Batman'in Kötü Bir Kahraman Olması

aspirin

Bu baba parasıyla altına Bat-Mobil çekip, mağaralara özel yerler yaptıran süper kahraman aslında hiçte adaletten ve iyilerden yana değil. 3. bölümde karısının intikamını alacak olan buz adamı engellemesiyle bunu gösteriyor. Yok mu bu Gotham City'nin polisi, sana ne, ne karışıyorsun. Asıl suçlu olanı koruyarak mı kahraman olacaksın ? Başkalarını sürekli suçlu olarak gösterirken kendisi hep "kahraman" oluyor. Ama polis bilgisayarına izinsiz girip belgeleri alıyor. Hiçbir yasal hakkı olmadığı halde şehirde olan biten her olaya müdahale ediyor. Gotham polislerinden de birilerini kendine bağlayıp iş çeviriyor açıkçası. Bir de öyle gökdelenlerin üstüne çıkıp artistlik yapması dayanılır gibi değil. Süper kahraman dünyasının en iticisi seçilecek olsa direkt bir numaradan girerdi listeye.

Nathan Wright

cool ama kanka kabul et

aspirin

Grinin Elli Tonu'nda helikopterle stajyer kız tavlamaya çalışan eleman kadar havalı. Bunlar hep baba parası :D

salur

joker çık hesaptan.

Akat19145

Batman'in birinci kuralı, kimsenin ölmemesidir. Onun için adalet kavramı, içinde ölüm barındırmaz. Yasal haklara gelince, Vigilante olmanın olayı zaten yasal masumiyeti feda etmektir. Batman iyi veya kötü bir kahraman değil, kendi tarzı var sadece. Ayrıca babadan kalan parayı karıyla kızla yiyeceğine suçla savaşıyor, bel altından vurmalık bir nokta değil ki bu. Evet, Freeze'in intikam almasını engelledi ama Freeze sadece kötü adamı değil, binadaki diğer kişilerin de canını tehlikeye atmıştı. (Son kısmı doğru hatırlamıyor olabilirim) Son olarak, gökdelenlerin üstüne çıkıp artistlik yapma olayı çizgi film özelliği. Yoksa durduk yere havaya poz vermek elbette saçma ve utanç verici.

Howard The Duck

Karakter hakkında fikri olmayan insanların atıp tutması beni bitiriyor. Özellikle Batman hakkında para olayı. Dur anlatayım neden müthiş bir karakter olduğunu. JL üyeleri bir bir paket edildiğinde, karargahlarında toplanıp bunun nasıl olduğunu tartışırlar. Batman der ki 'ben hepinizi ayrı ayrı araştırıp en zayıf yönleriniz üzerinden tek tek savunmasız hale getirmenin yöntemlerini buldum. Biri bunu benden çaldı. JL üyeleri arasında batman'ın yaptığının bir hainlik olduğu konusu tartışılır ve kendisini justice league'den atmak için oylama yapmayı önerirler. Önce ona savunma hakkı verilecektir. Batman de der ki: Dünyanın en büyük güçlerine sahip bu insanlar, mind control da dahil olmak üzere bir gün kendilerinin de dünyaya karşı olabileceklerini düşünmedilerse benim zaten bu grupta durmamın bir sebebi yok Ve gider. daha sonra kendi içinde durumu düşünen superman, içinde kriptonit olan bir kutuyu batman'e verir. 'bir gün ben de delirisem, bana karşı kullanırsın' Kendi içinde sürekli bir acı yaşar. ailesini kaybetmiş olmanın etkileri onu manevi olarak başka bir boyuta taşımıştır. kendisi henüz ilk zamanlarında jefferson skeevers'ı pataklarken içindeki acıyı "you can never escape me. nothing harms me but i know pain. sometimes i share it with someone like you" cümleleriyle tarif etmiştir. suçlulara bakış açısı ve onlara karşı davranışları, batman olmanın onun içinde yaşayan insanlığın tam karşılığı olduğunu bize gösterir. batman, batmandir. bunun bir karşılığını da gördük wonder woman, doğruları söyleten kementi lasso of truth'ı batman ucundan tutarken ona "gerçek kimliğin nedir diye sorar". aldığı cevap tabii ki batman olur. işte bu acılar ve suçlulara karşı savaş üzerine kurduğu dünyasının mental yoğunlaşması onu dünya insanlarından farklı bir yere koymuştur tüm diğer süper kahramanlar gibi, gözünden lazer atan superman'in bile sürekli olarak yumruk yumruğa dövüşmeyi tercih ettiği süper kahramanlar dünyasının en iyi yakın dövüşçüsüdür. fiziksel yetenekleri bir insanın ulaşabileceği en üst seviyededir ve kendisi yorulmaz. batman'i nefes nefese göremezsiniz. fiziksel yetenekleri için darkseid isimli vatandaş, gözünden attığı güdümlü lazerlerden kaçan batman'in arkasından "henüz hiç kimse benim omega beam ışınlarımdan kaçamamıştı" demiştir. Darkseid vs Batman. bununla birlikte evrenin en zeki insanlarından biridir insan aklının sınırlarını zorlayan bir "bilme merakı" ve hafızası vardır. bu merak onu bilgiye, bilgi de stratejik bir dehaya doğru yol açmıştır. süper güçleri olmayan bir insan olduğu için tek mermilik canı ya da 15 metreden bir kez düşme hakkı vardır. batman'i gerçekten batman yapan şey o tek mermiden ya da 15 metrelik düşüşten hep bir santim uzakta kalabilmenin yolunu bilmektir. metin ekşi sözlük yazarı homeless jedi tarafından yazıldı ben düzenledim.

Eleştirmeyi seven

Batman'in tüm hareketleri kuşkusuz doğru ve mükemmeldir demiyorum ama Batman'in gerçek hikayesini ve davranışlarının altındaki sebebi bilmeden sığ bir şekilde yargılamak mantıksız.

GRİADAM

Gücünün kaynağı bilgelik, disiplin, azim ve kararlılık olan adamı kötü adam sanmak ? Çizgi romanlarda senin gibi düşünen halkı gördüğümüzde gülüyorduk, gerçeği daha komikmiş.

Flzfbrk

howard the dock'a katılıyorum. O diğer kahramanlar gibi doğuştan elde etmedi güçlerini. Zekasını ve ''dolarını'' kullanarak kendini geliştirdi ve insanlar için varını yoğunu ortaya koydu. Bu dediğim şeyler yetersiz biliyorum ama hiç bir şey bilmeden sağdon soldan bir şeyler duyarak Batman'e laf edenlere her şey yetersiz.

blue_lollipop

Kesinlikle katılmıyorum.

Luffy-san

@aspirin Dark Knight üçlemesini izlemeden şahsen ben de böyle düşünüyordum. Nolan etkisi galiba. Bence biraz overrated bir kahraman.

not a critic for sure

@Mugiwara No Luffy-san Hocam naptın bitirdin bizi.Overrated ? Aynı Batman'den mi bahsediyoruz ?

Luffy-san

@abdulkadir34 Evet.

not a critic for sure

Batman filmlerindeki aksiyon güzel.Saçma bir tarafı yok.Villainlar çok iyi oluyo genelde.Süper kahraman filmi izlemek isteyen birinin izleyebileceği daha iyi bir film yok.Yani belki de daha iyi süper kahraman filmi olmadığı için İMDB puanı bu kadar yüksektir.

Emil_Aze

Bence "Spiderman'in baba parası olsa süper kahraman olurmuydu?" sorusunu da sormalıyız.

rugnetta

Burada tartışılan şey beni gerçekten çok güldürüyor.Baba parası ve zekanın harmanlanması sonucunda oluşulan bir kahraman olduğunu nereden çıkardınız onu bilmiyorum ama hiçbir süper gücü olmadan zekası,cesurluğu ve dedektiflik yeteneği sayesinde suçlarla savaşır. Batman'in olayı budur. Hatta bu adam diğer zengin karakterler gibi kendini insanlara tanıtma çabasında da değildir. Çünkü hiçbir zaman yüzünü göstererek kendini reklam amacı gütmeyi amaçlamaz. Tek amacı suçlarla savaşmak olan bu adamın tek özelliğinin baba parası olması ilginçmiş doğrusu :) @Emil_Aze bence Bill Gates'in oğlunu ileride süper kahraman olarak görecek miyiz direk bunu soralım.

rugnetta

Yazdığım yazıda da yazıyor fakat yine de şöyle toplu bir şekilde yazayım. Batman dediğimiz adam bir süper güce sahip değildir ama çok bilge bir süper kahraman olarak sembolize edilmiştir. Gücü de oradan gelir aslında. Her şeye karşı bir hamle bulundurur genelde. Nerede ne yapması gerektiğini bilir her zaman. Hatta superman'e karşı bile her zaman bir hazırlığı vardır. (BvS'de de insan vs. tanrı olarak işlenmişti. Superman'ı yeniyordu orada insan olarak ama onu hiç katmayalım. İnanılmaz kötü işlenmiş bir hikayeydi zaten ve Martha olayı malum.) Neyse demek istediğim genel olarak bu adam baba parası ve zeki olmanın ötesinde suçla savaşmak için bütün yeteneklerini harmanlayarak gerçekten bir şeyler başarmış bir karakterdir. Yani evet sadece zeki ve baba parası olan biri için overrated falan değil adalet için zekasını ve dedektifliğini iyi harmanlayıp bir şeyler başarmıştır.

rugnetta

Hatta suçla savaşması gerektiğinde Batman:Avrupa çizgi romanında edebi düşmanı Joker'le bile iş birliği yapmıştır bir virüsü temizlemek için.

SelamiEfendi

Batman normal bir insan değilidr. Kendisi saf iyimidir tartışılabilir. Ama karakteri yaşadığı yer ve yaşadığı hayata göre yorumlayacak olursak belkide kendisi en baba kahramandır. Daha çocuken ailesinin ölümünü gözleri önünde izler bunun sorumlusunu kendisi olarak görür(Birçok alternatif origin hikayesi var ama en yaygını korktuğu için ailesini sinema/tiyatrodan çıkartmak istemesidir). İçindeki bu acıyı ve intikam duygusunu tedavi etmek için hayatı boyunca çalışır ve bir insanın gelebileceği en iyi fiziksel duruma gelir. Ayrıca bilim alanında da kendini çok fazla geliştirmiştir. Yıllar sonra bu kendini güçlendirme ve bir bakış açısına göre tedavi etme serüveninden döndüğünde artık Bruce Wayne olarak dönmez artık Batman'dir. Batman onun gizli kimliğinden daha çok gerçek kendisine Bruce Wayne ise insanların önünde oynadığı bir rolle dönüşmeye başlar(Yıllar sonra Batman Beyond'da bu yüzünden yalnızdır). Gotham, New York'un en kötü hali olarak tasarlanmış bir şehirdir. Polisler görevlerini yerine getirmez ya da getiremez. Suç artık durdurulamaz bir konuma gelmiştir ve Gotham'ın kurtulması için Batman gibi bir kahramana ihtiyaç duyar. Gotham'ın kahramanı olacak kişi Spider-Man gibi biri olamaz Batman gibi biri olmalıdır. O yüzden Batman daha farklı bir kahramandır. Yani kısaca Batman klasik bir baba parası yiyen çocuk değildir.

Emil_Aze

Superman şehri "kurtarırken" binlerce insanı öldürüb,milyonlarca dolarlık hasara sebep oluyor (ki buna Hulk,Thor gibi Marvel kahramanlarıda dahil) , ama günün sonunda Batman mi kötü adam oluyor. COME ON !!!

Emil_Aze

@Mugiwara No Luffy-san Kendimi iyi ifade etmemişim qaliba. Demek istediyim Superman bunları yaparken(Ki bana kaırsa biraz ağırdan alabilir Superman), Batman polis bilgisayarına izinsiz girdi diye kötü adam demeyin çok saçma ve absürd kaçtığı.

Luffy-san

@Emil_Aze ben öyle bir şey demedim ki. Gerekli olduğu için yapıyor. Bu bir sorun değil bence

Emil_Aze

@Mugiwara No Luffy-san Diyen tartışmayı başlatan arkadaş umarım geri gelib tartışmaya devam eder :D

harleyquınn12batman

hyr gayet iyi bir kahraman ve çok cool

Lixnite

batman baba parasıyla oyun oynadığını nereden çıkardınız? 127 dövüş sanatı bilen ve acayip zeki olan birisini küçümsemeyin, batmanin baba parasıyla geçindiğini söyleyen genelde marvelin fanboyları oluyor o zaman aynısını ironman içinde söyleyin (ben iki karakteri seviyorum)

ElAyPe

aspirin keşke hayat dediğin kadar toz pembe olsaydı kanka. Baba parası ile Batmobile çekip mağrada delik açmak ile Batman olunuyorsa zengin müteahhitlerin hepsinde Batman olma potansiyeli var, argüman baştan aşağı çürük kokuyor Gerçi "Bir de öyle gökdelenlerin üstüne çıkıp artistlik yapması dayanılır gibi değil." cümlesi yeterli bu argümanın çürük olduğunu kanıtlamak için.

Emil_Aze

@QUARTER Her ikisini kostümsüz ringe çıkaralım. O zaman görürsün hangisi 100 kat daha iyi :D

Luffy-san

@Emil_Aze çizgi roman okumuyorsun sanırım. Okumasan da filmlerde Iron Man'in de dövüş eğitimi aldığını görmüş olmalısın. Filmlere göre yine Batman yenebilir ama çizgi romana göre bilemiyorum.

Emil_Aze

Su, Ateş, toprak ve tahta Uçmak, Işınlanma, görünmezlik ve dövüşmek

Emil_Aze

@Mugiwara No Luffy-san İronman'in aldığı dövüş eğitimiyle Batman'in aldığı bir mi?

Emil_Aze

@QUARTER "seninde 13 milyar doların olsa sende 2500 tane eğitim alıp bi tane kurşun geçirmez zırh yaptırıp batman olabilirsiniz" İstediğin kadar ingilizce kursuna para ver, çalışmadan ingilizce öğrenemezsin.

Emil_Aze

A:Kung Fu yükleyelim size efendim? B:Yükle. Başka neler var? A:Aiki-do, Karate, Jinsu su, Orta 2 Fizik, Taocu Sex, Best of FMÖ B:Karışık var mı? A:Var B:Yükle Böyle bir şey varsa cehaletime ver artık sen haklısın o zaman.

Emil_Aze

En zengini olup Tony Stark kadar zeki insanlara zırh yaptırırım. Çalışmakdan daha kolay olur.

ManyakVAntepli

Batman>Iron man aptalı. Filmlerde RDJ bize o karakteri sevdirdi. ÇR okuyan bilir ki zerre sevgi duyulmayacak, kendini beğenmiş(filmlerdeki gibi tatlı değil harbiden narsist) yavşak bir tiptir. RDJ nin oyunculuğu ve sempatikliği olmasa dünyada bir Allah ın kulunun sevmeyeceği şu karakteri savunmayın bana ya. Konuşuyor bile olmazdık onu.

JENOman

ManyakVAntepli kardeşim iyimisinfilmlerde olan şeyin yüzde 70 80 fln ÇRlardan alınıyor ztn eğer sevilmediyse filmlerden önce ironman ismini hiç duymazdık

Müslüm Tennyson

zaten o istedi ya babasının ölmesini kahjahd @Mugiwara No Luffy-san batman'ın süper güçleri olsaydı onları da yenebilirdi? ki zaten batman süper güçsüz bile süper güçlü gibi biri

Bombacı Mülayim

@JENOman Filmlerden önce Iron Man kimsenin s*kinde değildi yalnız

Rexsamin tenyson

Batman diyer kahramanlara göre ideolojik bir amacı var Batman toplumun ihtiyacı olan kahraman diyerleri ise birbirine benzer kahramanlardır yani Spiderman olmasaydı venom olmayabilirdi ama Batman olmasaydı Gotham yinede kötü bir yer olurdu

Gorki

Batman'a baba parası deniliyor boş yapmayın zeki bir adam birden fazla dil ve yüzlerce dövüş stili biliyor ve insan eliyle(hiçbir güç kullanmadan) onu dövebilecek bir karakterin olduğunu düşünmüyorum(belki bir kaç karakter zorlar hem Marvel hem de DC'den). Hani kötü demesek mi acaba boş yapmayın be. Iron Man(konumuz değil ama) asıl o baba parasını yiyor Howard'ın parasını az mı yedi hovarda Tony madamı şahsen sevmem o karakteri.

Barbara Gordon

Kardeş intikam almak çok mantıksızdır.O intikam için birbirlerini öldürecek ancak o bir süper kahraman senin düşündüğün gibi kötülük yapmaz o öldürmez sadece hapse attırdı arkhama gönderir bunu hiçmi anlamadın adam karıısnın intikamı için birilerini öldürecek.En büyük intikam unutmaktır.Ayrıca bu bir çizgi film nedne gerçkmiş gibi davranıyorsun.Ayrıca adam Gotham'ın koruyucusu polislerden kanki şu dosyalara giren bi izin ver diyecek hali yok ya ne kadar az kişi onu tanırsa o kadar iyi sen batman olsan sende böyle yapardın.Ayrıca hiçbir polisi arkasına bağlamıyor sadece daha fazla bilgi toplamak için ayrıca Jim mal değil.Yusuf karşim mallığını çok iyi anlatmış Ayrıca akşama kadar baba parası dedin ae.Zengin ve bunun getirdiği bir bencillik olabilir sende para olsa sen ondan daha kötü olurdun insanları daha tanımadan yargılamaya önyargı denir senin yaptığına angutluk denir krdş.Batman şehiri kurtarmaya çalışıyor ve biliyorsun ki Gotham DC ye göre dünyanın suç oranı en büyük şehri ve her şerhe bir kahraman verilmiş lna Metropolis'i 30 tane asma koruyor Batmna tek başına "DÜNYANIN SUÇ ORANI EN YÜKSEK ŞEHRİ"ni koruyor sonra lNa bU AdAm KöTüÜ

River Phoenix

aspirin adlı kişi eminim ki Batman'e baba parası deyip Iron man seviyordur :D Max 15 yaş m*rvel fan zekası

Antipatik

@aspirin, Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Hiç bulaşmayacaktın adamların fantezisine. Batman müq deyip geçip gidecektin. 😂

Antipatik

Batmanın niyeti iyide, metodu yanlış. Adam elindeki ekonomik gücü kullanıp şehri düzeltmek yerine, suçlularla Gotham'ın arka sokaklarında yumruk yumruğa dövüşüyor. Bu da suç oranlarında artışa sebep oluyor. Düzelteyim derken daha da içine ediyor. Süper kahramanların çoğu böyledir, niyetleri iyidir ama metotları yanlıştır. Peki neden? Bu işin bir de kapitalist boyutu var çünkü. Hikayeyi satmak için hikayede mücadele olması gerekiyor. Örneğin batman ekonomik araçlarla Gothamı düzeltebilir kolayca eğer övüldüğü kadar zekiyse. Ama bunu izlemesi zevkli olmaz ve bundan fazla bir içerik çıkmaz. Ancak yumruklarla şehri düzeltmeye çalışan biri asla başarılı olamayacağından, bu sürekli içerik çıkacağı anlamına gelir ve insanlar o aksiyonu izlemekten hoşlanırlar. Ekonomik terimlerden ve çözümlerden bahseden bir batman düşünsenize... Kimse hiç bir p*k anlamayıp, filmi kapatırdı. Yani bu tür eserler tasarlanırken "en doğru yol" değil, "en fazla kar elde ettirecek yol" düşünülür. Tekrar ediyorum, sadece batmanle alakalı bir durum değil, bu çoğu süper kahraman hikayesinde kullanılıyor zaten. Bu açıdan baktığımızda batman'e en kötü kahraman demekte doğru değil, batman'i kusursuz bir varlık olarak görmekte doğru değil.

Maleficent

Şu başlık altında Batman hakkında doğru düzgün bilgisi olmayıp çok bilmişçesine konuşan birkaç kişiyi görüyorsunuz. Şuradaki kişiler çizgi roman okusalardı Wayne Enterprises'ın kütüphaneler, evsizlere evler, yetimhaneler, hastaneler açtığını bilirdiniz. Wayne Foundation ile her eğitim okumak isteyen kişiye burs bağlanıyor. Wayne Enterprises'a çalışan herkesin eğitim bursu Bruce Wayne tarafından ödenmiştir hatta. Bunların hepsi de canon. Fakat bunu bilmeden ve araştırmadan aciz olan arkadaşlar bunları salya sümük eşliğinde yazmaya karar vermişler. Batman ağırlıklı çizgi film üzerinden de "Bruce Wayne hiçbir şey yapmıyor hüüü" demekte ayrı bir cahillik, onu da söyleyeyim. Ki dizi Batman ağırlıklı olduğu halde Bruce'un zorda olanlara iş teklifi verdiğini ve sadece ağaçları korumak için hisselerinin düşmesini göze almasını da gösteriyor. Kim çıkardı bu "Batman parası ile işleri düzeltmek yerine suçu arttıyor" saçmalığını hiç bilmiyorum. Bruce doğmadan önce Gotham şehri polisin bile yozlaştığı bir şehirdi. Bruce ve Gordon'dan sonra Gotham adam akıllı bir yerlere gelmiştir. Bunların hepsi canon olarak gösteriyorlar hikayede, açın okuyun. Hoş okuyacak olsanız bunları yazmadan önce okurdunuz. Batman hakkında tek bilgisi Vigilante olması olan kişiler gelmiş burada Batman eleştiriyorlar ki Batman'i anti-hero görecek kadar karakteri tanımıyordur bunlar. Yazık, entelektüel soslu cahiller gibi takılıp burada hiç bilmediğiniz ve araştırmadığınız konuyu eleştiriyorsunuz. Size bir tavsiye, bir dahakine böyle konuları konuşmadan önce açın biraz karakteri okuyun. Aradığınız cevapları ilginç bir şekilde orada bulabilirsiniz çünkü.

Oscar Minette

En üstte aspirin diye bir arkadaş var.Onun hesabını Joker kullanıyor herhalde takıldığı nokta Havalı poz vermesi baba parası yemesi baba parasını en azından suçla mücadele için kullanıyor.

Batmansiler_atar

Emil_Aze afedersin örümcek adamın örümcek güçleri kendi kendine mi geldi özel bir örümcek soktu Diyemi ha batman hiç birşeyi yokken adam onca zorluklara katlandı annesiz babasız çocukluk geçirdi düşünsene madem baba parası var bunun içinde onca Amerikan devletinden zenginin biri ciksinda kendi o parayla mafyaları durdursun kendini onca tehlikelere atsın 1 kursunluk işi olduğu halde nice kötü adamları durduracak birini söyle bana hadi o adam bilmiyormu hayatını yaşamayı ama şehrini daha huzurlu olsun diye FBI ajanlarinin yapamadıklarını tek başına yapıyor böyle bir adamı beleş doğuştan gelen süper güçleri olan zeka, stratejisi sıfır olan apttallarla karşılaştırıyorsunuz yazık size adalet birliğinde batman olmadan hiç bir halt olmaz nasıl insanda beyin olmadan kalp bir işe yaramazsa batmansiz de olmaz aptal insanlar şatapatı özel uçmayı süper güçlü olmayı gösterişli olmayı gözünde lazer atmayı sever bu güçlerin hepsi de çalışarak olmuyor beleşden geliyor tabi hayatını suçla savaşmak için okadar tekniği çalışarak öğrenen batman bir yerinize batıyor oyuzden karalayınkaraladiginiz kadar gerçekler belli işine gelene

Antipatik

@Maleficent, Yaptığı hayırseverlikler bir işe yarıyor olsa, niye suç oranları düşmez? Niye yeni villainlar meydana gelir sürekli? Batman uyguladığı metotlarla Gothamı düzeltebildi mi? Hayır, tam tersine daha azılı suçluların meydana gelmesine neden oldu. Bu kadar çok şey biliyorsun batman ve çizgi roman hakkında ama hayla gözlerinin önündeki gerçeği inkar etme peşindesin. Niye suçlar miktar ve yoğunluk olarak artış gösteriyor? Niye sürekli batman yeni düşmanlarla karşılaşıyor? Niye her seferinde Gotham daha büyük tehlikelerle karşılaşıyor? Hikayenin satması için böyle olması lazım işte. Tüm mesele bu. Sürekli içerik çıkması için problemin her zaman çözümsüz kalması gerekiyor. Problem çözülürse ve Gotham güllük gülistanlık bir yer haline gelse, oradan ne ekmek çıkacak Batman'e? Veya çizgi romanın yapımcılarına? Üstelik ben Batman'i en kötü kahraman olarak belirtmenin yanlış olduğunu da yukarda söylemiştim. Çünkü bu şekilde pazarlanan tek süper kahraman batman değil, çoğu süper kahraman hikayesi zaten bu şekilde pazarlanır. Fanatiklik yapmadan ve farklı düşünen herkese cahil demeden önce azıcık bir düşünün.

apo914

@aspirin, baba parasi ile sen batman nın yaptıgını 1 milyarda biri yapamazsın. ki muhtamelen sirketi iflasa gotururdun. buna bende dahil.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

7

8