Nasıl bir dizi ? İzlenir mi ?

KubgiN

Band of Brothers yada Kardeşler Takımı 2nci Dünya Savaşında Amerika'nın Normandiya çıkartması öncesi asker eğitimi ile başlar ve sonrasında Avrupa'nın Alman işgalinden kurtarılmasıyla sona erer. Her bölümünü film tadında izleyeceğiniz bu mini dizi 1 sezon ve 10 bölümden oluşur. 2'nci Dünya Savaşı'nda 101.nci Hava İndirme Tugayına bağlı olarak görev yapmış olan, üstün başarılar elde eden ve dizinin her bölümünde sürekli ismini duyacağınız "Easyyyyy Companyyyy, listen up!!!" bağırışlarıyla adı geçen "Easy Bölüğü" nü savaşın sonuna kadar takip edeceksiniz. Yorumlara ve tartışmalara gelecek olursak Amerika bu savaşı kazandığı için propagandasını da fazlasıyla filmlerinde ve dizilerinde yapacaktır. Çünkü bir söz derki "Savaşta kazanan taraf haklıdır." Örnek vermek gerekirse eğer 3'ncü Dünya savaşı çıksa ve bu savaşı Çin Halk Cumhuriyeti ve Rusya kazansa, Rusların ve Çinlilerin bu şekilde fazlasıyla abartılmış dizi ve filmlerini görebilirdiniz. Tabi hayatta kalırsanız :) Amerika'da hiçbir tereddüt gözetmeksizin, Amerikan askerlerinin tabiri caizse "sıka sıka Berlin'e doğru ilerlediği bir mini dizi yayınlamış. Sizde dolayısıyla bu dizide sabit makineli tüfeklerin atası sayılan MG42'nin konuşlandığı makineli tüfek yuvalarının patır patır düştüğü, 1'nci ve 2'nci Dünya savaşında fazlasıyla savaş tecrübesi edinmiş Alman askerlerinin gerizekalı bir embesil gibi öldüğü, 1'nci Dünya savaşında kendi askerlerini bombalayan Amerikan topçularının bu dizide lazer güdümlü nokta atışı yaptığı, zamanın strateji ve taktik ustası ve Alman doktrinlerinin dehası olan Prusya'lı generallerin beyinsiz gibi askerlerini sevk ve idare yaptığı, bir anti tank el bombası yada en ufak anti tank mayının da kıçı başı yanmaya başlayan Sherman tanklarının Alman panzerlerini ezip geçtiği bir dizi izleyeceksiniz. Amerika tabi ki elindeki en büyük propaganda aracı olan Hollywood'u kullanacak ve bu şekilde diziler sunacak sizlere. Bütün dünya tarihinin akışını baştan sona değiştiren bir savaşın nasıl olduğunu öğrenmek istiyorsanız belgesel izlemeli ve kitap okumalısınız. Kanımca tarafsız bir kalemden çıkan kitapları okumak olayın aslında nereden nereye geldiği hakkında size çokça bilgi verecektir. En azında World At War isimli belgesele bir göz atın derim ben. Ayrıca belirtmek gerekirse diziyle ilgili insanlar olumsuz yorum yapabilir. Bir kesimin olumsuz yorum yapması dizinin kötü ve izlenme zevki olmayan bir dizi yapmayacağı gibi, dizi hakkında yapılan olumlu yorumlarda o dizinin seyir zevki yüksek bir başyapıt olacağının garantisini vermez. Son olarak, 5000 yıllık insanlık yazılı tarihinin sadece 256 yılı barış içinde geçmiştir. Gerisi hep savaştır. Aptal ve ahmak politikacıların başlattığı savaşı gençler yapar. Ekonominizin çökmesi ve genç nüfusunun azalmasıyla da sona erer. Herkese iyi seyirler.

Fegelein

İnsanlık tarihinin hiçbir kesiti barış içinde geçmemiştir. İlla büyük savaşlar olması gerekmez. Daima çatışmalar olmuştur. Ve diziye gelirsek. Kesinlikle son derece gerçekçi ve KÜLT bir yapım. Tarih öğrenmek veya öğrenmeye başlamak veya öğrendiklerini görmek için harika bir yapıt.

aylonto

izlemelisin...

Elfidaaa

İzlenir evet fakat doğru olmayan bazı yönleri var.

dizi izleyicisi

Belgesel tarzında izlenirse yetersiz ve yanıltıcı olabilir. 2. Dünya Savaşı ile ilgili arkadaşlar, zaten olayı süzeceklerdir. Yine de izlenir.

Gorki

İzlenebilir gayet iyi bir mini dizi ama şu bir gerçek ki ABD propagandası demeyelim de sanki o dönemin ABD ordusu Avengers gibi Alman tankını patlatıyor. O dönemin en güçlü tankına sahiptir Almanya şahsen Nazileri de severim. Aşırı Alman hayranıyım Enver Paşa gibi.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

3

7

2

11

9

6