Breaking Bad ( Belgesel Tadında Dizi )

Heavenly Call

Breaking Bad içerisinde fazla aksiyon barındırmayan ağır ilerleyen bir dram dizisidir. Bu yüzden aksiyon sevenleri sıkabilir. Ama anlatmaya çalıştığı şeylere odaklanırsanız uyuşturucuyu özendiren yapımların aksine, gerçekleri insanların yüzüne vuran, bolca sanatsal sahne barındıran, belgesel tadında harika dizidir. Yani demek istediğim bu tarz yapımlar biyografik belgeseller gibidir. ve karakterin / karakterlerin hayatlarının tamamını veya bir kısmını ele alır. Bunu yaparken tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi bazen durgun geçen zamanlar olabilir ve bu yüzden bu tarz yapımları sevmeyenler sıkılabilir. Sevenler için ise biyografik bir belgesel gibi olmasından dolayı karakterlerin dönüşüm süreçlerini ve yaşadıklarını izlemek keyif verir. Ayrıca her bu tarz yapımda olduğu gibi, bu dizi de başından sonuna kadar ince ince işlenmiş bir ana fikre sahiptir. Bu fikir uyuşturucuyu özendiren yapımların aksine bu maddeleri satan, kullanan, üreten, dağıtan, kısacası bununla alakası olan herkesin bir şekilde ya şeytana ya da kurbana dönüştüğü gerçeğidir. Eğer bu tarz yapımları seviyorsanız KESİNLİKLE İZLEMELİSİNİZ.

Abdulkadir34

Bugün bitirdim diziyi. Mükemmel bir dizi. Oyunculuklar harika. Karakter gelişimleri de müthiş. Başlamadan önce abartılıyordur diye düşünüyordum. Hiç abartılmıyor. Dünya genelinde hak ettiği değeri görse de Türkiye'de görmüyor, üzücü. İzlediğim en iyi dizidir. Oyunculuktan anlamayanlara asla önermem. Çünkü bu diziyi efsaneleştiren şeylerden en önemlisi bu. Dizideki herkes rolünün hakkını veriyor. Karakter olarak favorim Saul Goodman. Karakteri canlandıran aktörün oyunculuğu söz konusu olduğu zaman da Jesse Pinkman ya da Walter White. Dediğim gibi oyunculuktan anlamayan başlamasın, sıkılır 10/10 Önemli Not: Diziyi izleyecek olanlar, hızlı izlemeyin. Hem böyle mükemmel bir dizi hemen bitirilmez hem de dram olduğu için art arda izlemek sıkabilir. Ben 2 ayda izledim hatta.

Honyey

@Abdulkadir34, "Dünya genelinde hak ettiği değeri görse de Türkiye'de görmüyor, üzücü." :d? Türkiye'de hak ettiği değeri görmesi için ne yapılması gerekiyor tam olarak?

Abdulkadir34

@Honyey Sence görüyor mu hak ettiği değeri ? Bu sitedeki yorumlara bir göz atarsan ne demek istediğimi anlarsın. Sadece burada da değil, YouTube'daki Breaking Bad videolarının altındaki yorumlara da baktım biraz. Herkes Prison Break övüyor. Breaking Bad'e kötü diyor. Ama dünya genelinde öyle değil. 1,4 Milyon kullanıcı tarafından yapılan oylama sonucunda Breaking Bad en iyi dizilerde 4.sırada. Zaten diziyi geçenlerin ikisi belgesel :d

Honyey

@Abdulkadir34, https://turkcealtyazi.org/ta50dizi.html#1 Diziyi sevmeyenler elbette olacak, kulvarları farklı olmasına rağmen PB ile karşılaştıranlar da var ama muhtemelen Türkiye'de en çok izlenen yabancı dizilerde ilk 5 tedir.

Gorki

Belgesellerin sunumu daha akıcı olduğu için fazla IMDB puanı alabiliyor. Belgeselleri ayrı bir kulvarda tutarsak ilk sırada oluyor.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

10

17

9

5

6

5

14

42

1

1

10

29

3

5

33

11

10

3

8

18

14