Neden Overrated Bir Nükleer Santral Temalı Dram Dizisi ?

Zireael

1. Dizinin konusu, yeni diziler eklendikçe kalitesini yitiren ve uzun zaman önce cazibesini kaybeden zaman yolculuğu. Ve bu konuyu ele alırken hiçbir bilimkurgu öğesine yer verilmemiş. 2. Oyunculuklar rahatsız edici derecede kötü. Bunun asıl nedeni her oyuncuya düşen sürenin az olması ve diyalogların özensiz hazırlanamsı. 3. Dizide zaman yolculuğu hariç hiçbir şey yok. Zaten bu yüzden sonsuz bir döngüye girebilecek zaman yolculuğu seçilmiş. 4. Sahneler çok boş. İstisnasız her sahnede boş bir “ lakonizm “ çabası ve sonrasında gelen yarıda kesilen gerilim müziği :D 5. Her karakterin “ 33 yıl önce buna benzer bir olay olmuştu, demekki aralarında bir bağlantı var “ havasıyla gezmesi 6. Mantık hataları çok fazla. Mesela en göze çarpanları Hannah’ın kocasının küçüklüğünü tanımaması. Oysaki Nielsen ailesiyle tanışıyorlar, hadi ordan anlamadın çocuk televizyona çıkınca hiç mi demedin kocamın küçüklüğüne çok benziyor diye (Mikkel’in küçüklük fotoğrafları olduğunu ve Hannah’ın o yaşlarını hatırlayabilmek için gerekli olan ortalama zekaya sahip olduğunu varsayarak) Bir diğer göze çarpan saçmalık ise zamanda yolculuk yapanların günlük ritüelleri gibi hiç şaşırmaması. Adamlar zamanda yolculuk yapıyor ama 2-3 saniyelik bir göz kaş hareketleri dışında hiçbir şaşırma yok. 7. Herşeyi geçtim bi tane polis kılıklı herif elinde bi belge yanında 3-5 kişi nükleer santrale geliyor. bak nükleer santral. bak nükleer diyorum. bi odanın yanından geçerken burda ne var diye soruyor. tesadüfen bak. diyorlar ki eski reaktör, orası kapalı. bu da şüpheleniyor. açtırıyor giriyor. yetti mi? yetmez. beton zemini görüyor ne var burda diyor. eski yakıt havuzu diyor adam. diyor ki burayı açın. bak nükleer santraldeyiz. unutma bunu. açılmaz falan diyor ama ısrar ediyor polis kılıklı. sonra ne oluyor? adamlar ellerinde hilti ile girişiyorlar betona. nükleer santralde kafana göre nasıl kazı yapıyorsun sen kimsin ? avrupa nükleer enerji kurumunun bundan haberi var mı? arama iznin var diye delme iznini kimden aldın? 8. Dizinin kendisinden daha uzun bir dizi oluşturacak diğer mantık hatalarını yazmaya bile gerek yok rahat 4-5 saatimi alır SONUÇ OLARAK bilimkurgu öğelerinin yanından bile geçemeyen, kötü hikaye, kötü senaryo ve kötü oyunculuk üçlüsünün mantık hatalarıyla birleştiği, şarkı seçimlerinin güzel olduğu kötü bir dizi olmuş.

Agent Cooper

dont feed the troll.

ManyakVAntepli

Ben de overrated dedim ama linçlendim. İnsanlar böyle işte.

GRİADAM

Bu kadar uzun kişisel görüşünü okuyacak kadar yıkık olmayan insanlar için özet geçseydin keşke. Genelde böyle uzun metinler birbirinin aynısı cümle yığınlarından ibaret oluyor.

firellins

knk sadece kin kusmuşsun :d

Howard The Duck

Biraderim şimdi nabıyosun biliyor musun? 33 liraya güzel bi protein dozu alıyorsun karıştırıyorsun muz falan işte gidiyorsun salona tam 11 kere şınav çekiyorsun bak bura çok önemli. Ondan sonra gidiyorsun tamam mı 7 kere dambıl kaldırıyorsun 3.5kg olacak ama aşşağısı olmaz. Ondan sonra duvarları kırabilirsin tek yumrukla kardeşim. Uzun uzun yazmayacağım. Şunları not etmek istiyorum. Senaryoyu kurarken tutarlı olması için dünya tek bir olayın üzerine kurulmuş zaman yolculuğu. Başka ne istiyordun vermediler? 5. Madde harika. İstisnasız her karakterin 33 yıl öncesi hakkında konuşması beni de rahatsız etti. Her bölümde de olmaz yani her dakika da her saniye oh wait... 6 Madde: Çocukken tanıştığın herkesin yüzünü hatırlıyorsan mantıklı bir yorum. Kocanın yüzünü hatırla bari dersen. Emin ol çoğu kişi hatırlamayacak. Hatırlasa bile komşunun çocuğu kocanın ancak hatırladığın küçüklük haline benziyorsa olay çıkarmazsın herhalde. Diğer mantık hatalarını yazsana kardeşim. Madem sırf bunun için başlık açtın neden yarıda kesiyorsun? Mantıklı eleştirilerin zaman yolculuğuna verilen tepkiler ve nükleer santral şeysi(o kısım cidden saçma). Oyunculuğun berbat olduğunu söyleyen birinin Ulrich karakterini oynayan adamın oyunculuğunu izlediğine inanmayı reddediyorum. Yine uzun oldu galiba.

icarus1

iki yıldır izlenecekler listemdeydi artık izleyim dedim 2. sezonun ardından yazma ihtiyacı duydum .Senaristler beyin yakalım demiş ,tamam bir yere kadar çok güzel vay be diyorsun, ama belirli bir yerden sonra iş kafa yakmaya değil kafa mikmeye dönüyor, loop da loop ,eşeğe suyu kaçırmışlar

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
birde paralel evren çıktı bari onu da izleyim de bakalım sonu nasıl bağlayacaklar

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

2

5

28

4

3.sezon
Dark - Farge77 yazdı.

16

8

44