Adaletsizliğin dibine vuran şu dünyayı tanıyın.

skymen

Öncelikle izlemenizi tavsiye ederim. Günümüz dünyasında adalet aradığımız mercilerin ne kadar da adaletsiz olabileceğini gözler önüne seriyor. Irkçılığın amerikanın silinemez bir geçmişi olduğunu da bir defa daha görüyoruz. Adaletsizliğe maruz kalmış insanların da hayatlarının nasıl mahvolduğunu da izliyorsunuz. Buna benzer olaylar olduğunda ön yargıyla bakmamak gerektiğini de görüyorsunuz. Nazım Hikmet'in "Ben İçeri Düştüğümden Beri" şiirini Genco Erkal'dan dinleyebilirsiniz.

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
En son isteyerek ve bilerek içeri attıranların yargılanmamasına çok şaşırdım ve üzüldüm. Ve fark ettim ki aynı adaletsizlik başkaları için devam ediyor. Bu kadar sıkıntı yaşamalarına rağmen serbest kalmak için bir daha suçu kabul etmemeleri inanılmaz doğru ve güzeldi. Yousuf Salaam'ın annesine yapılan ve "Hadi iç bugün içmeyeceksen ne zaman içeceksin? veya Bugün sarhoş olmayacaksan ne zaman sarhoş olacaksın?" Sahnesi kadar anlamsız ve gereksiz bir sahne yoktu. Bilerek mi yapmışlar bilmiyorum.
Adalet bir gün yerini bulur mu? Ne dersin? Adalet için ahirete beklemek zorunda kalmayız inşallah!

Kcevik03

çok haklısın. ayrıca izleyin hatta önerin izlettirin.

şerefsiz

@skymen imdb de bazı milliyetçi arkadaşlar 1 puan bile hak etmediğini falan söylemiş :D 1965 yılında adamlara oy verme hakkını verdiklerini unutuyorlar. aynı zamanda belli başlı dükkanlara giremediklerini ve beyazlarla aynı koltukta yan yana oturamadıklarını. bir insan yaşamında görülen olaylar. orada 70 yaşında bir insan bunların hepsini yaşamıştır. şarkılarında we forgive you germany derken kendi ülkelerinde yaşayanlara aynı şeyi yaptıklarını unutuyorlar. son olarak son seçimlerde yarı yarıya kazandı joe biden. hala yarısı ırkçı. gerçi milliyetçi olmanın bir parçası zaten ırkçı olmayı gerektiriyor. adama milliyetçi hareketlerinden dolayı sempati besliyorlardı galiba.

Gorki

Şahsen milliyetçi biriyim ama bence adaletsizliğin dibine vurulmuş burada. Bana göre milliyetçilik demek ne olursa olsun vatanı onu arkasından hançerlese de "vatanım benim" diyebilmesidir. Milliyetçilik ayrımcılık değildir güvenilir ellerde olunca keskin bir kılıç gibidir.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

4