Bu diziyi izleyin,izlettirin...

ManyakVAntepli

Bu diziyi Breaking Bad final yaptıktan sonra başlamıştım. BB final yapınca öyle bir boşluğa düşmüştüm ki "Lan ne izleyecem şimdi dünyanın en güzel dizisi de final yaptı napacaz nedecez" derken bu diziyi buldum. Abi böyle bir şaheser dizi, böyle güzel bir final olamaz. Sigara falan kullanan biri değilim o finalden sonra 1 paket bitiresim bile geldi. (ulan Allah'tan başlamışım he) Her şeyin ilmek ilmek işlendiği, senaristin resmen bir sanatçı edası ile yazdığı bir dizi. Senaryoya, oyunculuklara falan hiç girmiyorum onlar zaten almış başını gidiyor. Sözüm ona şu diziyi izleyin abi, izlemeden ölürseniz öbür tarafta düşünür durursunuz "Ya sanki bir şey unuttum ama ne acaba" diye.

nonono

Dizinin final bölümüne dizilen methiyeler sebebiyle başlamıştım diziye. Ama dizinin her bölümünde öyle güzel öyle zarifçe işlenmiş hayatın ayrıntıları, içine çekilmeden duramadım. Arkadaşlık, aşk, aksiyon temalı bir sürü dizi var ve hepsini izleyebiliriz ama hepsinde kendimizi veya hayatımızın bir parçasını bulamayabiliriz çünkü iyi arkadaşlıklarımız veya aşklarımız olmayabilir, birbirini izleyen günler yaşayabiliriz, bu durum karakterlerle ve olay örgüsüyle bağ kurmamız zorlaştırabilir. Ama SFU'da hepimizin ortak noktası olan bir konu var ölüm. Her bölümün başında bir ölüm anı izliyoruz bazıları yalnız, bazıları sevdikleriyle birlikte, bazıları aniden, bazıları planlı şekilde ölüyor ve verilen mesaj iliklerimize kadar işliyor, ölüm hepimize bu kadar yakın çok çok yakın. Bir şekilde aklımıza ölen yakınlarımız geliyor, işte bu sebeple bu dizi hayatın kısa bir özeti gibi.

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
Ruth'un ve Nate'in pişmanlıkları, Claire'in büyürken çektiği sancılar, David'in kendisine değer vermeyi yavaş yavaş öğrenmesi.. Bunlar çok çok değerliydi bence. Claire'in annesine 'Senin için bir şeyleri değiştirebilecek olsam her şeyimi verirdim' demesi.. Ruth'un ölürken kocası ve oğluna olan özlem dolu bakışı.. David'in ölürken Keith'i görmesi..Hepsini bir gün bizimde yaşayacağımızı bilmek, sevdiklerimizden birer birer ayrılacağımızı bilmek, geride bırakacaklarımızın yaslarını görmek ve sanki hayatımızın sonunu dışardan izliyor gibi hissetmek o kadar çıplak bir gerçekki.
Dizide bir karakter birisi bir kere kalbimize girdimi bir daha oradan çıkamaz diyordu, işte bu dizide sonsuza dek kalbimde yaşayacak.

CSA3

finale baya övgü var anlaşılan. Daha gelmedim ama öyle güzel dizi ki, aslında çok da birşey olmuyor gibi oluyor da. Tüm karakterler derin, gerçek insanlar gibi resmedilmiş. Öyle kahraman, çok iyi, çok kötü, siyah veya beyaz kimse yok. Yavaş izlenecek dizi. Hatta bence acele etmeyin, ağır ağır izleyin, birkaç aya, belki seneye yayarak. Öyle izlenebilecek dizi. Bu kimdi, bunun başına ne gelmişti de böyle yaptı vs. demezsiniz. Akılda yer eder karakterler çünkü gerçekler. Bir de cinsel kimliklerden tutun, insanın farklı koşullar ve olaylar karşısında tepkileri, psikolojisini derinlemesine, ustalıkla işleyebilen bir dizi. Başka bir kafa. Örneği çok azdır herhalde.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

1

1

1

3

1

3

4