Dizinin Kalitesini Düşüren Bölüm ve Sezonlar

fakesponge

Bence 10.Sezon ve sonrasında animasyon ve kalite bakımından dizi yere çakılıyor. Konular saçma, karakterler alakasız ve abartı hareketlerde bulunuyor, bırakın ilk sezonları 6 ve 7.sezonları özlettiriyor. Bana göre açık ara farkla en kötü bölüm 11.sezondan İnk Lemonade adlı bölüm. Bölümde Sünger Bob ve Patrick limonata satışına çıkıyor ve limonata satmaya çalışırken sünger bobun bir anda megafonla bağırması sonucu squidward korkuyor ve bir ahtapot olduğundan ötürü burnundan mürekkep akıtıyor Ardından Patrick bu limonatayı bir müşteriye denetiyor ve müşteri bunu çok seviyor ardından bölüm boyunca patrick squidward'ü korkutup mürekkebini almaya çalışıyor. Tamamen boş ve saçma bir hikaye. Bölüm boyunca Patrick'in koltuk altından yara bandı çıkarıp limonata yapması, gözüne limon asiti gelip bulaşık süngerine dönmesi gibi iğrenç sahneler de cabası. Ayrıca su altında yaşayan Squidward'ün kara canlısı olan örümcekten korkması da olağanüstü bir mantık. Sonuç olarak keşke bu bölümler olmasaydı. Bu arada koskoca 11 sezonu türkçe dublajlı haliyle tam bir şekilde buraya yükleyen admine sonsuz teşekkürler. Sayenizde hep istediğim arşive sahip olabildim.

Abdulkadir34

10.sezonları izlemedim ama daha 5-6-7 baya kötüydü bence.

fakesponge

Aslında ilk 3 sezondan sonra kalitenin düşmesinin sebebi şu: Dizinin yapımcısı Stephen Hillenburg diziyi 3 sezon yapıp 2004'teki filmle bitirmek istiyor ancak nickelodeon Sünger Bob çok tutunca devam ettirme kararı aliyor, bu karar sonucu Stephen Hillenburg ve ilk 3 sezonun yazar ekibi diziden ayrılıyor. Ardından 4.sezondan itibaren yeni yazarlarla yeniden bölüm üretilmeye başlanıyor ta ki 2.filme kadar. 2.filmden sonra Stephen Hillenburg geri döneceğini söylüyor ve 9.sezonun ortasında geri dönüyor. Bu yüzden Stephen Hillenburg'ün olmadığı bölümler 9a, olduğu bölümler 9b olarak adlandırılıyor(9b Patrick the game! Bölümüyle başlıyor) Bu yüzden bence 9b ilk 3 sezona en çok yaklaşan sezon. Ama 10.sezonun bir kısmından sonra Stephen Hillenburg ölüyor ve kalite yine düşüyor. Yani tüm suç aslında diziyi bitirmek yerine para için devam ettiren Nickelodeon'da.

Furkanokan558

6 sezondayım sadece atlantis bölümünü sevmedim ve 1 sezon hatırladıgım icin hatırladıgım birşey izlemek sıkıcıydı elbette diger sezonlardada var hatırladıklarım ama 1 sezonda daha cok bide su korsan sahnelerini sevmiyorum bazen geciyorum

Patatoe

Bence yeni dublajlar da kalite düşürüyor cnbc-e de yayınlananki hâlindeki dublaj çok iyiydi eski bölümlerin dublajını da yenilemişler açıkçası ben beğenmedim. İlk 5 sezonun eski dublaj kayıtları drive'ımda var hem bu siteyi yanda da drive'ı açıp kendi kendime ses senkronu yaparak izliyorum.

ohmygat

atlantis bölümü muhteşemdi

Ali the Film watcher

Nickelodeon önceden ilk 4 sezonu yayınlardı, ama 2017den beri Nickelodeon yenileşince kötüye geçti. şimdi 2022den beri Nickelodeon ilk 4 sezonu kavuştu, ama sadece sabahleyin. Nicktoons'da her sabah, her öğleyin ve her akşamleyin ilk 4 sezonu yayınladığı için sevindim. Nickelodeon HD'de birşey olmadığı için daha da kötüleşti. 2018den beri Stephen hayatını kaybetti. bari sezonlukdizi'de 2 ile 4.sezonlar CNBC-e dublajlıydı, ilk sezon ve 5.sezondan beri Nickelodeon dublajlaydı. 12.sezonun özel bölümünde son sahnede "Teşekkür ederiz, Steve Hillenburg" yazıyor, demek ki Stephen öldü.

iyemmmmm

bütün sezon burda inanamıyorum harikasınız

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

2

3

2

2

10

1

26

28