Dizide hiç siyahi karakter olmaması

Kontes

Yapımcılar ırkçı mı bilemem çünkü başka milletlerden karakterler var(hollandalı,italyan..) ama hiç bir bölümde siyahi bir karakter yok. Sebebi nedir bilmiyoruz.

II RaM5Es

İzlemedim ama bildiğim kadar dizide ırkçılık,önyargı,homofobi ve "muhteşem amerikan kültürü" bariz bir şekilde göze batıyormuş

Kontes

Dizide farklı milletten insanlar ve eşcinsel karakterler var, eğer bu tarz şeylere karşı olsalardı hiç koymayabilirlerdi diziye.

darendelee

Dizi çok farklı ırkları bir araya getirip her ırkla ilgili espriler konularla uğraşacağına daha az ırksal konuyla muhteşem bir komedi ortaya çıkarmışlar. Zaten 90ların dizisi bulunduğu döneme uygun espriler olması normal. Mesela chandlerin "gay" olması ile ilgili espriler başlarda çok fazlaydı. Ama şimdi bir dizide o kadar espri olsa ortalık yıkılır. Ayrıca sırf farklı ırklardan karakterler olması bazen çok bayıyor. Mesela merlin dizisinde farklı milletlerden oyuncular oynatmışlardı. Sırf ırkçı değiliz herkesi oynattık diye gözümüze sokmaları asıl ırkçılık bence.

Kontes

Bende yapımcıların sırf ırkçı olmadıklarını kanıtlamak için herkesi oynatmalarına karşıyım. Dizide olan her ırk üzerinden espri yapmalarına da gerek yok ayrıca. Sadece merak ettiğim siyahi ırkçılığı mı yaptıkları. Çünkü geçtim yan karakterleri cafe de arkada oturan insanlardan bile kimse siyah değil. Sanki amerikada siyahi kimse yokmuş gibi davranılmış. Hoş değil tabiki yaptıkları (eğer böyle bir amaç ile yapıldıysa).

Howard The Duck

Olmak zorunda mı?

tuuruls

O dönem gerek duyulmamış demek ki öyle bir karaktere bence. İlla ırkçılık olarak yorumlamamak lazım, wassap hooğmii diyen bir karakter bu tip senaryoya gitmezdi bence.

Howard The Duck

@tuuruls Her zenci wassap hooğmii diye mi geziyor kanka

tuuruls

Bu diziye gelirse öyle karakter getirirlerdi :D

lobster

9 ve 10. sezonda siyahi bir karakter var zaten. üstelik bir iki bölümlük biri de değildi. ve hatırlamadığım bir sezonda yine arada siyahi karakter vardı. hem joey hem de ross onunla çıkmaya çalışıyordu

beemotha

tekrarlıyorum olmak zorunda mı?

viviancaff

Chandler'ın patronu, Ross'un sevgilisi, parktaki çocuk gibi bir sürü örnek var oynayan zenci. Gereksiz bir başlık açılmış

metsdark

diziyi yuvarlak hesap 15 yıldır izliyorum, siyahi karakter olmadığının farkına burada vardım. Bence bakış açınızı ne yöne çevirirseniz o çevrede boşluk ararsınız. Siyahi karakter hiç yok demişsiniz, gayet var bir çok bölümde(mesela şarkı söylediği komşusu). Boş bi tartışma, bize yakışır bi konu.

Meryem Temiz

Rachel'ın doğum gününde de vardı siyahi oyuncu

gokcesylk

bunu bir kez ben de düşünmüştüm ama bence ırkçılık yok çünkü on sezonda hiç siyahi insan gösterilmedi diyemeyiz, ross ve joey nin aynı anda hoşlandığı her iki kız da siyahiydi aklıma gelen bu var şu an daha vardır. çoğunluk beyaz diye ırkçılık olduğunu düşünmüyorum zaten amerikada genel olarak beyaz daha çok

Hakan97

Bende tekrarlıyayım "Olmak zorunda mı?"

GRİADAM

Ha zenci yoksa kesin ırkçılar, yıkın bu diziyi politik doğrucular. Sonra da her ırktan ve cinsel yönelimden karakter koyun. Gelip kontrol edeceğim .

Coroic

Bir dizide zenci veya LGBTİ+ karakter olmak zorunda değil anlayın artık şunu.

Agent Cooper

https://www.quora.com/Why-is-it-that-the-Friends-show-did-not-have-many-black-actors https://friends.fandom.com/wiki/Category:LGBT_Characters

Eliss

5. Sezon 4. Bölümde var en azından benim gördüğüm buydu bu başlığı gördükten sonra. Daha da vardır bence

sessizizleyici

Dizide yardımcı karakterlerden bazıları siyahi ayrıca 9.sezon 20.bölümde Ross'un okulunda yeni gelen profesör de siyahiydi. Açıkçası ben yapımcıların ırkçı olduğunu düşünmüyorum.

Abdulkadir34

1.sezon 2.bölümdeki doğum uzmanı siyahi. 3.bölümde de varmış. 3 bölüm izledim 2 siyahi karakter gördüm, nasıl yok ? Ayrıca olmasa da sorun yok yani illa olmak zorunda değil.

thebusee

Diziyi iyi izleseydiniz bu soruyu sormadınız. Aisha Tyler 9. ve 10. sezonda Joey'nin daha sonra da Ross'un sevgilisi paleontolog Charlie'yi oynadı.

Kamil89

Gözünden kaçmıştır. Daha 4. sezonu izliyorum. Ve bayağı siyahi karakter gördüm. Ross iş yerinde iki kişi vardı. Joey'in odasının karşısındaki komşusu vardı. Central Perk'ta illa bir kaç kişi oluyor. Ama şimdiye kadar büyük bir rolü olan yoktu.

metzengerstein

Sırf zenci olduğu için zenci koyalım diyo. Karakterin olayı, derinliği olmasın, overrated şovu otantik göstersin diye zenci koyalım istiyolar. Mobilya seçiyor sanki.

eylulwithane

homofobi olduğunu zannetmiyorum Susan ve Carol'un düğünü bile yapıldı

swedishmeatball

@eylulwithane ve o zamanlar amerikanın hiçbir yerinde eşcinsel evliliğinin esamesi okunmuyordu. çok çok çok yanlış. dizinin her sezonunda her bölümünde arkada bir sürü siyahi figüran görebilirsiniz. ross'un doktoru, ross ve joeynin aynı anda çıktığı kişiler (tesadüfe gel) ve daha aklıma gelmeyen bir sürü siyahi oyuncu. ayrıca üstte de birinin dediği gibi bakış açını ne yöne çevirirsen orda boşluk ararsın. siyai karakter olmak zorunda mı? hayır değil. ayrıca dizide yüzlerce siyahi kişi varken gelip bu başlığı açmak saçmalığın daniskası.

Alexdes

Hayatımda gördüğüm en saçma tartışma fikri. Neden siyahi olmak zorunda? Bu aynı lgbt bizde destekliyoruz diye her diziye çok saçma şekilde eşcinsel karakter eklemek gibi bir şey.

Emil_Aze

Dizinin ilk 3 bölümünü izleyerek çürütülebilecek önerme

Escobar1fc

Hayır var 2.sezon 22.bölüm rachel'in doğum günü partisinde siyahi biri var. karakter değil belki ama yer verilmiş yani..

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

7

7

3

6

62

17

1

2

7

24