Bu baya bildiğiniz Attack on Titan

AgnostiK

2 bölüm izledim ve çok fazla benzerlik var.

AgnostiK

Aileri insanlardan daha güçlü bir canlı tarafından öldürldüğü için,kahraman intikam arıyor. İblisler insanları yemesi,hızlı iyileşmesi,güçlü olması fln. Ben demek istiyormuki Attack on Titanla aynı temaları var (sevdiğim bir temadır intikam arayışları).

ManyakVAntepli

Attack on titan dediğimiz animede 7-8 animenin bir araya gelmiş hali zaten. Gözünüzde bu kadar büyütmeyin şu animeyi artık.

AgnostiK

@ManyakVAntepli daha iyi değil mi ? Bilmiyorum hangi animelerden esinlendiğini ama sanat dediğin şey zaten esinlenmek (100 orjinal diye bir şey yok).

Abdulkadir34

@Agnostik, O ne demek :d ? Esinlendiği animeleri izlemiş olsan böyle demezdin. Mesela Evangelion izledikten sonra aot izlemek zevk vermedi bana. Özgün olması daha iyi.

AgnostiK

@Abdulkadir34 Demek istediğim bir yazar,her hangi bir hikaye okuyor yada izliyor,sonra aklına bir hikaye geliyor ve yazıyor. Önemli olan şey o esinlendiği hikayeden,daha farklı bir şey yazması (yazdığı hikayeye kendi imzasını atması gerekiyor). Umarım anlatabilmişimdir :)

ManyakVAntepli

@AgnostiK Abi esinlenmek başkaa, copy paste yapmak bambaşka. Adam bildiğin ben yeni bir şey üretemedim dur şunları karıştırıp çorba yapayım da millet izlesin demiş. Zaten batıda anime kültürü aşırı yok millet neyi copy paste yaptığını bilmiyor bile. Bu adamın yaptığı bildiğin şey hani bir tane meme vardı ya:Knka benden kopya çek ama aynısını yapma hoca anlamasın. Bunun ki de aynı hesap.

AgnostiK

@ManyakVAntepli Durum bu ise haklısın. Ben hangi animelerden çaldığını bilmediğim dedim. Copy Paste olayı kesinlikle yalnış olaydır.

ManyakVAntepli

Düşmanı değilim kötü olana kötü diyen birisiyim.

ManyakVAntepli

Neon Genesisden esinlenmedi bu dostum. Neon genesisi çaldı. Redditte adamlar tek tek yazmış tam 18 maddelik benzerlik var. Sadece Evada değil içinde bir sürü manga ve anime novelleri var. Ortaya karışık bir şeyler yani sanki gintama izliyoruz da gönderme yapıyorlar. En sevdiğim anime listemde de 8.falan değil o 800.falandır. Her yerde anime ve manga yerden yere vurulurken hala bu sitede savunuluyor olması trajikomik. Sen sevebilirsin ama anime çok boktan. He bu arada ilk yazdığına cevap vermeyi unuttum git bi steins izle ya da monster falan senaryoyu o zaman gör. Bu animenin gayet basit bir senaryosu ve anlatım şekli var nesi zor ki bunun?

Captain America

İlk olarak her iki anime benim için efsanedir ancak attack on titan-dan aldığım hazzı başka hiç bir animeden almadım dizinin verdiği gerilim hissi mükemmeldi @abdulkadir34 ilk olarak bence neon genesis anlaması o kadar da zor olmayan bir animeydi sadece finali kafa karistiriciydi ve aotun aksine fan servis olmayan bir anime diye yazmışsın ancak dizi her endingden sonra gelecek bölümde fan servisle dolu olacak diyordu dizinin gerçekçi bir dizi olmasina gelirsek bence attack on titan daha gercekciydi karakterlerin yaptığı şeyler verdiği reaksiyonlar ve gercek dünyada böyle bir şey olsaydı sorusuna da daha gercekci bir cevap vermiş ana karakterlere gelirsek bence birbirine tam zıt karakterler eren ne kadarda salak bir karakter olsada shinji-nin aksine insanlığı kurtarmak icin canını vermeye hazır bir karakter kendini diyil insanligi düşünen bir karakter redditde olan Erwin ve gendo konusuna gelirsek bence Erwin daha iyi yazılmış bir karakter Erwin zaten her şeyiyle güven veren bir karakterdi

galadriel

işleyiş tarzını ben de çok benzettim gayet de benziyor ne abartmışsınız aynı fikirde değilseniz he deyip geçin. şu sitede özellikle bir kaç kişi forumda başlık atan herkesi bullylemeye bayılıyor fark ettiğim kadarıyla

Hiroo

En iyi one punch man susun.

tcknmx

artık her animeye ya naruto çakması ya aot çakması gibi boş boş yorumlar yapmayı ne zaman bırakacaksanız? binlerce anime var hepsi birbirine benziyor! yeni bir anime olsa bile 10 yıllık manga bu!

EmirEfe

Gayet abartıldığını, sıradan bir animeden farksız olduğunu düşünüyorum. Diğer animelerden farklı, özgün bir konu işler sanmıştım. Animeyi izlerken sizinde eminim ki tahmin ettiğiniz bir animeden sürekli benzerlikler olduğunu, hatta bana kalırsa aşırıya kaçıldığını söylemek zorundayım. Bu bildiğin Attack On Titan'ın parodisi (parodisi dememe bakmayın şaka amaçlı yazdım, aslında direkt AoT) bir anime. İblislerin neden veya nasıl ortaya çıktığının bilinmemesi, Keşif Birliği gibi bir İblis Keser Birliği olması vb. şeylerin tesadüf değil de daha çok "CTRL V" olduğunu ( biraz saldırgan oldu fakat tamamen yanlış sayılmaz ) düşünüyorum. @Emil_Aze görmemişim pardon.

Emil_Aze

@ManyakVAntepli Kanka sen "Bu anime izleyebileceğiniz en iyi işlerdendir" den "kötü olana kötü diyen birisiyim." e nasıl geçtin?

ManyakVAntepli

@Emil_Aze Usta zaten gözümde iyiydi ve ben AoTa ilk başladığımda daha anime kültürüm oluşmamıştı diyebilirim. Hemen hemen anime çıktığı gibi izlemeye başladım çok önermişlerdi. O zamanlar her izlediğim şey güzel geliyordu ama artık aşırı seçiciyim. AoT u da finali ile beraber listemde baya geri sıraya attım normalde 2.mdi benim.

Jaeger

bu başlığı açan kişi aot'u veya bunu neresiyle izledi merak ettim

KeremNotFound

bunu kim nerden çıkarmış awk

Kaizoku Luffy

@EmirEfe Yazdığın şeyler yanlış. Mangada iblislerin nerden nasıl çıktığını anlatıyor. Bilmek istiyorsan oku spoilere girecek bu yazdıklarım. Mavi Örümcek Zambağı ismi verilen zehirli bir bitki ile bir doktor Muzan'a ilaç yapıyor. Muzan o sırada ölmek üzere olan sıradan bir insan. Doktor bu ilacı gösterdikten sonra Muzan'a yaşamak istiyor musun? diye bir soru soruyor Muzan da mecburi olaraktan iğneyi kendisine yaptırıyor. Karşılığında ise bir iblise dönüşüyor. Sonuna kadar kan dökme istediğine bürünen Muzan o sırada doktoru yiyor. Ama bir sıkıntı vardı. Muzan güneş ışığına çıkamıyordu. Sadece geceleri hareket edebilen bir ölümsüz olmuştu. Kendisi bu zayıflığı ortadan kaldırmak için Örümcek Zambağı'nı aramaya başladı ama çok zor bulunuyordu. Bu yüzden insanları öldürürken bir yandan da kendisi için Zambağı arayacak kişileri buldu. İblis Keser Birliği ise sadece Muzan'ın güçlenmesini engellemek için koruyucu bir birlik. Neden diye sorarsan, zamanında Muzan'ın bulduğu tek zambağı da olayların farkına varan Ubashiki Kagaya'nın çok büyük babası tarafından yok edildi. Muzan'da onun yüzünü parçalayarak kanını zehirledi. Bundan dolayı şuan Kagaya'nın hem ömrü kısa hemde kör.

DiaZenin

Bunu AOTa benzeten Tokyo Ghoula da benzetir saçma yönlerden animeleri benzetmek saçma neymiş keşif birliği varmış burda da slayer corps varmış benziyorlarmış shinobiler var o zaman Narutoya da benziyor :D şaka mısınız manga okumayıp sadece anime izleyip burada yalan yanlış bilgiler veriyorlar. Birbirine benzer veya benzemez bu eğlenceli olmadığı anlamına gelmez kişisel yorumlarını kendinize bırakıp biraz insanları soğutmasanız da istediklerini izleseler daha güzel olur, beğenmiyorsan izleme. Bir animeyi diğerine benziyor diye izlememek gibi saçma bir sebep görmedim. Zevk aldığın şeyi izlersin bu kadar.

91.Forte.91

Adam zaten 2 bölüm izleyip benziyor diye forum açmış bakış açısına bakarsan birçok anime aynı o zaman. @DiaZenin olm adam aot'a benziyor diye beğenmediğini ne zaman söyledi sadece benziyor dedi ve kim ne zaman benziyor diye izlemeyeceğini söyledi merak ettim :D?

Relinquished

Aot shounen olarak her duyguyu icermesiyle gerçektende çok güzel bir anime . Ses efektleri renk seçimi özellikle o duruma ait o duyguya ait o döneme ait renkler olarak seçilmiş bir anime .Aotun benim sevdiğim kısmı insanların aslında kendi fikirlerinin hapsinde olduğu önermesiydi.Bu önerme animede yeni bir fikir çünkü. Ve yanına kattıkları yan karakterler ,hikaye ve aksiyon dolu dövüş sahnesi kalitesi çok iyi . Hikayeye bakarsak Naruto ve bleach gibi animelerde aynı ailem zarar gördü veya öldürüldü ben herkesi korumalıyım düşüncesi ile güçlenen karakterler izledik hep ve bu karakterlerde anladikki zaten böyle bir geçmişe sahipmiş örnek tanjiro Ichigo ve Narutonun babaları savaşciymis hxh bile böyle o zaman biz bunlardan sonra birşey izlemeyelim hahahahha

Namık_Kemal

Aot kadar sikko anime yoktur cok saçma olayı ama kny benziyo ikisindede intikam olayı var ama bu kny bi baska yaa doğru düzgün 20 dklik izlesek habire eski sahneler veriyorlar aotta böyle değil iste sevmiyom hic ama izledin mi gidiyo ama yinede en sevmediğim anime aot

FM11

Yenilenmesi yüksek olan düşmanlar (Vampir, zombi, uzaylı vb) ve onları defetmek için kurulmuş bir ekip oluşturulması neredeyse her fantastik yapımda olan şeylerdir. AoT ve DS yi benzetmek de çok saçma. Yorumların yarısında AoT gömülmüş ki AoT gömülecek bir anime değil

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

7

26

7

12

10

9

7

7

9

10

48

16

86

6