ATLOK Düşünüldüğü Kadar Korkunç Değil

ViolettaEmeraldo

Aslında büyük umutlarla başladığım bir seridir kendisi. Özellikle gelişmiş, farklılaşmış bir ortamda Avatarın neler yapabileceğini görmek beni çok heyecanlandırmıştı. Metal kullanımının artması ve ustalaşılması sonucu hızlı gelişim kısmı gayet makul geldi bana, fakat elbette mantık hatalarını da görmezden gelemeyeceğim. Gözüme en çok çarpan 2 şey var sadece. Birincisi Korra'nın daha en başta havada zorlanması. Suyun zıttı hava değil ateştir aynı mantıkla da ateşin zıttı sudur. Birbirlerini etkisiz kılabilen elementlerdir. Su ateşi yok edebilirken ateş de suyu yok edebilir. Havanın zıttı topraktır çünkü hava toprakta geçersizdir, etkisizdir. Böyle bir hata nasıl yapılmış aklım almıyor. İkinci en çok gözüme çarpan şey 3. sezonda hayatları boyunca element bükmemiş elemanların bükebilenlere üstünlük kurabilmesi. Amon bile daha mantıklıydı (bükebilmeyi kaldırma kısmı dışında hala nasıl kan bükmeyle onu yapabildiğini çözemedim), hatta Amon'un bulunduğu konum ve güç de oturuyordu. Bu elemanlar hayat boyu bir şey bükmemiş yani aşırı saçmaydı sinirim bozuldu izlerken, Zaheer'in uçabilmesi kısmında göz bile devirdim. Elbette çizim tarzı olsun dövüş sahneleri olsun gerçekten çok güzeldi ve başarılı da buldum. Tabi çizgi dizi olması gereği hızlı geçen olaylara hala alışabilmiş değilim, hele aşk mevzularında Mako'nun ağzına bir tane geçiresim gelmişti. Onca şeye rağmen güzel bir seri ve minik ergenus Korra'mızın ders alana kadar acı çeke çeke nasıl akıllanmaya başladığını görüyoruz. Başına buyrukluğunun açtığı dertler gerçekten ciddi sonuçlara sebep oldu. Bu seriyi öncekinin devamı niteliğinde izlememeniz gerekiyor elbette. Bunu yapan elemanların diziye çöp demesi gayet normal çünkü bakış açılarını değiştirerek izlemiyorlar bu seriyi. Bunca şeye rağmen izlediğim için pişman değilim hatta comic ini de okuyacağım. Sizlerin de izlemesini tavsiye ederim, benim gibi yaşı büyük olanların bile izlediği ve eğlendiği çok hoş ve heyecan dolu bir dizi.

Antipatik

Benimde başarılı bulduğum ama eleştirel yaklaştığım bir seri. Özellikle son sezonlar hayal kırıklığı yaratmışlardı bende. Yine de harika bir seriydi. Zamanında izlerken baya keyif almıştım.

ViolettaEmeraldo

Kesinlikle öyle. Herkes izlemeli en azından, eleştirel yaklaşılsa da sorun değil. 3 ve 4. sezon genel bakımdan hatta 4. sezon en iyisiydi benim için. Zaten başta mini dizi olarak tasarlanmış o yüzden ilk sezonun olay örgüsünün ilerleyişi şahsen benim için kötüydü. İzleyin izlettirin

konfortable

Evet düşündüğümüzden daha korkunç

Antipatik

@konfortable, atlok düşünüldüğünden daha korkunç kadar korkunç değil

JustAWatcher

Öncelikle şunu açıklayayım : Korra, Hava bükemedi çünkü karakterine tersti. Aang Torak bükemiyordu çünkü Toprak bükmek sert olmayı gerektirir, Korra ise sert olduğu için hava gibi sakinlik gerektiren elementi kolay bükemedi. İkinci olarak Korra'nın neden avatar olarak sevilmediğini açıklamak istiyorum : Aang'in aksine Korra'nın hafif egosu var. Yani avatar olduğu için herkesin ona saygı duyması gerektiğini düşünüyor. Aang sadece hava bükebilirken bile Korra'nın ilk sezondaki halinden daha güçlüydü, buna rağmen hep insanları anlamaya çalıştı, alçak gönüllüydü. Üçüncü olarak bu serinin ilki kadar sevilmemesinin sebebini tek cümleyle açıklayabilirim bile : Bu seriden Korra'yı çıkar nerdeyse hiçbir şey değişmez.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

2

4

6

11

7

6

3

8

12

17

4