Coupling ( ve Cinsiyetçilik )

Heavenly Call

Kadın - Erkek ilişkilerinden bahsediyor gibi gözükse de yapılan "şakalar" aşırı cinsiyetçi. Erkeklerin sürekli kadını yatağa atmaktan, çıplak görmekten bahsettiği, kadınların ise duygusal olmaktan uzak aşırı plancı olduğu bir dizi. Kadın olmadığım için o kısmı bilemem ama erkeklerde bu durum ergenlikteki 1-2 sene geçerli, onun da belli sınırları var. Çünkü dizideki gibi konuştuğunda arkadaşların sevdiğin kıza farklı gözle bakar ve bu da hoş olmayan durumlara neden olur. Bu yüzden erkekler bunu yapmaz.Ayrıca böyle diziler bazı kadınların erkekleri sürekli seksten bahseden yaratıklar sanmasına neden oluyor. Erkeklerin de duyguları vardır. Hemcinsleri ile bir kız hakkında konuştuğu zaman genelde çok hoşlandığını ve nasıl bir yol izlemesi gerektiğini konuşur ki bunu kadın da yapar. Zaten diğer şey olmuşsa en fazla "yattık" der. Öncesini ya da sonrasını anlatmaz. Dolayısıyla " Aaa meme dedi, ııı çıplak dedi" diyen bir ergen erkek, ya da Seksi koz olarak kullanıp erkeğe her istediğini yaptıracağını sanan ergen bir kız değilseniz KESİNLİKLE İZLEMEMENİZ GEREKEN bir dizidir.

karbonaich

mantıklı konuştuğunu sansan da çok boş yapmışsın, diziyi zevkle izleyecek kişilere belki de engel oldun vazgeçirdin bu yorumunla. izlemeyi düşünenler kesinlikle başlasın muhteşem bir dizidir. buluttan nem kapanlardansanız, her şeye ık mık ediyorsanız bu arkadaş gibi o zaman izlemeyin.

Howard The Duck

Eğer dizi Heavenly Call'un anlattığı gibi bir diziyse Heavenly Call kesinlikle haklı. Buna her şeyden nem kapmak değil bilinçli izleyici olmak denir.

ayseyildiz

Heavenly Call hayatımda gördüğüm en hassas insansın. Her diziye duyar kasıp kötülüyorsun. Sitcomlarda aşırı uç karakterler ve olaylar olur. Dizi de kadın erkek ilişkileri üzerine olduğu için yoğunluk olarak bunlara yönelinmiş. Lütfen sitcom izleme ve bu kadar anlam çıkarmaya çalışma her sitcoma. Bir kere de gül geç, bu kadar detayçı olmanı gerektirecek bir olay yok bu dizide.

NCabidin

Dizi 200 yapımı ve Amerika dizisi , kısacası türk kültürü ve türklerin ilişkiye yaklaşımını beklemeyin. Yorum yaparken zaman ve yeri katmamış yukarıdaki arkadaş. Aynı konuyu gidip japonya da ele alırsan içerik bambaşka olur. Umarım anlatabilmişimdir.

byfenillex

Heavenly Call, by dizi 2000 lerde geçiyor. Bahsettiğin şeylerin fazlasıyla olduğu bir dönem, şu an gibi değil yani ve ayseyildiz in da dediği gibi bu karakterler tamamiyle gerçekçi olsun diye yaratılmazlar, çok uç noktalarda olurlar. Bu bahsettiğin duya yüzünden kotuleyeceksen diziyi kendin bilirsin ama doğru değil kesinlikle.

byfenillex

Başta bu yerine by bir yerde de duyar yerine duya yazmışım, düzelteyim dedim. Aynı zamanda aklıma gelmişken soyliyim dediğin o cinsiyetçi şakalar Friendsde de HIMYM da da ve bu tarz resmen her sit com da da var.

Agent Cooper

sitcomların amacı o. ortalama ve çoğunluk olan insanlara hayatlarından birkaç sahne sunup güldürmek. 2000 yılında ingilterede de olsa kalkıp seyirciye queer teori parçalayıp toplumsal cinsiyet rolünden bahsetsen kimse izlemez. ama its always sunny in philadelphia var mesela ona bakabilirsin. o daha bi duyarlı o konularda. (tabii ofansif yapmayı da elden bırakmıyorlar.)

galadriel

ne hassassınız arkadaş sitcomun amacı bu tarz sorunları durum komedisiyle mizahla dile getirmektir. şimdi sen the office izleyip ırkçı michael faşist dwight falan da dersin. always sunny falan izlesen seni acile kaldırırız heralde hocam

Agent Cooper

en son south parkın post covid bölümünde yetişkin jimmy sjw komedyen olmuştu tam da bu başlıkta bahsedilen her şeye aşırı duyarlı ama komik olmayan bi mizah yapıyordu. mizah dediğin ofansif olur saldırgan olur mizahın sınırı olmaz. önemli olan mizah dışında da böyle düşünmemektir. gülersin geçersin ama orda kalırsan o senin için mizah değildir hayat görüşüdür. bu çok ince bi çizgi.

Sadness

okumayacağım ki :ddd

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

1

1

3

6

1