Korku Seviyesi Nedir?

Tardis

Dizide elbette ki korku öğeleri olduğunu biliyorum ve kan, ölüm izlemekten korkmam ama paranormal şeyler geriyor beni ve 10. bölüme kadar geldim korkmadığımı da söyleyemem ama bu ölçüde bir korku seviyesiyse devam edebilirim diye düşünüyorum. Özellikle Castiel ve Crowley karakterlerini çok merak ediyorum ve dizinin fandomundan da az çok bir şeyler biliyorum sonuç olarak superwholock fanı olmak için supernaturali de başarıyla izlemem lazım. Yani izleyebilir miyim yoksa daha da korkunç bir hal alacak mı? Aydınlatabilecek olan varsa çok sevinirim. Yıllardır izlemeye niyet edip paranormal yanından çekindiğim bir diziydi ve artık aştım izleyebilirim diyordum ama çok da emin değilim (:

Ömür98

@Tardis Genellikle o seviyede bir korku öğesi var ama bazı bölümlerde korku seviyesi artıyor. Benim bile bazen çok tırstığım sahneler oldu bazı bölümlerde.

widespectrum

korkudan ziyade macera , gizem, fantastik yer yer aksiyon ve hatta komedi öğeleri içeriyor. korku kategorisinde değerlendirilmemeli diye düşünüyorum.

Gorki

Bir kaç bölüm sadece tüyleri diken diken etti. Onun dışında @widespectum'un da dediği macera, gizem, fantastik vb. unsurlar var. Yer yer kendini eleştiren bir mizaca da bürünebiliyor.

Tardis

Bu öneriler üzerine izledim ve 5. Sezondayım şimdi, benim gibi tereddüt eden var mıdır bilmiyorum ama etmesin izlesin cidden. Başlarda bikaç bölüm bi tırsmıştım da çabuk alıştım, izlenir her türlü.

earthbender

Ben sekiz yaşımdayken korkmadan izliyordum :D :D

Tardis

@earthbender Zaten sandığım türde bir korku dizisi olmadığını anladım, cidden paranormal olsa sorun olurdu sadece.

earthbender

@Tardis American Horror Story benim gözümü korkutuyor ama bende bir gün onu deneyeceğim. Çok abartılı sahneler yoktur umarım. Paranormal olarak da Arşiv81 baya güzeldi ama devamı gelmeyecekmiş yinede izlenir, öneririm.

Tardis

@earthbender ben de bir gün izleyeceğim American Horror Story'yi ama onu izlemeden önce korku türüne biraz daha alışmam gerekiyor. Bir de daha rahat bir zaman aralığı.

earthbender

@Tardis Ben başladım bu arada :D ikinci sezonu sevmedim, birde bir evdeki hayaletlere odaklanmışlar, üçte cadılar var. Sanırım her sezonun bir teması var. Canavarla insanın birlikte olması, vücut sıvılarıyla ilgili iğrenç sahneler olmadığı sürece benim için sorun olmuyor. Benim bildiğim başka korku dizisi de yok zaten, en azından bunlar gibi tanınmış olan yok. Son zamanlarda çalışırken dinlediğim Karanlık Dosyalar ve True Crime podcastleri biraz etkilediler ışıl ışık da youtube da fana değil, baya iyi anlatıyor

Tardis

@earthbender aa başladıysan korku seviyesi olarak supernaturale kıyaslar mısın merak ettim supernatural ayarında mı yoksa daha üstü mü? Benim vücut sıvılarıyla sorunum yok da böcekler ve paranormal aktivite tarzı şeyler beni geriyor. Hayaletler yine supernatural ayarındaysa sorun etmem ama jumpscare yaptıkları korkunç paranormal yaratıklara gelemiyorum.

earthbender

@Tardis Kesinlikle supernatural'dan daha kötücül 😂 yani öyle aniden karşına bir şey çıkması falan yok ama paranormal olaylar var. Özellikle ilk sezonun konuları güzeldi (her bölümde farklı bir hikaye var) bazılarının sonları iyi bitsin diye saçmalamış da olsalar çok kaliteli bulduğum bölümleri oldu. Oyunculuk gayet güzel ki ben çok sevdiğim bazı oyuncuların dahil olduğunu gördükçe daha çok izlemek istedim 😅 kan, hayalet, cinayet, bol bol var. Bölümleri çok dağınık, düzgün bir site bulamadım hala o yüzden duckduckgo yu kullanıyorum zannedersem daha çok seçenek sunuyor. Ara sıra baya saçma şeyler olsa da temelde beğendim

Antipatik

korkuyla alakası olmayan bir seri onu söyleyebilirim rahatça

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

10

7

14

1

11

3

4

7

7

4

8

6

1

8

9

4

1

11

22

8

1

12

7

19

45

7

6

6

13