Cosmos
PBS 60 Dk. 13 Bl.

Cosmos: A Personal Voyage, ABD'li ünlü gökbilimci, astrobiyolog Prof. Dr. Carl Sagan'ın, Ann Druyan ve Steven Soter ile birlikte yazdığı, Carl Sagan'ın kendisi tarafından sunulan 13 bölümlük uzay ve evren üzerine 1980 yapımı güzel bir belgesel serisidir. Genel olarak, hayatın kökeni ve kainatın yapısı zevkli ve sade bir şekilde izleyicilere anlatılmaktadır. Bu belgesel serisinin kitabı da bulunmasıyla birlikte 60'dan fazla ülkede 500 milyona yakın kişi tarafından izlenmiş ve ABD'deki tv yapımları arasında en çok izlenen iki belgeselden biri olmuştur. Çok az sayıda bilim insanı bilimin merak heyecan ve coşkusunu geniş kitlelere aktarmada Carl Sagan kadar başarılı olabilmiştir. Pulitzer Ödülü'ne sahip Sagan'ın milyonların düş gücünü yakalama ve zor kavramları anlaşılır bir biçimde aktarabilme yetisi izleyiciler açından gerçek bir kazanımdır. "Carl herkesin bilimsel bir eğitim görmesi ihtiyacının farkındaydı. herkesin bilimadamı olmasını beklediğinden değil ama, herkesin en azından belli bir dereceye kadar gerçek dünyanın nasıl işlediğini bilmesi gerektiğini hissettiğinden. Ona daha fazla katılamazdım."

wolfgangmoz

Belgeseli izledikçe Atatürk'ümün "Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir, Fendir!" sözü zihnimde yankılanıyor.

Dlyan Neykov

Tum zamanlarin en iyi belgeseli 13 bolum okularda zorunlu ders olsa keski

Denizhan530

Tüm seriyi ve serinin devamını orjinal dilinde Türkçe altyazılı sundugunuz için teşekkürler.

LOS POLLOS HERMANOS

Carl Sagan'ın bu belgeselini izleyince, güç peşinde koşan siyasilerin, çıkar için her şeyi yapacak insanların ne kadar zavallı olduklarını düşünüyorum hep. kendilerini mevkileri ve servetleri olduğu için büyük görüyorlar, oysa sadece zavallılar. kötülüğe ve insanları harap etme gafletine düşmüş tarih boyunca süregelen zavallılardan biriler sadece. oysa dışarıda ne büyük bir evren var. gerçekten uzayın üzerine biraz kafa yorunca sadece bahsettiğim şeyler değil hayat tamamıyla anlamsız geliyor. belki de bu anlamsızlığı onu uzayı anlamak, evreni anlamak üzerine yoğunlaştırsak anlam kazanabilir...

tahsinsoyak

Başlayın pişman olmayacaksınız.

pasaeli

carl sagan bilimi dünyaya sevdiren adam

wolfgangmoz

İnsanın dünyaya bakışını kökten değiştirebilecek bir belgesel.

Esmasjsj

14 yaşındayım bilime çok ilgiliyim tam bana göre bir belgesel

wolfgangmoz

Geçmişten günümüze, bilgi birikiminin yok edilmeyip tamamının kullanılabildiği bir dünyada yaşamayı o kadar çok isterdim ki... Çok farklı şeyler bizi beklerdi muhtemelen.

nurcan guler

Bilime merakınız varsa eğer izlemenizi tavsiye ederim bakış açınızı geliştirmeye yardımcı olacaktır.

Devam Serileri Yıl IMDb SDP
Cosmos 1980 9,3 8,5
Cosmos: A SpaceTime Odyssey 2014 9,3 9,3
Cosmos: Possible Worlds 2020 9,2 9,3