Bence Rick and morty'den daha iyi

Baran efe

Ben izlerken çok daha fazla eglendim karekterleri benimsedim

Luffy-san

Yaşına bağlı olabilir. Rick and morty yetişkinlere yönelik bir yapım. Kaç yaşındasın?

GRİADAM

Aynı sıklet değiller.

Baran efe

Ulan zaten "bence" diyorum hemen yaşın kaç diyorsunuz ama bence bak bence Rick and morty normal bir dizi insanların neden bu kadar sevdiklerini anlamıyorum. Ayrıca esrarengiz kasabada gerçek hayata çok güzel ve göze sokmadan gönderme var yani eger o konu hakkında bir bilgin yoksa "ne diyor lan bunlar" dersin bence Rick and morty bi sorunu'da bu göndermeleri göze sokuyor. Tekrarlıyorum "bence"

Luffy-san

Ben saygısızlık etmek istememiştim ama gerçekten kaç yaşındasın?

Baran efe

17 saygısızlık ettin demedim zaten

Baran efe

Ve şu yetişkinlere yönelik şeyleri bi saysana küfürlerimi,belden aşagı göndermelerimi, karakterlerin kişilik özellikleri mi, işlediği konularmı hangisi söyleyebilirmisin.

not a critic for sure

@Baran Efe aslında hepsi

Baran efe

Biliyorum.

Jojo

Güzel dizi ama abartmaya gerek yok :)

SelamiEfendi

İkisininde tadı ayrı karşılaştırma yapmaya gerek yok.

Baran efe

@Abdulkadir34 :) kanka aynı fikirdeyim

just kidding

bilmiyorum hiç izletmedim yetişkin çizgi dizisi sonuçta ama esrarengiz kasaba çok iyidi

Lwien

Pickle Rick Bölümü>Gravity Falls

KurenaiShu

Rick & Morty daha iyi ama o kadarda değil

The Emrah

@Luffy-san, Hocam, siz neden herşeyi yaş'a bağlıyorsunuz? Toplumumuz'da senin gibi düşünen ve herşeyi yaş'a bağlayan çok fazla insan var. O kişi sırf senin beğendiğin diziyi beğenmiyor diye ve o dizi yetişkinlere yönelik bir dizi diye yarım akıllı olmuyor, onun zevkine uymuyordur seninkine uyuyordur; bu yaş'a bağlanılabilecek veya tartışılabilecek bir konu değil. Asıl gençlik üstünlüktür; tarihte çok büyük işler başaranlar, hep gençtir. Yani yaşlı olmak, bunaklık bir erdem veya üstünlük değil, aslında bir zayıflıktır, gençlik üstünlüktür, yani senin dediğinin tam tersi olması lazım ama "gençlik yarım akıllılıktır, gençlik hevestir, büyüyünce anlar, gençlik şudur, budur" gibi ifadeler halkımızın beyninin içine işlemiş olduğu için gençliğe karşı adeta bir linç hep söz konusu olmaktadır. Yaptığınız yobazlık, gericilik ve cahillikten başka birşey değil, bu algıyı bırakın.

GRİADAM

@The Emrah Buna bu kadar içerleyip ağlamanın sebebi yaşın dolayısıyla fikirsel olgunluğa erişmemiş olman.

ManyakVAntepli

Sadece yaşını sorduğu bir sorudan toplumsal bir konuya nasıl bağladın amk ben onu çok merak ediyorum.

The Emrah

@GRİADAM, Yapılan yanlış bir algıyı eleştirmek, sana göre bir fikirsel olgunluğa erişememek de olabilir. Ama şöyle ki, kendi düşünceni en doğru sayıp kendine uymayan düşünceye "Ağlıyorsun" demenin ben bir "Fikirsel olgunluk" olduğunu pek düşünmüyorum. Ayrıca, içerlemek ne alaka? @ManyakVAntepli, Çünkü sadece o değil, çoğu kişi benim orda eleştirdiğim gibi düşünüyor; yani herşeyi yaş'a bağlıyor ve bende bunun yanlış olduğunu söylüyorum. Herşeyin yaşla ilgili olduğunu ve yaşlıların gençlerden hep daha iyi, üstün, erdemli vs. vs. olduğunu düşünüyorsan, bana katılmayabilirsin.

91.Forte.91

@The Emrah, "Her şeyi yaşa bağlıyor" diyorsun, bunun için "Yaşına bağlı" demesi gerekir, ama "Yaşına bağlı olabilir" demiş.

The Emrah

@91.Forte.91, Olm bir diziden konu açılınca direk yaşını soruyor, bu herşeyi yaş'a bağlamak değilse ne? Soruyorum, ne bu mağdem?

GRİADAM

@The Emrah Netice itibari ile konuyu fazlasıyla çarpıttığın bir durum içerisindeyiz. Yaptığın alakasız ve temelsiz isyan ağlamaktan öte bir savunma değil. ''Asıl gençlik üstünlüktür; tarihte çok büyük işler başaranlar, hep gençtir.'' İfaden temelden yanlış; bahsettiğin başarı sahibi olan insanlar kendilerinden önce gelen kuşağın bilgi ve birikimi sayesinde bu başarıları elde edebiliyorlar. Senin mantığına göre Afrika'da doğmuş birisi ile İngiltere'de doğmuş birisi aynı düzeyde başarı sahibi olabilmeliydi ancak bunun böyle olmadığı ortada. İfadeyi gençlik diyerek daha kapsayıcı bir hale getirmeye çalışmışsın lakin burada çocukluktan bahsediyoruz. ''Yaptığınız yobazlık, gericilik ve cahillikten başka birşey değil, bu algıyı bırakın.'' bu ifada ise artık konu ile bağdaşmayan ve senin ne denli alındığını gösteren bir cümle. 14-18 Yaş arası ergenlerde hormonel dengesizlik yüzünden ileri seviye narsisizm gözlemlenir belli ki sen de bunun etkisi altındasın, kendini çok zeki, üstün zannettiğinin farkındayım fakat maalesef gerçek dünya böyle değil.

The Emrah

@GRİADAM, Yahu sen konuyu imkan eşitsizliğine nasıl bağladın bende orasını anlayamadım, ben Türk gençlerinden bahsediyorum, Afrika, İngiltere falan ne alaka yani. Senin dediğin narsisizm ise tamamen alakasız, beni tanımıyorsun bile bana narsist diyorsun, "Kendini çok zeki, üstün zannettiğinin farkındayım" diyorsun bana, halbuki yazdığım yazı da kendimi en ufak öven bir açıklama yok (.d), genelleme yapıyorum. Sen sadece alay ederek psikolojik manipülasyon yapabileceğini zannediyorsun ama asıl öyle bir dünya yok. Benim burada eleştirdiğim konu gençlere yapılan yaş önyargısı ama senin neyi savunduğun bile tam olarak bir merak konusu :DD Ben insanlarla alay etmem ama senin bunu yaptığına göre (benim kadar bile) olgun değilsin.

GRİADAM

@The Emrah Ne söylediğimi dahi idrak edemiyor oluşun trajikomik. Kuşakların imkanlarını; kendilerinden önce gelen insanların fedakarlıklarından elde ettiklerini bir gün anlayabilirsin umarım.

The Emrah

@GRİADAM, Ne söylediğini önce kendin idrak et. Senin fedakârlık dediğin imkan ve kader aslında. Yoksa tüm varlıkların zaten tek başına olduğunu seninde biliyor olman lazım. Benim gençliği savunuşumun neresinin sana battığını hala anlayamadım, belki de biraz Atatürk'ün "Bütün ümidim gençliktedir." sözüne kulak vermen lazımdır ? Ve son olarak da kuşakların kendinden önceki insanların başarıları sayesinde daha iyi bir hayat yaşadıkları doğrudur ama bunları gençken yaparlar, herşey gençlikle olur. Burda benim eleştirdiğim şey aslında gençlere yapılan yaş önyargısı, bunun yanlış olduğunu söylüyorum ben sadece.

GRİADAM

@The Emrah bir argüman sunmak yerine kendini tekrar ediyorsun sıkıldım.

Eymen10

Rick And Morty ben izlemedim. ama izlesemde çok hoşuma gidicek gibi değil. yt de fln gördm yanee. bazı şeler hoşuma gitmedi biraz bakınıncada. Bide Disney Channel da En Sevdiğim Çizgi Filmlerden ve "Bence" En Güzellerden. Yaniiii. bi rick and morty izlim ona bakarım . Yaş Soran Olur Belki Şimdiden Söylim: "10"

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

5

5

7

7

20

6

12

4

12