Bu kadar geniş evrenin ancak bu kadar çöp yapımları olur

ManyakVAntepli

Başlıktan görüp de linç etmeye gelmeyin sözüm bu yapım için değil hatta bu dizi diğer tüm Star Wars dizi-filmleri içinde velinimet sayılır. Düşünsene abi George Lucas sın, o kadar geniş bir evren yaratıyorsun ki dünyada eşi benzeri yok, (var mı bilmiyorum en geniş evren Star Warsta diye biliyorum. @GRİADAM Biliyorsan sen bilirsin) mitler kuruyorsun, nerdeyse dizideki her canlı türünün kendine ait lisanı var. Mükemmel olay örgüleri ve karakterler yaratıyorsun sonra sikko sikko yapımcılar/senaristler gelip koca evreni Skywalker soyağacında sıkıştırıyor. Lucas ın yerinde olsam gözyaşı dökerim. Anakin in lafının geçmediği tek bir dizi-film bile yok arkadaş ne Anakin miş be. Skywalker soyağacının dışına çıkmayacaklarsa da bitirsinler bari artık şu evreni.

Bombacı Mülayim

Anakinsiz kaliteli Star Wars hikayesi istiyorsan Star Wars Kotor 1,2 gibi George Lucas zamanından kalma şimdilerde Disney tarafından "Legends" yani geçersiz sayılan oyunları oynamanı tavsiye ederim. Kotor oyunları Rpg türünde oyunlar oldukları için aydınlık ve karanlık taraf gibi olayları baya iyi yansıtıyorlar,özellikle ikinci oyunu karanlık tarafta bitirmek apayrı bir deneyim sunuyor.

mstfacyln27

Söylediklerinde haklısın rafığım ama Lucas bey ancak paraları sayarken gözleri yorulduğu için gözyaşı döker sadece. Bu olayı biz izleyiciler dışında kimse dert etmiyor. Hatta izleyicilerin hatası şu o kadar laf edip yine gidip sinemada filmi izliyorlar. Şahsen ben son serinin hiç bir filmini izlemeye gitmedim. Ama herkes bu filmlere gidip, lisanlı ürünlerine para bayıldıkça adamlara sorun yok. Sektör böyle adamlar para kazandıkça kaliteyi düşürüyorlar senaryolarda kolaya kaçıyorlar.

GRİADAM

En geniş ve çeşitlisi star wars diye biliyorum hatta o kadar geniş ki yaratıcısının vizyonu bile yetmeyip 6 film skaywalkergillerin hikayesini döndürüyor. Çok uzak bir galakside hiç yoksa 200.000.000.000 yıldızın içinde anlatacak harbi başka hiç mi hikaye yok ? Çöl gezegeni, lav gezegeni, bataklık gezegeni, buz gezegeni ve çakma metropol gezegeni dışında hiç mi gezegen yok ? Işık hızınız var abi hiç mi diğer galaksilere gitmeye niyetlenen olmadı ?

Emil_Aze

Anakinin dedesini izlemeyelimde ya da Palpatine'in yeter bana.

osmangr55

GRİADAM Adamlar daha kendi galaksilerinin haritasını bile tamamlayamamışlar ki başka galaksilere gitsinler. İnternette Star Wars galaxy map yazarsan sol tarafta unknown regions'ı görürsün. Nedenini tam bilmiyorum galiba oralarda keşif yapmak çok tehlikeli filandı.

GRİADAM

@arter85 Yaratıcılık eksikliği yüzünden yok oralar star wars bir kişinin hayal gücüne sığmayacak kadar geniş. @Emirefetheh Ölümsüz bir sürü varlık var onlar için milyonlarca yıl da sürse fark etmez. Evren hakkında en ufak bir fikrin yoksa boş yapma.

GRİADAM

@Emirefetheh Umarım bir gün aşağılık kompleksin değil de fikirlerin benimle tartışır.

Emil_Aze

@Emirfetheh Kendilerini dondurup da gide bilirler. İstedikden sonra yapılır ama Disney yeni bir şey denemeyecek kadar korkak. Eskiden yaptıkları animasyonları filme uyarlamaları ve yeni yaptıklarınında eskilere benzemesi ( Coco ve Monsters, Inc'ın benzerliği gibi) buna iyi bir örnekdir.

Luffy-san

@Emirefetheh ''Evren hakkında en ufak bir fikrin yoksa boş yapma.'' @GRİADAM Katılıyorum sana.

GRİADAM

@GRİADAM +1 dostum çok haklısın kesinlikle katılıyorum sana dünyanın en haklı insanısın.

TheCeZo

Sırf eleştirmek için eleştiriyorsunuz yemin ederim. Evet bu evrenden binlerce hikaye çıkabilir, çıkacaktır da ama siz istiyorsunuz ki yarın Yoda için çeksinler, iki hafta sonra Boba Fett'in çocukluğunu anlatsınlar. Bunlara zaman ve para lazım. Yavaş yavaş yapıyorlar işte. Skywlaker'ların etranfında dönecek elbette çünkü bu evrende çok mühimler. Tıpkı Kurtlar Vadisi'nin Polat'a odaklanması gibi ya da Fatihin fedaisi Kara Murat gibi. Bir ana karakterin olur, ona senaryo yazarsın ve çekersin. Star Wars filmleri de Skywalker üzerinden gitti. Yan yapımlarla da dolduruyorlar. Çekilen her yapımda da evrenin hep farklı galaksilerine, başka gezegenlerine gidip, bize her defasında farklı türleri ve oluşumları da göstermeyi ihmal etmiyolar. Daha ne yazpsın adamlar ben bilemiyorum açıkcası.

GRİADAM

Star wars'dan Allah razı olsun film dizi çekiyorlar izliyoruz. Allah star warsa zeval vermesin uzay geçidi yaptılar, star destroyer getirdiler, makarna verdiler.

MuhammetCls

Bu ağır bir inceleme gibidir fakat ağırlığı birazdır fakat övmeden çok nazik bir sövme var(bir tane) Hatırladığıma göre Star wars'ın asıl sevdiğim kısmı olan legends kısmında rebornlar vardı,zaten şu sıralar SWtOR oynuyorum en sevdiğim Star Wars karakteri yada karakteriydi onu oldürmek zorunda kalmıştım ama sonradan reborn olarak geri gelmişti.Zaten ona özel shadow of revan adında chapter var şu an 5.chapterdayım.Star Wars'taki bazı şeyler maalesef legendstan alınıyor ve disney bunu canon diye millete gösteriyor ağzını kırdığımın disneyi yaş sınırlaması olsun diye evrenin ağzına *ı*ı*or (anladınız siz) sonra ortada güzel olan şeyler kötü olanlardan daha az o zaman niye legends'ı tamamen canon yap bizde mutlu olalım sende mutlu ol şerefsiz disney)ama 11 yaş altı olarak güzel iş çıkarıyor disney ama normalde 13 üstü olan neredeyse herkes star wars izleyebilirdi disney işin içine girmeden önce ama disney daha çok 11 yaş altına odaklandığı için galiba son üçlemenin yapısını bıktıracak şekilde yaptı,ama şunu söyleyeyim son üçlemede kendini izlettirdi buyüzden dediklerimin bazılarının pek etkisi yok fakat sonradan gözüme çarpacak diye biraz rahatsızım hadi by ben kaçtım ellerim yoruldu yaza yaza.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

3

11

2

4

15

13