Overrated?

DeamonsHead

Linç tayfa gelmeden önce fikirlerimi belirteyim. Dizinin ilk 3-4 bölümünü izledim. Sarmadığı için bıraktım. Birçok Amerikan klasiği izlemiş biri olarak overrated olduğunu düşünüyorum. Tabii ilk 3-4 bölüm sıkıcı sonradan düzeliyor derseniz bir şans daha verebilirim. Ancak benim açımdan hiç sürükleyici bir dizi gibi gelmedi. Konu çok sade ve atlanan birçok detay var. Üstünkörü bir dizi olmuş gibi. Bizim Amerikan özentisi dizilere benzemiş sanki. Mesela bu sene çıkan Teşkilat dizisi buna örnek olabilir. Genel olarak konu da fazla sarmadı. Belki de bu tarz çok dizi film gördüğüm için olabilir. Tabii zamanına göre fena değil ama bu kadar beğenilmesine şaşırdım. Başka birçok çok iyi dizi varken bunun bu kadar iyi puan alması enteresan. Google'da yazılan birkaç yoruma baktım ve ilk sezonda karakterlerin tanıtıldığı, dizinin sonradan şekillenmeye başladığını yazmışlar. Öyleyse de açıkçası ilk birkaç bölümden sıkan bir diziye o kadar tahammül eder miyim bilmiyorum. Yorum yapacak olan arkadaşlar da farklı Amerikan dizilerini tecrübe etmiş olarak onlarla karşılaştırmalı bir şekilde yorum yaparlarsa sevinirim.

ManyakVAntepli

Kült dizilerin hepsi ilk bölümlerde sıkıcı olur. Onlarca örneği var bunun Br Ba bile dahil. Kesinlikle şans vermelisin 10 üzerinden 100 lük bir dizi.

Abdulkadir34

Hepsi değil la Mad Men, Oz, Six Feet Under ilk bölümler zevkliydi. Gerçi Br Ba'nın ilk bölümleri de zevkliydi bana göre.

Honyey

@DeamonsHead, yukarıda da denildiği gibi iyi başlayıp iyi devam eden dizi sayısı gerçekten az. Hatta iyi başlayanların çoğu kötü devam ediyor ama bu dizi öyle değil. Dizi ilk başta farklı suç hikâyeleriyle başlayıp "plot twist" yapa yapa ilerliyor. Ama bir müddet sonra gerek karakter gelişimleri gerekse ana hikâye aşırı iyi şekilleniyor. Hele bazı bölümleri hâlâ aklımdan çıkmış değil. Kısacası eğer küçük hikâyelerdeki mantıksızlıklara takılmazsan sonunda pişman olmayacağını düşünüyorum.

DeamonsHead

@ManyakVAntepli @Honyey @Abdulkadir34 Breaking Bad ilk bölümleri biraz durgun olsa da bana ilerde çok daha iyi noktaya geleceği hissini veriyordu. İlk bölümlerde de sağlam bir havası vardı. Bu dizide o hissi alamadım. ama yine de bir şans daha veririm. Bu kadar seveni olduğuna göre bir gideri vardır.

phantomxforce

@DeaminsHead kesinlikle devam et, öncelikle 1-2 sezonlarda konu sabit kalıyor (hikaye de devam ediyor tabii) 3-4-5. Sezonlarda ise tamamen hikayeye yönelik devam ediyor ki zaten dizinin en önemli karakteri "root" gelince her türlü dizinin içine çekiliyorsun (spoiler olmasın diye geldiği bölümü yazmıyorum) Ve dediğinin aksine underrated, önerdiğim çoğu insan (30+ kişiye önerdim) 20 si ilk defa duymuştu veya sadece adını anımsadı birdaha yazıyorum kesinlikle bırakma dizi şaheser ve bundan mahrum kalma iyi forumlar Bide şunu farkettim, bu dizinin genel izleyicisi kimseyi bu diziyi sevmedi diye linç etmez :D Dizinin sevdiğim taraflarından birisi de bu, izleyen kişiler genelde başkalarının fikirlerine önem veriyor

Warthan

Kim abartıyor kardeşim, diziye iMDb'de oy veren 150k kişi var puanı da Stranger Things'in 8.7 aldığı yerde 8.5. Şu dizinin ilk birkaç bölümünden sıkılmışsın, Allah aşkına Peaky Blinders'tan Prison Break'ten Daredevil'dan da sıkılıyorsundur sen. Ulan DİZİ izliyorsun, ne bekliyorsun 8 bölüm mü olacak her dizi Quenns Gambit gibi. Karakterle bağ kurma problemin mi var, empati yoksunu musun, sosyopat mısın? İki insan dövüşürken -hele birisi de ana karakterse- kalp atışın saniyede 1 bile artmıyorsa diziyi yapanlar napsın? Jonathan Nolan da ağlayacaktı zaten bunu duyunca :D

ManyakVAntepli

Olm niye bu kadar sinirlendin alt tarafı dizi la :D?

Warthan

3+ yıldır dizi izlemek isteyen herkese POI öneriyorum, diziyle adeta bütünleştim John Reese de aileden biri oldu. Birinin -kendimce- çok mantıksız bir yorum yaptığını görünce bi delleniverdim işte :D

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

3

4

3

12

12

7