10. Sezonu izleyecek kaç kişi var ??

Nathan Wright

Biliyorum dizi 6.sezondan sonra büyük bir düşüş yaşadı, reytinglerde çok kan kaybetti ama , dizinin başına angela kang'ın gelmesiyle benim için 9.sezon ,10. sezon için umut vericiydi . Siz izlemeyi düşünüyor musunuz ?

meneclep

Scott M. Gimple ve başrol Andrew Lincoln(Rick)'ün gidişiyle TWD bitmiştir. Angela Kang umut kavramının tam tersi. 9.sezon finaliyle de bunu kanıtladı. Angela Kang tarafından yazıldı ve izlediğim en kötü sezon finaliydi. Ama diziyi bazı karakterler hatrına izlemeye devam edeceğim. Benim umudum Scott M. Gimple tarafından yapılacak Rick'in filmlerinde. Bir de 2020 yılında TWD'nin başka bir spin-off dizisi çıkacak diye duydum ama bilmiyorum ne kadar doğru.

Elfidaaa

Spin-off çıkacak evet.

Nathan Wright

bu diziyi bitiren scott gimple'ın ta kendisidir. Glenn, Abraham ve özellikle Carl'ın ölüm kararını veren de o . O olmadan bu dizi de en azından daha fazla ana karaktere ölmez

meneclep

Bu dizi çizgi romandan uyarlama bir dizi. Glenn'in ölümü zaten çizgi romandakiyle bire bir aynı. Abraham'ın ölümünü de değiştirerek comic okuyucularına büyük bir şok yaşattı (iyi anlamıyla). Yani karakterleri canı sıkıldığı için öldürmüyor, çizgi romandan uyarlıyor. Carl konusunda bir şey demeyeceğim. O konu hakkında bir bilgim yok. Ama hem senaryo yazarlığıyla hem karakter işleyişiyle bu diziyi efsane haline getiren adam Scott M. Gimple'dır. Greg Nicotero'yu da unutmamak gerek tabi.

Nathan Wright

anlamadığın şey bu bir dizi , her şeyi çizgi romandaki ile aynı yapamazlar. yaparlarsa dizinin bir olayı kalmaz. T.W.D i T.W.D yapan çizgi romandan ayrı gitmesidir. Ve dediğin bölüm sayesinde t.w.d milyonlarca izleyici kaybetti. Scott gimple sayesinde dizi insan - zombi çatışmasından çete savaşlarına döndü.

Elfidaaa

Adamların amacı dizi çekmek değildi fakat. Bir de işin bu yanından bak. İlk sezonun o kadar az bölüm olmasının sebebi budur. Daha sonra izleyen çok olunca dizi çekme kararı alındı. Senaryo yazmadan çizgi romandan ilerlediler. Değiştirmek istemediler. Küçük küçük değiştirdiler ama yine çizgi romanı es geçmediler.

meneclep

@Nathan Wright Dostum üstteki yorumuna bakarsam çizgi romanı okumamışsın diye varsayıyorum. Yorumunda o kadar yanlışlar var ki... TWD'yi TWD yapan çizgi romandan ayrı gitmesi mi? Elfidaaa'nın dediği gibi küçük değişiklikler oldu sadece. İzlediğin dizideki olayların belki %90'ından fazlası çizgi romanda olan olaylar. Ve (2.sezon) Hershel'in çiftliği, (3. ve 4.sezon) Vali ve Hapishane, bu dizi hiçbir zaman insan - zombi çatışması değildi. Asıl düşman hep insanlardı. Neyse konu tartışma başlığından sapmaya başladı, yazmaktan biraz yoruldum :) İyi günler dilerim.

II RaM5Es

Kesinlikle izleyeceğim. Umarım hayal kırıklığıyla dolu olmaz.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

2

1

5

5

3

14

3

5

9

24

31

16

1

11

3

3

1

6

16

8

3

6

15

10

18

16