The Twilight Zone
Alacakaranlık Kuşağı
Final Yaptı 2002-2003

Forest Whitaker'ın anlatıcı rolünde yer aldığı dizi, izleyiciyi rüya ile gerçeğin birbirine geçtiği gizemli bir dünyaya davet ediyor.

DİLARA FERHUNDE ÖZNİL

Hayatta her zaman iyi niyetli olmak ve güzel davranmak gerek. Bence insanlar bu değerlere sahip olabilirlerse, kolayca Empati yapabilirler.. Sevgiler !

DİLARA FERHUNDE ÖZNİL

İnsan herşeyi hayal edebilir, bu yeteneğe sahiptir ama sınırları kendi belirlediği sürece.. Bu sınırları aştığında roller değişebilir ve farkında olmadan kabusa dönüşebilir. Ben bu bölümü böyle yorumladım. Ama herkesin bakış açısı farklı olabilir..

DİLARA FERHUNDE ÖZNİL

Tarih asla değiştirilemez. Bu söz üzerinde çokça tartışılabilir. Ama senaryoda tarih değiştirilebilirdi, nasılmı..?

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
Gelecekten geçmişe yolculuk yapan Marta, Hitleri değilde eğer Anne ve babasını ortadan kaldırsaydı, Hitler daha başka türlü yetiştirilebilirdi ve büyüdüğünde kötü bir kişiliğe sahip olmazdı, Ya da sadece bebek Hitler değilde tüm ailesi ortadan kaldırılabilirdi, bu sayede tarih değişebilir ve yeniden yazılabilirdi.
Senaryo bence bu şekilde kurgulansaydı tarih değiştirilebilirdi ve bu sayede verilen mesaj daha ilgi çekici olabilirdi, ama ben yinede bölümü beğendim, emeği geçenlere teşekkürler.!

DİLARA FERHUNDE ÖZNİL

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
Ölüm meleğinin vücut bulmuş hali.. Evet gerçekten güzel bir senaryo. Ama senaryonun giriş kısmından sonra gelişme aşamasından sonuç noktasına varıncaya kadar, insan beyninin kader ile olan mücadelesi biraz abartılmış gibi. Örneğin ölüm meleğinin doktora kendisini kanıtlama çabasına girmesi, doktorun ise her gün hastanede yaşadığı gerçek ile yüzleşmekten kaçmaya çalışması, sonra ölüm meleğini görevine geri dönmesi gerektiği yönünde doktorun ikna çabası, ama ölüm meleği görevine geri döndüğünde ölüm sırasının kendine geldiğini geçte olsa gören doktor, yaşının genç olması sebebiyle bunun bir haksızlık olduğunu düşünmeye başlaması.. Yani bazı insanların kaderi bile kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmeye çalıştığını anlatan bir bölüm olmuş. Şu da var ki ölüm meleğinin, işinden istifa etmesi ve ilahi güçlerin çaresiz kalması kısmı gerçekten fazlaca ütopik ve gerçek dışı bir bakış açısı olmuş, senaristi sadece bu konuda eleştirebilirim, ama bölüm genel anlamda güzeldi. Teşekkürler..!

Devam Serileri Yıl IMDb SDP
The Twilight Zone 1959 9 9
The Twilight Zone 1985 7,7 7
The Twilight Zone 2002 7,2 8,4
The Twilight Zone 2019 5,8 7,8