Linç yiyeceğim ama benim için overrated statüsünde

ManyakVAntepli

Yanlış anlamayın dizi kötü bir dizi değil ama çevremde beni çok gereksiz dolduruşa getirdiler. Başlarken her yerde övülüyor adı bir kere bile kötülenmiyor diye büyük umutlar ile başlamıştım. Ne yazık ki o kadar da beklediğimi vermedi. Yani verdi vermesine de izlerken içim hep bi buruktu keşke başlamasaydım dediğim oldu. Bir kere dizide abartıldığı kadar kafa karıştırıcı sahne yok. 2-3 tane zaman yolculuğu filmi-dizisi izlemiş IQ su 120 üstü olan her insan evladı bu diziyi tek seferde anlayabilir. Benim bi arkadaşım 3 .sezon çıkana kadar ilk 2 sezonu 6 defa izlemişti ezberleyip unutmamak için. Ben yine anlamamıştım o kadar kafa karıştırıcı ne var diye. Kafamı karıştıran asıl şey insanların bu diziye kafa karıştırıcı demesi. Westworld ü anlaması bile daha zordu cidden. Oyunculuklar iyiydi ama hakkını vermeyelim. Ve çok derin manaları olan bolca senaryo var. Ama aşırı aşırı aşırı güzel bir dizi değil benim için boş kafayla 1 günde bitirebileceğim bir dizi. Bu yazdıklarımı sakın ego olarak almayın kendime zeki falan demiyorum ama film ve dizi izleme konusunda tecrübeliyim. İzlediğim hiçbir şey beni şaşırtmıyor artık her şey klişe gelmeye başladı belki de ondandır.

Luffy-san

@ManyakVAntepli kelimesi kelimesine katılıyorum. Daha 2 bölüm izledim ama bence çok anlayamayacağım şeyler getirebileceklerini sanmıyorum. Son cümle de beni özetliyor.

Luffy-san

@Punisher58 ben de ingilizce dublajına bakayım bari

not a critic for sure

@ManyakVAntepli hocam naptın ya şuan bu dizi ile ilgili tüm hayallerimi yıktın.Umutluydum bu diziden tamam şaheser beklemiyordum ama yine de böyle demene biraz üzüldüm.

not a critic for sure

@Punisher58 hocam benim bu fotoğraf değiştirme işi rutin oldu artık her sabah değiştiriyorum.

Howard The Duck

Diziyi kafam karışsın diye izlediyseniz gayet normal. Kafam karışmadı diye dizi mi eleştiriyorsunuz? Diziyi izlerken kafası karışanlar zaten pek parlak arkadaşlar değil. Müthiş bir kurgusu var. Oyunculuklar, müzikler harika. Kesinlikle dublaj falan da izlemeyin.

not a critic for sure

@Howard The Duck Hocam yorumlarına güvendiğim için şuan biraz rahatladım.Teşekkür ederim.

Howard The Duck

Orijinal sesi dinlemek oyuncuların performanslarını direkt görmeni sağlıyor. Çok önemli bir etken. Dublaj bunu eğer çok iyi yapılmadıysa yok edecek.

not a critic for sure

@Punisher58 hocam iyi hoş da filmlerin dublajları dizilere göre bir tık daha iyi oluyor sanki.(yoksa bana mı öyle geliyor.)

not a critic for sure

@Howard The Duck katılıyorum.

not a critic for sure

@Punisher58 katılıyorum.Ayrıca dizi de konuşulan dili sevmiyorsan(benim almancayı sevmemem gibi, yani sevmeyi de geçtim dil bana biraz kaba geliyor.) o zaman diziden nefret bile edebilirsin.

ManyakVAntepli

@Mugiwara No Luffy-san Var ya şu sitede her şeyimin ortak olduğu tek adamsın. @Howard The Duck Diziye o amaçla başlamadım abi ama her yerde o kadar bahsedildi ki "Teyzesi dayısı anneannesi kız kardeşi çıkıyor çok karışık bir dizi"şeklindeki lafları. Bir izledim "Haaa tamam şu şunla akraba şu şunla aynı yataktaydı" diye direkt anladım. Yani akıl oyunu konusunda beklediğimi vermedi. Ama kurgusu falan filan diğer şeyleri baya iyiydi. Sadece her yerde duyduğum kadar karışık bir dizi değil.

ManyakVAntepli

Memento ilk izlediğim akıl oyunu filmi. Yalan yok anlayabilmek için 4-5 kere izlemiştim hem çok güzel olduğu için hem de olaylar zihnime kazınsın diye. The Prisoner ı 1 kere izledim sadece ama bilmiyorum o kadar sarmadı. Inception falan filan derken izlediğim gizem filmlerinin sayısı baya arttı yani diğer bir deyişle vücuduma IQ enjekte ettim gibi bir şey oldu :d

joker61

bi ben mi gerizekalıyım izlerken ne neydi kim kimdi kafam karışıyor çözmekle uğraşıyorum ve dizi dediğin gibi abartılmıyor gayet efsane

Luffy-san

@ManyakVAntepli kesinlikle aynı fikirdeyim. Prisoners'taki tek iyi şey Hugh Jackman ve Jack Gyllenhall. Sonu da şaşırtmadı. Şaşırtmadı derken katilin o çıkacağını beklemiyordum ama yine de bir etki bırakmadı.

II RaM5Es

@ManyakVAntepli, 120 çok zeki insan IQ su olarak tanımlanıyor. Ben çok zeki olduğumu hiç ama hiç zannetmiyorum :D

Krondo

2 bölüm izleyip anladım demek yanlış olur. Bende bir defada hepsini izledim hatta ilk izlediğimde çok sıkıcı bulup kapamıştım kaçırdığım noktalar (1.sezonda) isimler oluyordu tr dublajda nasıl bilmiyorum ama eng subt. izleyince kişileri akılda tutmak zor oluyordu izledikce zaten karaktere alışıyorsun ve seneryodan kopmuyorsun. Harika bir dizi ama kimsenin sözüne aldanmayın ,zaten böyle güzel yapımları herkes farklı yorumlar sizinde kendinize göre bi yorumunuz olur buna en iyi örnek inception & interstellar filmleridir.

mehmetcan

@joker61 senin ki çok dizi izleme veya iq meselesi değil sen diziye benim gibi hazırlıklı oturduğun için çok kafan karışmamış. Yani kesin bir bok çıkacak diye düşünerek bir deliğe bakarsan delikten bok çıktığı zaman şaşırmazsın demeye çalışıyorum.

Agent Cooper

sırf popüler olana karşı olacağım diye netflixin en iyi dizilerinden birine overrated demek beklentinizin aksine kimseyi marjinal yapmaz. sadece dışarıdan ilgi çekmek isteyen biri gibi gösterir.

ManyakVAntepli

@Agent Cooper Şu lafı da bi bırakmadınız. Popüler olana laf etmek marjinal falan ne anlatıyon abicim sen? Şurda 2-3 anonim insan içinde marjinal gözüksem nolacak beni İsa Mesihleri mi ilan edecekler? Senin düşüncenle bakacak olursak sırf popüler diye bir diziyi beğenmek de koyunluk o zaman. Sırf 2-3 karışık diyalog ve olay var diye bu diziye dünyanın en iyi dizisi diyorlar ben de diyorum ki aşırı abartıyorlar.

Nathan Wright

@Agent Cooper arkadaş memento izleyip ıq yüklemesi yapmış hocam , bu adamla ne tartışabilirsin ki ?

II RaM5Es

Dünyanın en iyi dizisi diye nitelendirmek her dizi için abartı değil mi?

ManyakVAntepli

@Nathan Wright Umarım orda yaptığım mecazi anlamış da bunu yazmışsındır. @Punisher58 adlı arkadaşla samimi olduğum için öyle bir şey yazdım, o da anlamış olmalı ki gülüp geçti bir şey yazmadı. Umarım yazılanları daha net okursun gelecek sefere.

ManyakVAntepli

@RaM5Es Hocam her dizi için geçerli değil o ya. Adamın biri çıkar Oz a en iyi dizi der, biz de "Aslında adam haklı şu şu sebepten" diyebiliriz. Ama önüne gelen diziye de en iyi dememek lazım. Senin açtığın başlıktaki gibi izlediği her diziyi en iyi sanan insanlar yüzünden piyasa böyle.

Nathan Wright

altta memento yu anlamak için 3-4 kez izlediğini yazmışsın neyse , sen bu diziyi izle de biraz daha ıq yüklemesi yap o zaman konuşuruz

ManyakVAntepli

Altta değil üstte. Ve ayrıca ilk kez izlediğim gizem filmi olduğunu da söyledim. O kadar yazdığım şey içerisinden cımbızla laf almışsın, yapma. İlk kez yeni bir film türüne başlamıştım o yüzden karmaşık geldi. Şu an gelmiyor. Is there a problem?

Nathan Wright

profilinde joker olan birini ne kadar ciddiye alabilirim bilmiyorum ama yine de girdik bir laf kavgasına sonunu getirelim bir filmi anlamak için 4-5 kere izlemişsin yani bunun olabilmesi için 7-8 yaşında falan olman lazım , öyle olsa bile şu an da o zamandan çok farklı değilsin fazla ilerleyememişsin yazdıklarından bunlar çok açık anlaşılıyor . cımbızla laf aldın yazmışsın ama yazdığın paragrafı da o cümle üzerine kurgulamışsın . artık ortaada bir problem kalmadığını düşünüyorum )

Bizdolapci

Lost'u, Leftovers'ı, Twin Peaks'İ henüz hatmetmemiş bünyeleri aşırı şok edebilir. Ama antrenmanlı dimağlar ise normal hayatına devam edip gider :) . Bu arada dizi izlenir kötü değil, akıyor (2. sezondayım henüz). Çok şey yazılabilir filan ama türü sevenler için nimettir.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

7

2

5

4

3.sezon
Dark - Farge77 yazdı.

16

8

44