Alternatif Final

NaileC

Eveeeet.... Sonunda herkes diziyi izledigine ve finalden nefret ettigine gore ben kendi kafamdaki sonu yaziyorum arkadaslar. Iste benim icin olaylar su sekilde cereyan etti. Bildiginiz uzere Chuck yenildi, onun yenilme sekli fena diildi, sorun yok o sekil kalabilir. Hemen ardindan Jack sevdigimiz, ozledigimiz herkesi aninda geri getirdi. Castiel dememe gerek bile yok ama Crowley i bile. Sonra iste bi anda zamanda ileri gittik, 4 yil falan diyebiliriz. Bi baktik ki Sam Rowena ile cehennemin basina gecmis cunku neden olmasin, seytandan daha seytan biri varsa o da sam sajdfgjasdf. Jack cennetin basinda. Dean ve Castiel de dunyada. Castiel insan olmaya karar vermis dean ile hunt lara gidiyorlar. Tabi 4 yilda Dean onu egitmis nasil insan ve hunter olunur diye. Kimseyi ozlemiyorlar cunku herkes arada bunker a ugruyor. Ne zaman isterlerse onlar da cehenneme veya cennete gidebiliyorlar cunku why not, jack has that kinda power hjgfhjasdgf ha bu arada Crowley de purgatory nin basina gecmis, Castiel ve Dean in oldurup oraya yolladigi monsterlari yonetiyor, onun da hayali hep king olmakti cunku. Neyse isteyenleri cennete geri yolluyorlar mesela Mary ve John. onlar dunyada kalmak istemiyor ama sorun degil cunku ogullari onlari ziyarete gelebilir ne zaman isterlerse. Dean ve Castiel kopek ediniyorlar, o mucize adini verdikeleri kopek de olur sorun yok. Sam i arada o cehennemdeki tahtta falan goruyoruz mukemmel bir yonetici olmus. Seytanlar artik dunyada gezmiyor. cehenneme giden kotu ruhlarla ilgileniyorlar sadece. Rowenada hep yaninda. Sonra Jack i goruyoruz cennette. Oda ordaki tahtta oturuyor, cennet tekrardan meleklerle dolmus, herkes isinde gucunde. Jack in taht odasinda, Dean ve Castielin cok tatlis bir pozunun oldugu foto var, ona baktigi bir sahne goruyoruz, o resmin yaninda da Sam amcasi ile maca gitmisler ordan bir kare, onun yanida tum aile cennette cekilen bir poz. sonra Jack gulumsuyor ve odadan cikip bir yere gittigini goruyoruz. Markete gidiyor pie aliyor bir de 6 li bira. Bunker a geliyor kapiyi aciyor, icerden konusmalar, gulusmeler, sesler geliyor. Gulumseyip merdienlerden iniyor, bakiyoruz Dean, Sam, Castiel, Charlie, Rowena, Mary, John hepsi orda, harita masasinda toplanmislar. 'Ooo jack nerden kaldin nerdeyse yemege sensiz baslicaktik' diyorlar(her ay, ayda 1 kez toplaniyorlarmis meger) , o da 'pie aldim' diyor Dean in yuzu aydinlaniyor tabi hemen :) 'You are awesome' falan diyor. Sonra jack de oturuyor. sohbet muhabbet gulusmeler derken kamera uzaklasiyor....... THE END

thewinchesters

Açıkçası alternatifini dizinin ruhuna hiç uygun bulmadım, bence karakterleri yeterince iyi analiz edememişsin bunca sezondur. Cass'in geri gelmesini ya da hiç ölmemiş olmasını elbette ben de isterdim ama Sam'le Dean için ölmedikleri sürece huzura kavuşmaları mümkün değildi. O kadar şey atlattılar ve ruhları o kadar çok travma gördü ki yani "normal" bi hayat yaşayamazlardı. Yaşasalar da tam anlamıyla mutlu olamazlardı ki Sam sırf Dean mutlu olsun diye denedi ama Dean olmadan ne kadar mutlu olabileceğini de az çok tahmin edebiliyoruz. Zaten geride kalan Dean olamazdı, küçük kardeşi olmadan ona hiçbi yerde huzur yok çünkü hatta cennette bile uzun süre dayanamazdı ki ona göre bi araba gezintisi gibi gelen sürede bile çok özlediğini sonunda köprüde Sam'e sarılışından anlayabiliyoruz. Ayrıca giden bütün karakterlerin geri gelmesini ben de çok isterdim ama bunun tek sebebinin pandemi olduğunu düşünüyorum, insanları tekrardan sırf bi bölümde bikaç saniye görünecekler diye riske atmak istemediler bence çünkü malum orada vakalar çok yüksek. Yoksa görürdük hemen herkesi diye düşünüyorum. Finali şahsen ben Sam ve Dean'e uygun buldum, hikaye açısından da tutarlıydı. İkisinin sonsuz huzura kavuştuğunu bilmek de mutluluk veriyor bana. Tekrar belirteyim, bütün karakterler açısından adaletli bir son olmadı belki ama zaten dizinin yapmak istediği de bu değildi. İki kardeşle başladı, başlarına ne gelirse gelsin hep birbirleri için dünyanın geri kalanını feda edebilecek iki kardeşle devam etti ve yine aynı iki kardeşle bitti. Böyle olmalıydı çünkü.

NaileC

Acikcasi bende senin karakter analizini cok yuzeysel buldum. Yanlis anlasilma olmasin, ne kadar travmatik yasanmisliklari olan karakterler olduklarinin farkindayim ama Dean sezonlar boyu defalarca eger insnlarin guvende oldugunu bilirse bu isi birakmak isteyecegini soyledi. Bunun sayisiz ornegi var ve bolum bolum yazabilirim. Ama gerek yok cunku zaten benim icin Dean in mutlu sonu avciligi birakmasi degil. Ölup cennete gitmesi hiç degil cunku bu final 5. sezonun tum olay orgusunu cope atmis durumda. O zaman Dean Michael a evet deseydi ve cennete gitseydi madem huzur ordaydi, boylece geriye kalan 10 sezona gerek kalmazdi. Tam sonunda ozgur irade olayina kavustu sandigi an oldurduler dean i hemde basit bir vampir avinda ustelik canavar tarafindan da degil bir civiyle.... Covid yuzunden mi gelmedi diger karakterler... olabilir... buna ragmen cok daha tatmin edici bir son yazilabilirdi. Castiel'in sesini bile duyamadik finalde, bunun aciklamasi virus vardi olamaz.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

10

7

13

14

1

11

4

7

7

4

8

6

1

8

9

4

1

11

22

8

1

12

7

19

45

7

6

6

13