Linç yemek istemiyorum ama...

Şafka

Breaking bad'i defalarca kez bitirmiş birisi olarak bu diziyi daha akıcı buluyorum. Görüntü yönetmenliği açısından da daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ve ayrı bir dizi olarak düşünmek lazım, tamam sonunda nereye çıkacağını biliyoruz fakat onların kötü yola sürüklenişini göstermek sonuçta dizinin amacı.

ManyakVAntepli

Linç yemezsin hocam ben de aynı fikirdeyim senle. Tamam belki bunun tüm sezonları Br Ba nın Ozymandias ı bile etmiyor ama akıcılık ve çekimler konusunda senle aynı fikirdeyim. Seyir zevki olarak Br Ba benim için çok üst seviyede ama bu da izlenmez değil. Hatta bazı bölümleri Br Ba ile yarışır.

II RaM5Es

Gerçekten katılmamak elde değil. Yalnız kendim ve bazı arkadaşlarım için şunu söylemeliyim ki Breaking Bad izlemeseydik bu diziyi bu kadar çok seviyor olmazdık. Çekimler ve kameradan anlamasamda dizi bunu sürekli hissettiriyor. Bob Odenkirk bu rol için biçilmiş kaftan. Zirvede adeta bir kartal gibi süzüldükçe süzülüyor veeee... Oyunculuklar BB'i ele veriyor, aratmıyor. Tabii bir Breaking Bad değil ama arada sırada seçim yapmakta zorlanmıyor değilim.

mstfacyln27

Bazı bölümler özellikle son sezonda boynuzun kulağı geçtiği düşüncesi benimde aklıma gelmiyor değil. Teknik açıdan bakarsak konu işlenişi, kamera kullanımı, senaryonun akıcılığı, genel izlenebilirlik vs birçok konuda Br Ba den daha iyi diyebilirim.

ernico

Bence Br Bad kadar akıcı olmasada hakkını yemeyelim bu da mükkemmel bir dizi severek izliyorum Jİmmy nin serüvenleri de güzel :D

lumostar

Yazarın tecrübesi bu diziyi yazarken daha fazla olduğu için daha güzel olduğunu düşünüyorum.

DeamonsHead

Zannımca bu diziyi Breaking Bad'e kıyasla akıcı yapan etken karakterlerin Breaking Bad'de işlenmiş olması ve Br Ba devamı gibi olması. Spinoff olsa da yayınlanma tarihi açısından Br Ba den sonra izlenen bir dizi. Ayrıca Br Ba'da zaten sevilen bir karakter olan Saul Goodman'ın bu dizide başrol olması da bence büyük bir etken. Kısacası bence boynuz kulağı geçemez. Ancak Br Ba'yı aratmıyor da diyebilirim. Çekimler, kamera açıları vs. her şey çok iyi.

swedishmeatball

better call saul > brba

CSA3

Breaking Bad'i 4-5 kere izledim herhalde. Komedi olmayan hiçbir şeyi defalarca izlemem ama onu izledim. Yazlıkta internet yoktu, bölümlerin hepsi harddiskteydi, izledim, kız arkadaşımla beraber onu başlatıp izledim, yıllar geçti bir kez daha izledim. Efsane dizi, konusu ve aksiyonu açısından Better Call Saul'dan daha ilgi çekici olduğunu düşünüyorum ama belki Better Call Saul daha artistlik, sanatsal bir iş olabilir. Elbette ikisi de kesinlikle 10/10. Tartışmam bile. Hatta gelmiş geçmiş en iyi iki dizi bunlar diyene de en fazla şunlar şunlar da olabilir diye ekleme yaparım ama karşı çıkmam. Better Call Saul'a ilk başladığım zaman çok sarmamıştı ama benden ve herhalde o zaman içinde bulunduğum ruh halinden vs. kaynaklıymış. Zaten ilk başladığımdaki kültürel seviyeme, sinema kültürüme göre de şuan çok çok daha üst bir düzeydeyim. Breaking Bad izlerken veya bunun ilk sezonlarını izlerken adamakıllı Avrupa sineması, sanat filmlerini vs. bile bilmeyen bir genel izleyiciydim. Şimdi çok daha entelektüel bir izleyici olarak görüyorum kendimi. Neyse uzatmayayım ama geçenlerde yeniden bu diziye başladık kız arkadaşımla. Bitirene kadar son sezonun Netflix'e gelmesini umuyorum, sonra beklemeden son sezonu da izleyip Breaking Bad'e tekrar başlamayı düşünüyoruz. İlk sezonu henüz bitirdik. Dizi inanılmaz iyi bir görüntü işine sahip bir kere. En iyi diziler arasına girer sadece o kulvarda bile. Hikaye anlatımı, karakter gelişimi kusursuz adeta. Senaryo yazımı, olayların gelişmesi ve bunların aktarımı o kadar uyum içinde ve kusursuz ilerliyor ki, bu sefer çok daha keyifle, hayran olarak izlediğim bir dizi oldu.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

9

6

15

9

8

5

2

15