* COMMUNITY *

turkot12

Öncelikle herkese merhaba, burada biraz diziyle ilgili düşüncelerimi yazmak istediğim için bu konu başlığını açma gereksinimi duydum. Sırayla diziyle ilgili düşüncelerimi belirtmek istiyorum. Bana göre COMMUNITY dizisi çekilmeye başlamadan önce iki sezonluk bir SITCOM dizisi olarak planlanmış ona göre senaryosu uydurulmuş bir dizi gibi geliyor, çünkü; Dizinin çekildiği Greendale Community College (Yeşilvadi Devlet Üniversitesi'nin) bizim ülkemizdeki Devlet Meslek Yüksekokulları tarzında bir eğitim kurumu olması gibi olduğundan yani genelde 2 yıllık mesleki eğitim okulları olması dolasıyla dizi sonrasında birazda UNIVERSITY - INSTITUTE havası katılarak dört sezona gerçekten ana senaryosuna / çıkış senaryosuna bağlı kaldığı için gerçekten güzel bir şekilde götürdü. Ama sonrasında artık gerçekten zorlamaya senaryo götürülmeye çalışıldı. Ana senaryonun dışına çıkılmış, o ilk başta başladığımız havayı artık bize hissettirmiyordu. Bunun dışında dizideki oyuncuların sırayla diziden ayrılmasıyla beraberde artık dizinin tadı tuzu iyice kaçmaya başlamıştı. Çünkü TROY ve ABED gerçekten müthiş bir ikiliydi. PIERCE da diziye ayrı bir tat katıyordu. En son SHIRLEY 'de gitmesiyle dizinin o başında müthiş ekip dağılmıştı, sonrasında kadroya ekleme yapmaya çalışsa da tutmadı. Ama yine de kitabını sonunu merak eder gibi, dizinin sonu merak ettiğim için izlemeye devam ettim. Keşke COMMUNITY dizisi de abi bu tuttu devam ettirelim denmesiydi, zirvede bırakılıp bitirilseydi. Böyle güzel başlayıp ve devam edip, sonrasında zorlamayla bitirilen diziler bende burukluk yaratıyor.

Dözekütepa

Söylediklerine yüzde yüz katılıyorum özellikle troyun gidişi sonrası olan bölümlerin hepsi zorlama ama o noktaya gelene kadar da dizi okul hayatının dışında şekillenmeye başlamıştı zira zaten kahramanlarımız öğrenimlerini tamamlamıştı. Bundan sonraki bölümlerde kahramanlarımız değişti, dağıldı ve o öğrenim hayatının toz pembeliğinin dışına çıkarak kurumsal bir yapının bir parçasına büründü. Özellikle son sezonda tamamıyla farklı bir dizi izledik ve ben de sıkılarak da olsa bitirmek istedim. Dizinin bitimi sonrası geriye kalan tek şey burukluk duygusu oldu. Yine de troy ve abed'in harika dostluğu hafızalarda yerini sıkı sıkıya tutacaktır. teşekkürler. Troy and Abed in the mooorning...

turkot12

Dizinin asıl karakteri Jeff ve yardımcı karakteri Britta gibi gözükse de filmin gizli asıl karakterleri "ABED ve TROY" du. Gerçekten diziye çok farklı bir renk katıyorlardı. Dostluklarıysa gerçekten bir efsaneydi. Annie dizideki gizli aşkımdı. O hem olgun hem çocuksu tavırları gerçekten çok hoşuma gidiyordu. Eski sevgilimi hatırlatıyordu.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

1

1

4

18

8