The World at War

Heavenly Call

II Dünya Savaşı ile ilgili şimdiye kadar yapılmış en detaylı belgesel. Fakat İngiltere yapımı olduğu için kazanan devletler açısından yansıtılmış. Tavsiyem bu belgeseli tek kaynak olarak görmeyin, mutlaka başka kaynaklardan da olayların diğer yüzünü araştırın. Eğer tarihe ilgili, okumayı ve araştırmayı seven biriyseniz izlemeniz gereken bir belgeseldir.

Agent Cooper

kazanan devletler açısından yansıtılmış ne demek? naziler tarafından mı yansıtılacaktı ya da en başından hitler ile anlaşma imzalayıp polonyayı beraber işgal eden diktatör sovyetler tarafından mı yansıtılmalıydı? ingiltere-fransa-abd olmasaydı naziler-japonya-sovyetler dünyayı diktatörlükle yönetiyor olurdu. müttefiklerin kazanıp yendiği ülkelere medeniyet ve sanayi götürmesini de unutmayalım. 45te yıkılan koskoca almanyanın sıfırdan dünyanın en büyük ekonomilerinden olması, japonyanın liberalleşmesi, avrupada sağlanan birlik vs bunlar kesinlikle insanlık için önemli şeyler.

qedi

"medeniyet ve sanayi götürmek" lol

Agent Cooper

ww2 dışında güney kore örneği de var. savaş sonrası müttefik devletler (rusya hariç) almanyayı ve japonyayı yeniden, modern ve batıcı bi perspektifte yaratmıştır. inkar eden duvarın öbür tarafında 3-5 nöbeti tutan rus askeridir.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

3

3