Louie ( Dünyanın En İğrenç, Sapıkça ve Sapkınca Yapımı )

Heavenly Call

Bu diziyi izlerken ilk önce komedyenlerin hayatlarının sanıldığı kadar eğlenceli olmadığını onların da bazen üzücü şeyler yaşadığını ve buna rağmen insanları güldürdüklerini anlattığını düşünüyorsunuz. Fakat ilerledikçe yapılan iğrenç ve cinsiyetçi "şakalar" sizi o kadar sinirlendiriyor ki dayanamıyorsunuz. Eğer bir komedyen "şaka" adı altında "Hayvanları azdırırsanız onlarla sevişmek hakkınızdır", "Sevişirken kadının üstüne tükürüğüm terim akıyor", "Çocuk tacizine, tecavüzüne ses çıkarmazsak çocuklar tecavüze uğramaz," gibi "şakaları" her bölüm yaparsa bunun adı kara mizah değil iğrençlik, sapıklık, sapkınlık, ahlaksızlık olur . Louie KESİNLİKLE İZLEMEMENİZ GEREKEN bir dizidir.

ManyakVAntepli

Heavenly Call aga böyle yazdın izleyesim geldi ben her türlü ahlaksız şakayı kaldırabilen biriyim bakalım kaç bölüm dayanabileceğim :D

Heavenly Call

Ben, insanlar bu kadar berbat bir şeyi izlemesin diye bunları yazdım ama sen izleyesim geldi diyorsun. Senaryo, hikaye, oyunculuk vs. açısından izleyenlere hiç bir şey katmayan sürekli aynı şeyin dönüp durduğu diziler bile insanlar daha iyi dizileri bilmedikleri için sevilebiliyor ve izlenebiliyor. Bu bile anlayışla karşılanabilir ama bu dizi anlattığım sebeplerden dolayı dünyanın en berbat, en kötü, en sapıkça ve sapkınca dizisidir...

HalotheRugged

yav birader hadi git

Heavenly Call

Bir karşı argüman sunamayan ve sadece küfür eden ya da git diyen insanlar karakterlerini belli ediyor. Zira bu dizinin savunulacak ya da sevilecek hiçbir yanı yok.

Halter Kaldıran Fare

@Heavenly Call Kara mizahtan ne anlıyorsun bilmiyorum ama... Bilmelisin ki Kara mizah'da amaç, belli bir kesimi, kişileri ya da herhangi bir şeyi eleştirmek, daha doğrusu onunla dalga geçmek, yerin dibine sokmak. Bu bazı kesimi rahatsız edebilir, zaten amaç da o. Bir kesimi eğlendirirken diğer kesimin aptallıklarını veya kusurlarını direkt yüzüne vurmak. ÖRNEĞİN sanatçı din konusunda eleştiri yapsa ve sende bu konuda öfkelensen -tam da sanatçının istediği gibi- belli bir kesimi temsil etmiş olursun. Oysa din konularını umursamayan biri için bu anlatım eğlenceli geçecektir. Demek istediğim kara mizah, objektif bir bakış açısıyla izlenmeli, köhne tavırlarınız varsa onu bi' kenara bırakın, çıkışta alırsınız. 'Yok ben bırakmam, bırakmayacağım ulaaan' diyorsan rencide olup, sinirleneceksin hacim :)

Heavenly Call

@Halter Kaldıran Fare "Hayvanları azdırırssanız onlarla sevişmek hakkınızdır." "Çocuk tecavüzüne ses çıkarmazsanız çocuklar tecavüze uğramaz " gibi şeyleri her bölüm demenin eğlendirmekle ya da eleştirmekle ne alakası var? Hangi kesimi eleştiriyor? Hangi kesimi eğlendiriyor? Burada bir eleştiri yok. Eğlendirdiği tek kesim de abazalığını gizleyemeyenler ya da pedofililer. Benim mensubu olduğumu sandığın kesim Rome, Spartacus, Game of Thrones gibi harika dizilerdeki asıl anlatılmak isteneni göremeyip sevişme sahnelerine laf edenler. Ya da Oz, The Wire, The Sopranos, Breaking Bad gibi harika dizilerdeki asıl anlatılmak isteneni göremeyip küfürlü konuşmalara laf edenler. Lütfen kaliteli diziler izleyin. Bu dizinin savunulacak ya da sevilecek hiçbir yanı yok.

Halter Kaldıran Fare

"Hayvanları azdırırssanız onlarla sevişmek hakkınızdır." Bu söylemi duymadım veya hatırlamıyorum o yüzden bir şey diyemeyeceğim. "Çocuk tecavüzüne ses çıkarmazsanız çocuklar tecavüze uğramaz " Yalnız bu sözde şöyle bi' ironi var. Şöyle ki: İnsanlarda yasaklanan, toplum tarafından hoş karşılanmayan davranışlara veya emredici kurallara uymama gibi bir güdü var. Bunun sebebi büyük bir olasılıkla bilinçaltı. Bilinçaltı olumsuz bir davranışı benimser ve uygular. Pedofilik, çoğu toplumda hoş karşılanmayan bir davranış ki herkesin bilinçaltına işlemiş durumda. Bilinçaltının bir kusuru olarak da insanların bu davranışı benimsemesi ve uygulaması mümkündür. Bilinçaltının, olayları nasıl algıladığına bir örnek: "bu denizde yüzmek yasaktır" diye yazılı bir tabela olduğunu düşünelim. İnsanların büyük bir çoğunluğu bu yazıyı umursamayacaktır. Oysa bu tabela "bu denizde köpekbalığı çıkabilir" şeklinde olsaydı, bu kuralı ihlal edenlerin sayısı önemli ölçüde azalacaktı. Sanatçı da bunu bildiğini varsayarsak, "pedofilliği olağanüstülük derecesinden çıkarırsak belki bu davranışı en aza indiririz" demek istemiş kanımca. Her şeyden öte kara mizah ciddi bir emek, zeka ve cesaret gerektirir. Ben bu diziyi izlerken gülümsediğim hatta yeri geldi kahkaha attığım zaman oldu. Eğer sen sanatçısının üç söyleminden onu karalisteye aldıysan, bu diziyi boşuna izlemişsin. Bir de bu dizinin kesinlikle izlenmemesi gerektiğini söylüyorsun. Not: Pedofili değilim.

Heavenly Call

Denizle ilgili söylediğine katılıyorum. Evet insanlarda yasaklanan şeyi inadına yapma güdüsü var ve bu herkesin bildiği ilk insan hikayesinden beri böyle. Yine de bunun karşı tezi böyle bir söylem olmamalı. Çünkü pedofili sadece bir yasak değildir. Ayrıca ben sadece 2 3 cümleye bakarak bunları yazmadım . Direkt pedofili ile alakalı olmasa da bu tarz ağır söylemler dizinin tamamına yayılmış durumda. Bu yüzden evet kesinlikle izlememeniz gereken bir dizidir.

ailkerk

Israrla alıntı yaptığınız pedofili ile ilgili cümlenin, eğer gerçekten Türkçe altyazıda bu şekilde çevrilmişse, yanlış çeviri olabileceğini hiç düşünmediniz mi? Orijinalinde dediği: "pedofiliye karşı toplum tepkisi bir tık az olsa belki taciz edilen çocukların cinayete kurban gitmelerinin önüne geçilirdi". Sonra da "bu bilgi sosyal hayatta hiçbir işe yaramayacak olsa da..." diye de ekliyor hatta. Hayvanları azdırmak/sevişmek ile ilgili kısma gelince eğer bu cümleyi cımbızlamayı değil de metnin tümünü (ve mutlaka orijinalinden) duymayı seçersek, eğer kendisine zamanında zoofilinin yanlış olduğu öğretilmemiş olsaydı bu yanlışa kendi çıkarımlarıyla ulaşabilecek kapasitesi olmadığını anlatıyor. Yani evet üstü kapalı ama burada bahsettiği şeyin id, ego, süperego ile ilgisini anlayamamak da ne bileyim... Sevişirken kadının üstüne ter yağdırması hikayesinde ise tamamen kendisinden tiksindiği durumu paylaşıyor adam, bunu nasıl başka türlü yorumlayabildiniz? Sonra bir defa daha bundan bahsettiğinde de "işte bu yüzden alta yatmayı tercih ediyorum, hiçbir kadına bu kötülüğü yaşatmak istemem" diyor zaten. Ukalalığımı arttırıp size tavsiye de vereyim hadi :) Birincisi ya orijinal metni dikkate alın ya da doğruluğundan emin olduğunuz çevirileri tartışmaya açın. İkincisi gardınızı indirmek size göre değilse bu mizah türünü es geçin, sizin de bahsettiğiniz bir sürü müthiş yapım var seyredilecek, ama sırf size uygun değil diye de bu türü boklayıp sevenlerini aforoz etmeye kalkmayın - ki bu da son tavsiyeye girizgah olsun... Sonuncusu SJW kariyerinizi gözden geçirin, entertainment sektörünün sonu da bundan gelecek gibi ya, dünya sadece mavi/pembiş ve siyah/beyaz renklerden oluşmuyor. Bu adamın tecrübe ettiğine yakın hayatlar var, grinin elli tonu var, kir, pas, duman ve ishal kusmuk karışımları da var.

Heavenly Call

Öncelikle burada konu yanlış veya doğru çeviri değil. Ayrıca kimseyi aforoz etmiyorum veya sizin yaptığınız gibi küçümsemiyorum. Bu sitede veya birçok başka sitede berbat yapımlara "dünyanın en iyi dizisi" diyen insanlar var. Eğer sizin bahsettiğiniz gibi bir insan olsaydım, bu yorumların tartışmaların hepsinin altına küfür yazıp hakaret etmem ya da "sen bu diziye mi dünyanın en iyi dizisi diyorsun" demem gerekirdi. Kişinin dizideki bahsettiğim tarz bir cümleyi söyledikten sonra toparlamaya çalışır gibi cümleler söylemesi, bir insanın kötü bir suç işleyip "aslında bu yaptığım çok yanlış kesinlikle yapmayın" demesine benzer. Ayrıca bu 3 cümleyi örnek göstermem dizide olumsuz olan şeyin sadece bu 3 cümle olduğu anlamına gelmez. Daha önce de dediğim gibi bunlar dizinin tamamına yayılmış durumda. Eğer üşenmeyip hepsini tek tek bulup buraya neden iğrenç, sapıkça ve sapkınca olduğunu yazarsam siz de bunlara karşı tezler yazabilirsiniz ve ben de yazabilirim. Bunun sonu yok. Ve son olarak bunun pembe şeyler sevmekle ilgisi yok. Sizin bu şekilde algıladığınız şeyleri diğer insanların da farklı şekilde algılayabileceği aklınıza gelsin. Yani demek istediğim bu dizi bana göre dünyanın en iğrenç sapıkça ve sapkınca dizisidir ve size göre veya bir başkasına göre belki dünyanın en iyi dizisi olabilir. Bana göre dünyanın en iyi dizisi, size veya bir başkasına göre dünyanın en kötü dizisi olabilir.

figur

( Dünyanın En İğrenç, Sapıkça ve Sapkınca Yapımı ) işte sırf bu başlğı attığın için bir takım insanlar merak edip izleyecek... aslında amacın da bu değildi ve olay amacından sapıp tam tersine etki gösterecek. bir şeyleri yanlış anladığın ve yanlış yaptığın belli

Gogolun Paltosu

@Heavenly Call, insanlar istediğini izler istediğini izlemez. Saygılı olmalısın.

Heavenly Call

Bu konunun artık kapandığını düşünüyordum. Zira yukarıda neden böyle dediğimi defalarca açıkladım ve hala aynı düşünüyorum. Saygı konusuna gelirsek forumda en çok yorum yapanlardan biriyim ve gereksiz yorum yapmamaya oldukça özen gösteriyorum. Ayrıca yorumlarımı her zaman saygı, sevgi, hoşgörü ve anlayış çerçevesinde yapıyorum. Daha önce de dediğim gibi bu sitede veya birçok başka sitede berbat yapımlara dünyanın en iyi dizisi diyen insanlar var. Eğer sizin bahsettiğiniz gibi saygısız, hoşgörüsüz bir insan olsaydım, bu yorumların, tartışmaların hepsinin altına küfür yazıp hakaret etmem ya da "sen bu diziye mi dünyanın en iyi diyorsun" demem gerekirdi. Ve yine daha önce dediğim gibi "bu dizi bana göre dünyanın en iğrenç sapıkça ve sapkınca dizisidir ve size göre veya bir başkasına göre belki dünyanın en iyi dizisi olabilir. Bana göre dünyanın en iyi dizisi, size veya bir başkasına göre dünyanın en kötü dizisi olabilir."

Gogolun Paltosu

"Ben, insanlar bu kadar berbat bir şeyi izlemesin diye bunları yazdım ama sen izleyesim geldi diyorsun. Senaryo, hikaye, oyunculuk vs. açısından izleyenlere hiç bir şey katmayan sürekli aynı şeyin dönüp durduğu diziler bile insanlar daha iyi dizileri bilmedikleri için sevilebiliyor ve izlenebiliyor. Bu bile anlayışla karşılanabilir ama bu dizi anlattığım sebeplerden dolayı dünyanın en berbat, en kötü, en sapıkça ve sapkınca dizisidir..." Bayağı saygılı bir cevap Senin izleme demen bir insanın izleyesini getiriyorsa bile buna bir şey deme hakkın yok. Her şeyi anlayışla karşılamak zorundasın sadece belirlediğin kesimi değil.

Heavenly Call

@Gogolun Paltosu Konunun başından beri oldukça saygılı ve mantıklı bir şekilde açıklamama rağmen yaptığım sadece 1 yorumu bulduysanız neden böyle dediğimi açıklamak isterim. Bunun nedeni konunun en başında fikirlerimi oldukça net ifade etmeme rağmen @figür isimli kullanıcının dediği gibi sadece başlığın okunup altında yazan argümanlara dikkat edilmemesinden ve sizin de dediğiniz gibi ters etki yapmasından kaynaklandı. Eğer bir insan yazdıklarınıza küfür ya da hararet ederse dikkate almazsınız. (Ki böyle yaptım.) Eğer mantıklı argümanlar sunmaya çalışırsa siz de mantıklı argümanlar sunarak cevap verirsiniz.(Ki böyle yaptım.) Eğer yazdıklarınızı ya da söylediklerinizi düşünmeden, anlamaya çalışmadan bir şeyler söylerse veya yazarsa ya da söylediğiniz gibi ters etki yaparsa, bu da sonrasında söyleyeceklerinizi de anlamayacağının göstergesidir. Bu durumda biraz sert olabilirsiniz. (Ki böyle yaptım.)

Gogolun Paltosu

Kuralları kim koyuyor ya :)

Heavenly Call

Bunlar kural değil. Prensip. Ve rica ederim artık bu konuyu kapatalım. Size göre Dünyanın en iyi dizisi olabilir, isterseniz izleyebilirsiniz. Bu forumda herkes düşüncelerini paylaşıyor ve ben de düşüncelerimi paylaştım. Zaten şimdiye kadar 100'ün üzerinde yorumum olmasına rağmen sadece 2 diziye olumsuz yorum yaptım ve bu olanlardan sonra sadece izlediğim iyi diziler hakkında veya yeni çıkacak diziler hakkında yorum yapmaya karar verdim. Fakat tabi ki iyi dizilerin de az da olsa eksikleri ya da olumsuz yönleri olabiliyor ve bunları belirtiyorum. Bunu sadece sizin için söylemiyorum. Fakat bazı insanlar söylediklerinizi gerçekten anlamak istemiyor ve bu bir süre sonra çok yorucu oluyor.

mistercingilbort

öyle bi şey yok. izleyin.

II RaM5Es

Ne kadar boş yapmış, zaman kaybı olacağını bile bile okudum. Kara mizahın ahlaklısı mı var *q. Şöyle yapılırsa Kara mizah değil iğrençlik olurmuş diyor bir arkadaş, ona sözüm yok zaten. Diğer arkadaşlar da o kadar yazmış ama bizim arkadaş hep konuyu yanlış anladığımızı söylüyor. Şahsen benim fikrim yanlışsa yanlıştır derim ve buna cesaret ederim. Gösterene teşekkür ederim, yanılmışım demek ki. Kara mizah olan bir yapıma önceden ay bu çok kötü, iğrenç, ahlaksızlık... diyenler eleştirilerini direk boşluğa savuruyor. Bu tür eleştirileri kimse ciddiye almaz. Bu yapımda dizi üzerinden bizim inancımızla bile belli bir sınır içerisinde dalga geçilebilir, izlemezsin geçersin. Bu tür arkadaşların eleştirmesi gereken nokta dizinin bunları adam gibi başarıp başarmadığı veya güldürebildiği midir. Dolaylı yoldan eleştirmişler ama asıl eleştirdikleri belli bir nokta.

The Adaptator

Yazdıklarını okuyarak büyük bir zaman kaybına uğradım. Keşke diziye daha erken başlasaydım. Ama Oz, Breaking Bad gibi yapımlar hakkında dediklerine katılıyorum. Bu dizi senin tipin değilmiş, daha doğrusu kara mizah sana göre değilmiş kanka. Olay bu kadar, kalitesiz olduğu falan yok. Ricky Gervais, Louis J.K herkesin izleyebileceği adamlar değiller normaldir yani.

mertozdinc

Cahil ve aşağılık kompleksine sahip insan tespiti, kesinlikle izleyiniz bu diziyi, hatta bu diziyi anlamayan ve bu diziyi garipseyen insanların da zeka seviyesini anlamış olursunuz. Louis CK'in hayatın her yönünü sunduğu harika bir başyapıttır.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

1

5