Neden Harika Bir Dizi

Howard The Duck

Yazı 3 sezonun tamamen şahşi görüşlerimden ibaret olan ve neden diziyi çok sevdiğimi anlatmak için yazdığım bir incelemedir, herhangi bir sezondan spoiler içermemektedir. Nedenler: 1.Ne anlatmak istediğini çok iyi bilen bir hikaye: Bir dizide nefret ettiğim şeylerden belki de en büyüğü sezonların birbirinden kopuk ve planlanmamış olmasıdır. Sadece çekilmek için çekilen ve olay örgüsünün dağıldığı, birbirinden tamamen kopuk sezonlara sahip dizilere mutlaka denk gelmişsinizdir. Malum piyasa her sezonu önceki sezonun getirdiği paraya ve tepkilere göre düzenlenen diziler ile dolu. Bu tür dizilerde sezonlar arasında kalite farklılığını, olay örgüsünün dağınıklığını ve senaryo boşluklarını rahatlıkla görebilirsiniz. Ne yöne sapacağını bilmeyen bir hikayede kaçınılmaz hatalar. Dark böyle bir dizi değil. 3 sezonu da önceden harika bir şekilde planlanmış. Dark üzerinde çekiç ve çivilerle deneme yapılmış delik deşik bir tahta değil. Pürüzsüz ipek bir kumaş. Her parçası bağlantılı ve olmaları gereken yerde. Parçalanmamış, ne anlatmak istediğini bilen bir hikaye. 2.Harika bir senaryo. Üzerinde çok düşünüldüğü belli olan bir senaryo. Bir birlerine kenetlenmiş halkalar, döngüler zaman yolculuğunun hikayede harika bir şekilde kullanılması. Belki de izlediğim,okuduğum yapımlar arasında konsepti en iyi kullananlardan. Sürükleyici ve gizemini çok iyi koruyor. Her bölümde yeni bir şey keşfetmek harika bir duygu. Bir de üzerine yerleştirilmiş metaforlar diziyi çok daha keyifli yapmış 3. Oyuncu Seçimleri ve Oyunculuklar Karakterlerin yaşlı,genç ve çocuk hallerini oynayan oyuncuların seçimi muhteşem. Birbirine akraba gibi benzeyen oyuncular seçilmiş. Zaten bu kadar iyi planlanmış bir diziden daha azını beklemezdim. O kadar hoşuma gidiyor ki bu durum, sırf ayrı bir yazı bile yazabilirim. Görünüş olarak iyi bir seçim yapılmış olabilir peki ya oyunculuklar? Gördüğüm her performansın ortalamanın üstünde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bazı oyuncuların performansı ise muhteşem. Karakterlerin duygularını ekrana harika bir şekilde aktarmayı rahatlıkla başarıyorlar. 4. Müzikler Müzik seçimleri ve sahnelerdeki kullanımları harika. Akılda kalıcı, güzel ve sahnelerin ruhlarına uygunlar. Son olarak hiç mi kötü bir şey yok bu dizi de? Tabii ki var. CGI çok iyi değil, sırıttığı yerler oluyor. Evrenin kurallarını çok iyi açıkladığı söylenemez. Belki biraz daha incelersem başka hatalar da bulabilirim. Lakin hiçbirinin diziyi gözümde 10/10 olan yerinden düşürebileceğini sanmıyorum. Diziyi orijinal dilinde izlemenizi tavsiye ederim. Oyuncuların performanslarının size daha iyi geçmesi için. Lütfen "sosyal medya da gördüm çok karışık diyorlardı izledim basitmiş" tarzı yorumlarla diziyi kötülemeyin. Dizinin kafanızı karıştırmak gibi bir vaadi yok. Stranger Things ile karşılaştırılmasını bile daha mantıklı ve katlanılabilir buluyorum. Mümkünse hakkında bir yargıya varmak için 3 sezonu da izleyin.

ManyakVAntepli

Son paragrafı üzerime alındım onun için bugün biraz hüzünlü uyuyacağım. Teşekkür ederim Marvel ın en sevdiğim ilk 20 karakterinde 14.sırada olan şahıs.

Howard The Duck

İnternette kafam karışmadı diye diziyi kötüleyen ne kadar adam gördüğümü bilsen şaşırırsın. Sadece sana yönelik bir paragraf değildi.

kazandibi03

Çünkü harika falan değil.

Antipatik

Çöp bir dizi.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

7

2

28

4

3.sezon
Dark - Farge77 yazdı.

16

8

44