kitabı da mutlaka okunmalı. Dizinin ne kadar başarılı olduğu o zaman daha iyi anlaşılacaktır

NCabidin

Bilmiyorum belki abartıyorum ama çok eskiden izlemiştim ve ilk bölümde veya ikinci bölümde iğrenip kapatmıştım. İğrenmemin sebebi de aşık olarak gözüken kadın bir şekilde başka bir diyarda bir adamın altına yatmaktan bir an olsun çekinmiyor. Dediğim gibi çok izlemedim ama benim izleyemeyeceğim türde bir dizi gibi.

Aslanlı Xanım

@NCabidin iyi de ilk ya da 2ci bölümde aralarında bir şey olmuyor.

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
Evlendikten sonra seviyolar birbirlerini

NCabidin

@Aslanlı Xanım şöyle bir şey hatırlıyorum. Bunları odaya felan gönderiyorlardı sanırım sonra kadın üstünü çıkarıp yatağa doğru eğiliyordu. Gerisini çok hatırlamıyorum bu sahne kalmış şuan aklımda. Aslında çok tarih ve dönem dizilerini severim ve bu diziyi de izlemek istiyorum ama bu aldatma mevzularına karşı aşırı bir nefretim var. Özellikle böyle aşık gösterip gidip başkaları ile işi pişirdiklerinde katlanamıyorum. Bu arada gözlemime göre kadınlar çok seviyor bu diziyi. Grinin elli tonunu da çok seviyorlardı mesela. Anlayamıyorum. Neyse konu dağılmasın. Benin nu dizi ile alakalı aklımda kalanlar bunlar.

Aslanlı Xanım

@NCabidin üstünden çok geçmiş hatırlayamadım dediğiniz sahneyi. Neyse zaten tarih için falan izlemek istiyosanız önermem diziyi. Grinin elli tonu gibi bi şey aslında

glchsn

Şu diziye grinin elli tonu, iğrenç demek bildiğin sinemadan anlamamaktadır. Muhteşem bir dönem dizisi. Çok biliyorsanız kendiniz kalkıp senaryo yazın. Her şeyi dozunda muhteşem bir dizi.

NCabidin

Çok biliyorsan senaryo yaz demiş, ben yazılımcıyım. Bu dizinin senaristi yazılım yaparak bir şey ürettiğinde ben de senaryo yazarım. Diziye gelirsek, 11. bölüme kadar izledim. Bölümün sonunda kadın geleceğe dönme şansı varken vazgeçti ve çok kolay bir şekilde tecavüz edilebileceği bir dönemde kaldı. Neden? Toplasan kaç ay geçirdi ki bu kadar bağlandı. Her seferinde gerçek kocasına olan aşkının altı çizilmiyor muydu? Tarihsel karşılaştırma açısından güzel olsa da benim aşırı saçma bulduğum bir dizi.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

3