Eleştirdiği şeye dönüşen dizi

mstfacyln27

İlk sezonlarda teknolojinin kullanımı ile alakalı o kadar yaptığı eleştiriden sonra bu hale gelmesi ironik oldu biraz. İlk önce Bandersnatch ile interaktif bölüm diye bir oyun çıkartıp milletin parasını kopardılar. Yanlış bir şey değil belki ama bu dizinin felsefesi ile tamamen çelişti. Sonra 5. sezon geldi. İlk bölüm eh işte denebilir belki, ikinci bölüm konu, hikaye, işleniş, oyunculuk 10 numara ama felsefeyi çok veremedi, üçüncü bölüm yine konu olarak güzel, tek başına güzel mesajları var ama bir Black Mirror değildi. Hikaye daha çok şöhretin zararları başlıklı bir kamu spotu, sadece araya bir robot sıkıştırılmış, birde eski bölümlere ufak bir gönderme vardı. Onun dışında bilmeden aç izle Black Mirror olduğunu anlamazsın. Ayrıca 5. sezonda biraz fanlara oynayıp farklı kesimlerden insanlara diziyi izletmeye çalışmışlar. İlk bölümde Anthony Mackie (Falcon-Marvel), ikinci bölümde Andrew Scott (Sherlock), üçüncü bölümde Miley Cyrus oynatarak diziye izleyici çekmeye çalışmışlar. Kısacası adamlar diziyi eleştirdiği şeye dönüştürmeyi başarmışlar.

iremkevser44

Sonuna katılıyorum. Ki amaçlarına ulaşıp çok fazla sayıda izleyici çektiler...

dizi izleyicisi

Netflix'e geçmesiyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Piyasaya oynuyor Netflix. Maalesef içi boşalmış bir dizi kaldı elimizde.

kermitt

Black Mirror'ı iyi hatırlamak istiyorsanız 5. sezonu izlemenizi tavsiye etmem. İçi boş genel konudan uzak (yukarıda dedikieri gibi genel olarak teknolojiyi, popüler kültür eleştirileri) ünlü oyuncuları oynatarak farklı kitlelere ulaşmaya çalıştıkları bariz ortada 5. sezon ilk bölüm fena değil, ikinci bölümde vermek istedikleri mesajı tam veremediler ama Andrew Scoot oyunculuğuna söylenecek söz yok üçüncü bölüm vermek istedikleri mesaj güzel ama disney filmi gibi kısacası 5. sezon hayal kırıklığı

Howard The Duck

1:Anthony Mackie ve Andrew Scott actor. Popüler olan işlerde de olmayanlarda da oynadılar. Ne yapsınlar adamlar. Sadece tutan bir işte yer aldılar diye onun dışında bir işte yer almasınlar mı? 2 İnteraktif film/kitap olayı yıllardır olan bir konsept. Black Mirror çıkarmadı. Dizinin değindiği birçok konu var. O yüzden eleştirdiği şeye dönüştü demek pek mantıklı bir ifade değil. Zaten Türkiye'deki insanların dizinin tamamen bir eleştiri olduğunu düşünmesi anlamış değilim. Teknolojinin gelişmesiyle oluşan bir distopyayı anlatıyor. Tabii birçok konu hakkında anlatmak istediği şeyler var ama kamu spotu falan değil ne de olsa. Neredeyse her dizi gibi uzadıkça kötü bir hale geldi işte. Olayı dramatikleştirmeye gerek yok.

kermitt

Kamu spotu olduğunu falan iddia etmiyorum ya da tutan bi işte oynadılar diye başka bi şeyde oynamasınlar da demiyorum. Sadece Black Mirror, Black Mirror'luğunu kaybetti. Teknolojinin gelişmesiyle oluşabilecek distopyaları, yeri geldiğinde eleştiriyi teknolojinin her yönünü iyi yansıttığını düşünüyorum ilk 4 sezonda. Ama artık kurgusu zayıf, popüler kültüre hitap eden ve çerezlik dizi sıfatını kazanmış bir yapım, 5. sezon itibariyle. İzlerken etkisinden çıkamadığım bölümlerden sonra (elbette ki 4 sezonun tamamı değil ama büyük bi bölümü) 5. sezon (2. bölüm hariç) vasatın altındaydı. Senin de dediğin gibi uzadıkça kötüleşen bir dizi de diyebiliriz.

sassybutinnocent

Her şey eleştirdiği şeye bir noktada dönüşür. Fifteen million merits bölümünde anlattıkları şey kendi başlarına geldi.

darendelee

İlk 4 sezon da hikayeler çok uç noktalarda idi. Ayrıca bölüm sonunda çok iyi twistler yaparak insanları memnun bırakıyorlardı. 5. Sezon 1. bölüm de ki kavga sahnesi tasarımı muhteşem olmuş tekken oynuyor gibi hissettim ama filmi karı kocanın yılda 1 gün açık ilişki yaşamaktan mutlu olmalarına bağlayacak kadar dar bir çerçeveye çekmeleri ilk hayal kırıklığı oldu. Zaten Avengers 'ın en antipatik, en sevilmeyen karakterini oynayan bir oyuncunun dünya starı gibi bölümü sırtlaması düşünülemezdi. 2. Bölüm sosyal medya bağımlılığının sonuçları şeklinde "gerçek kesit" seviyesinde bir bölümdü 1. Sezon 1. Bölüm bu olsaydı dizi çoktan iptal edilmişti. 3. Bölüm miley cyrus etkeni ve mini robotu ile fark yaratmaya çalışmış, ama dediğim gibi çalışmış. Özellikle teyzesinin son sahne de yere yatıp ölmek istemiyorum diye ağlaması 5. Sezonun seyircilerin gözündeki durumu olmuş bir nevi. O sahneyi ve oyunculuğu gördükten netflix bu bölüm olmamış başka bölüm çekin deşeymiş daha isabetli olurmuş

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

6

8

5

10

6

1

7

8

4

4

7

2