2x6 Kahve Teorisi

Tardis

2. Sezonun son bölümüyle ilgili bir teori var, Kahve Teorisi. Finalde Aziraphale'in Cennete dönmek ve Crowley'i de sağ kolu olmak üzere tekrar meleğe çevirmek istediğini görüyoruz Metatron'un vaatleri üzerine. Crowley de bunu istemediği için ne yazık ki kalpleri parçalayan o sahneleri görüyoruz (': Ama 'Kahve Teorisi'ne göre Metatron aslında Aziraphale'e verdiği kahveye bir şey yaptı/bir şey koydu. Aziraphale zaten hiçbir zaman kahve içen biri olmamıştır ve her zaman çay içtiğini görürüz, üstelik Metatronun verdiği kahveyi içerken de tereddüt ettiğini görüyoruz. İlk sezondan beri Cennetten sürekli kazık yiyen ve her seferinde Crowley'in haklı çıktığını gören Aziraphale kıyametin üzerinden geçen 4 yıl boyunca sahip olduğu tek kişiyi öylece bırakamazdı bence. Cennete çıkan asansöre bindiğinde yüzünde Aziraphale'in hiç takınmadığı hin bir ifade var zaten yani insan bu aynı kişi olamaz diyor. Özellikle Crowley'in aşk itirafından sonra bırakıp gitmesi, Crowley 'Sen bu kitap dükkanını bırakamazsın.' dedikten sonra 'Hiçbir şey sonsuza dek sürmez.' demesi de karakterine oldukça ters düşüyor çünkü ilk sezonda dünyayı ve dünyada sahip olduğu şeyleri bırakmamak için kıyameti durduran Aziraphale kitap dükkanını öylece bırakıp gidebiliyor. Metatron ikisini ayırdığına emin olana dek Aziraphale'e neden ihtiyacı olduğunu söylemiyor, Crowley'in gelmeyeceğini anlayınca gerçek isteği ortaya çıkıyor; 'Second Coming' yani İsa'nın yeryüzüne geri dönüşü. İsa'nın geri dönüşü de bilindiği üzere kıyamet alametlerinden biridir yani Aziraphale'in tekrar kıyametin geleceğini bildiği halde Metatronla gitmesi yine akla sığmıyor. Düşününce kıyametin gelmesini istemeyen ve önünde durabilecek tek kişiler yine Crowley ve Aziraphale, üstelik Crowley ve Aziraphale Gabriel'i gizlemek için beraber büyü yaptıklarında, Başmelek büyüsüne denk bir gücü ortaya çıkardılar yani bu da Metatrona onları ayrı tutmak için başka bir neden veriyor ve çünkü planları önünde risk teşgil edebilecek kişiler onlar. Kahveye bir şey yapmamış olsa bile Aziraphale'e bir şey yapmış olması çok olası, kahve yalnızca bunu sembolize ediyor olabilir. Kahveyi alırken Nina'ya 'Hiç ölüm isteyen oldu mu?' diye garip bir soru soruyor ve sipariş ettiği kahve badem şurubu içeriyor. Bademin siyanüre benzer bir kokuya sahip olması ve zehri gizlemek için kullanıldığı diye bir bilgi de var yani Metatron Aziraphale'i zehirlememiş olsa bile kahve bir metafor olabilir. Açıkçası bu teoriye inanmayı tercih edeceğim ben yeni sezona kadar çünkü Aziraphale'in Crowley'i öylece bırakıp gittiğine inanamıyorum. Eğer gitmişse de... No nightingales diyip sözü bitiriyorum... ):

NaileC

Supernatural dizisinde 8. sezonun sonunda yine metatron isimli hain melek Castiel i ayni bu sekilde cennete geri cagirip gorevine iade etme vaadi ile kandiriyordu. Sonrada grace ini calip tum melekleri cennetten suren bi buyude kullaniyordu, Dean ona bak bu adama guvenme dedigi halde metatron la gidiyordu Castiel, aklima o bolum geldi benimde bu dizinin son bolumunde. Kahve teorin hakkinda bi fikrim yok ama azariphel in kandirildigi kesin yani onu soyleyebilirim. Ayrica Crowley i ve kitap dukkanini bu kadar kolay birakmasi hakikaten cok out of character.

Tardis

@NaileC evet bence de çok out of character işte ve haklısın ben de supernaturalde nefret ettim zaten metatrondan ve castiel'e yaptıklarından, yani burada da görünce zaten beni sinir etti, güvenemiyorum altından bir şey çıkacağı kesin.

murdock0

dizi final mi olmuş yoksa ben mi yanlış görüyorum ?!

Alpss

1 ay boyunca prime videoda iyi izlenirse 3.sezonla birlikte final yapacak deniliyordu. 1 ay sonra final mi devam mı öğreniriz.

Tardis

@murdock0 3. sezon henüz onaylanmadı Alpss'ın dediği gibi yeterince izlenirse ve puanları da yüksek olursa 3. sezon gelebilir. 3. sezon gelirse final sezonu olacağı Neil Gaiman tarafından onaylandı.

Antipatik

bence gelmez

Tardis

@Antipatik böyle olumsuz enerjilerle önümüzü kapatmayalım lütfen gelmezse kafayı yerim çünkü. Dizi formatında gelmezse bile Neil Gaiman başka bir formatta hikayeyi tamamlayacağını söyledi zaten kitap olur başka bir şey olur, ama umarım dizi olarak başarıyla sonunu görürüz.

Antipatik

@Tardis, 2.sezonla beraber çöp oldu bence seri. Ayrıca ilk günkü topladığı izleyici kitlesinden de bir eser kalmadı. O yüzden çok zor 3.sezon gelmesi diye düşünüyorum.

Tardis

@Antipatik deme öyle deme deme şşhh

Ömür98

@Antipatik Felaket tellalığı yapma sus :D @Tardis

Alpss

WGA grevinin sonlanmasıyla birlikte Neil Gaiman, Good Omens'in 3. sezon senaryosu üzerinde yeniden çalışmaya başladığını doğruladı.

Alpss

grev bu arada bitmedi anlaşmazlık oldu ve hala devam ediyor. adamlar cadılar bayramında dizi film karakterlerine bürünüp fotoğraf atmayın diye de uyarmış. bu arada 2.sezonda çok kötüydü. gelmesede olur..

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

5

8

9

12