Yeni Sezon Hakkında

HarleyDavidsoon

Bildiğiniz gibi, 7 Ekim 2018'de Doctor Who'nun modern serisinin 11. sezonunun 1. bölümü yayınlanacak. Dizinin tarihinde bir ilk olarak Doctor'umuz bir kadın olacak. Doctor'umuzu Jodie Shittak-.. pardon Whittaker oynayacak. Ayrıca dizide bir yoldaş değil yoldaşlar olacak, tahminimce TARDIS'in içinde pembe ve tonları renkte şeyler de olacaktır. Bence Christopher Ecclestone, David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi, John Hurt ve nice oyunculardan sonra Jodie Whittaker'ı (ya da Shittaker'ı) oynatmaları saçma bir karardı. Feministlere bir şey demiyorum aslında, bazı insanların "feminazi" dediği düşünceyi sevmiyorum sadece.

MISSY

Yeni sezon berbat ötesi ilerliyor. Kadın doktor denilince şahsen ben River Song ya da Missy gibi bir kadın bekledim, ama hüsran. Ayrıca 3 tane yoldaş? ilk bölümün ortasına kadar doktorun gelmemesi ve 2. bölümün sonuna kadar TARDIS'in olmaması? Cidden feminizmle alakası yok, ya da kadın doktor fikriyle. Çok daha iyi yazılabilirdi. Doğru düzgün uzaylı yaratık yok, bilim 0 ve bilim kurgu 0, yoldaşlar berbat sadece yaşlı adamı birazcık sevebildim. Özellikle zenci çocuk o kadar berbat ki, gerçek hayatta görsem yumruk atarım. Doktora çok laf etmeyeceğim sadece çok daha iyi bir yoldaş olurdu o kadından.Ben tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım yeni sezonda. Bilim diye yutturdukları tek şey sigaranın parmak şıklatınca alev alması, ya da 3. bölümde, sakın kalkmayın he yoksa evrende sonsuza kadar ırkçılık olur sakın. Bu mu yani? 0 heyecan 0 macera 0 bilim kurgu... tamamen hayal kırıklığı. O kadar çok yoldaş var ki hepsinin hayat hikayesine değinmekten doktora zaman kalmıyor. Kötü yazarlık ve kötü oyunculuk hepsi bu sezonda bizlerle doktor severlere sabırlar dilerim.

josephko

Bok Gibi

attlahante

Yeni sezon gerçekten çok kötü. Klasik doctor whonun dışına çıkmasının haricinde vasat bana kalırsa. Beğendiğim tek bir bölüm vardı o da Rosa Parks. Kadın doktor fikri beni çok heyecanlandırmıştı. Capaldi en kaliteli doktorlardan biriydi ama onun rejenarasyonunu o kadar güzel göstermişlerdi ki bir an önce sonraki doktor gelsin istemiştim. Şu an bu isteğim yüzünden vicdan azabı çekiyorum bilemedim kıymetini Capaldi. Kadın doktorla ilgili herkes kendi fikrini söylüyor kimisi cinsiyetçi davranmış kimisi feminist davranmış vs. Jodie Whittaker ilk kadın doktor olduğu için söylenen her fikir cinsiyetle ilişkilendiriliyor haliyle. Senaryo ve yapım berbat. Jodie Whittaker da iyi bir doktor olamadı. Eski bölümleri izleyip duruyorum. Donna iyi bir doktor olurdu, olmuştu da. Clara iyi bir doktor olurdu ki o da olmuştu. Hatta Rose bile iyi bir doktor olurdu. Yani Benim fikrim yeni doktorun kötü olmasının sebebi kadın olmasında değil Whittaker bu karaktere kesinlikle uygun değil. Doktor için ne bileyim River gibi Donna gibi güçlü ve biraz deli kadın karakterler çizilmeliydi. Olup biteni kenarda izleyip herkes herşeyi çözdükten sonra "aa tabii ya ben ne kadar aptalım" diyip uzun sıkıcı nasihat veren bir karakter doktor olmamalı. Bir de senaryo kötüyse Jodie ne yapsıncılar var. Walsh Graham'ı çok iyi canlandırmış. Belki o adamın hatrına birkaç bölüm daha izlenir o kadar. Yani Walsh yapabiliyorsa Jodie de yapabilirdi ama yapmadı. Hatta artırayım, Graham baya iyi bir doktor olurdu.

dizi izleyicisi

Capaldi'nin gelişiyle bozmuştu zaten. Nedense sevemedim Capaldi'yi. Kadın doktorlu bölümlere daha gelmedim. Ama hakkında yazanlar sebebiyle bir önyargı oluşmadı değil...

ernico

izlemeyen varsa 11.sezonun hepsini size bir tavsiye :) yanınıza yastık alın uyuya kalırsınız maazallah...

ismim yok

doktorun kadın veya erkek olması neyinize sorun teşkil ediyor ki? önemli olan doktor olması değil mi?

Tennantın tardisi

12. sezon 11. sezondan iyidir :((

icoban

Herkes farklı tepki vermiş tabii olarak, ben de Jodie'nin ilk sezonunu ilk Doktor'un durumuna benzettim. Yoldaş sayısı, pek aksiyona girmemesi (Christopher, David ve Matt kadar), tepkileri ve geçmiş zamana dönük etkisiz gidiş vs. Jodie hakikaten Capaldi kadar harika oyuncu ancak her ikisi de sorunlu senarist ve yoldaş kurbanı oldu. Bu rollere Jodie'in ve Capaldi'nin yerine kimi getirirseniz getirin çare olmaz. Russell T Davies gibi (hem bu dizide hem Torchwood'da iyi iş çıkarmıştı) ufku daha açık yazar gerekiyor. Bu iki doktor, diziye katılış halleri esas alınırsa David ve Matt'ten daha iyiydi yani oyuncu da bir yere kadar. Neticede Jodie'i ve Capaldi'yi Doktor olarak görmek çok hoşuma gitmişti, ta ki yoldaşlarına verilen rolleri ve onların oyunculuklarını görene dek. O noktadan sonra ikisi adına da üzüldüm doğrusu. Diziyi 10 yıl daha çekseler yine izlerim ama keyfi ve etkisi öncekiler kadar değil. Zamanla yazar ekibinin dizi ruhuna alışacağını ve daha güzel bölümler ortaya çıkaracaklarını umuyorum.

Adelaide

@icoban butonu olsa da şu yazını beğenebilsem. Çok güzel anlatmışsın.

icoban

@Adelaide Teşekkürler.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

6

2

4

12

5

10

10

3

13

9

5

3

3

4

15

13

7

16

4

14

17

16

10

15

2

14

3

7

9

9

21

10

5

11

13

3

18

7

12

6

12

23

17

15

26

4

5

12

17

60

14

25

25

30

80

2

83

7

25

13