Lost ve HIMYM den daha kötü bir final...

ManyakVAntepli

Final hakkındaki düşünceleriniz neler? Benim başlıkta belirttiğim gibi.. Bir dizinin içine nasıl s*çılır öğrettiğiniz için teşekkürler D&D.

crazybokbocu

ancak bu kadar harika bok edilebilirdi 8.sezon kötüydü

Swebliss

Bölümü zor bitirdim. Önceki sezonlar resmen çöpe atıldı. Her şey boş.

hiposko

kustum

Howard The Duck

Hâlbuki bu son ne kadar iyi işlenebilirdi.

Gogolun Paltosu

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
Her şeyi geçtim Bran nasıl kral oldu ya

Ogromec

sürekli ileri atlayarak izledim sıkıcı

SYSLM

Arkadaşlar abartmayalım. Her ne kadar 7 ve 8. sezonları çokça mantık hatası barındıyor olsa ve 8. sezonda finale giden hikaye çok yanlış işlense de genel olarak karakterler açısından hikayenin kapanışı got tarzındaydı.Imdbde final 4.5 puan almış. Şahsen ben de 8. sezondan çok tat alamadım fakat bu kadar acımasız olmayalım.Neyse açın Tyrionun mahkeme sahnesi de rahatlayın biraz.:-)

JustTheMeMo

HIMYM bilmiyorum ama LOST'daki hayal kırıklığının aynısını yaşadım. Öylesine bir dizi öylesine bir film gibi izlettirdiler aklımızla dalga geçtiler.

Heavenly Call

Böyle bir diziye böyle bir sezon hiç yakışmadı. Her ne kadar yolculuk daha önemli olsa da yazılan teoriler tutmasın diye yapabilecekleri en kötü şekilde bitirdiler. Ve burada konu bekleneni vermemeleri değil, Game of Thrones zaten her zaman bekleneni vermeyen bir dizi oldu. Bekleneni vermeyelim derken sezonlar boyunca yazdıkları hikayeleri, kurdukları olay örgüsünü, karakter gelişimlerini ve değişimlerini ve daha bir çok şeyi mahvetti. Biraz bunlara değinmek istiyorum.

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
Öncelikle 8. sezonun 1. ve 2. bölümlerinde olanlar tek bölümde gayet rahat anlatılabilirdi ve bazı Türk dizilerinde olduğu gibi uzun uzun bakışma sahneleri de hoş değildi. Ölülerle olan savaş sahnesinde Dothrakları önden yollayalım gibi bir mantık çok yanlıştı. Ölüler zaten geliyor, bekleyebilirlerdi. Veye Daenerys uçarak üzerlerine ateş yağdırabilirdi. Ayrıca Gece Kralı'nı Akasya Durağı, Cennet Mahallesi taktğiyle öldürmeri gerçekten çok kötüydü. Daenerys demişken karakterin bir deli kraliçeye dönüşeceği zaten biliyordu ama işlenme şekli çok yanlıştı. Resmen karakteri "görümcesine kızan gelin şehri yaktı" gibi bir duruma soktular. Daenerys amacının düzen getirmek olduğunu söyledi ama bunun için masum insanları yakmasına gerek yoktu. Askerlerin toplandığı yerler zaten belli. Sadece askerleri yakabilidi. Jon'a gelirsek adamı gaza getirip Daenerys'i öldürmeleri sonra da arkasında durmamaları çok saçmaydı. Jon madem ki Daenerys'i öldürecek kadar Westeros'u sahiplendi. Öyleyse istemiyorum laflarını bir kenara bırakıp "Ben sizi deli kraliçeden kurtardım, kralınız benim" diyebilirdi. Ayrıca 5 saniyeliğine demokrası icat edilip sonra yine Tyrion istedi diye Bran'in kral seçilmesi saçmalık üstüne saçmalık bir durumdu. Her zaman insanlerı özgürleştirmeye çalışmış, masumlara dokunmayan zalimlere acımayan Daenerys 5 saniyede öldü. Kuzey ve yabanileri barıştımış, güneyle arasını düzeltmiş, insanlığın ölülerin gazabından kurtulmasına vesile olan, ayrıca hem Stark hem de Targaryen olarak gösterilen Jon başladığı noktaya geri döndü. Çok kadim bir varlık olarak gösterilen ama aslında hiçbir vasfı olmayan Bran kral oldu. Bunun başından beri böyle düşünülmediği o kadar belli ki çocuğu 73 bölüm içerinde toplam 1 bölüm süresi kadar bile görmedik. Hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Çok gerekli gibi gözüken ama 3 kelimeden uzun cümleler kurmayan hiçbir vasfı olmayan gereksiz bir karakterdi. Herşeyi geçtim Jon neden sürgün edildi? Bu adamın yaptıkları ne çabuk unutuldu. Neden kral seçimlerinde hiçkimse Jon'u da oylamaya sunalım demedi? Lekesizlerden bu kadar mı korkulur. Gerçekten Night King kazansa ya da Dragon herkesi yaksa ya da Daenerys deli kraliçe olarak Westeros'a hatta dünyaya hükmetse ya da yedi krallık için yaplan savaşı Cesei kazansaydı. Olabilecek her senaryo bundan iyiydi. Ters köşe yapmak isterken herşeyi mahvettiler. Böyle mükemmel bir diziye böyle berbat bir son hiç yakışmadı.

Elfidaaa

Aga Dothraki'ler ve Lekesizler mevta olmamış mıydı nereden geldiler bunlar bu kadar şimdi? Hiç savaş olmamış gibi tüm birlikler var. Ejderleri de getirselerdi bir de. Bu kadar sıçılır diziye. 7 sezon boyunca ortalama puan 9.5 iken şimdi 5'lerde nasıl teşekkür etsek azdır yani. Son kitabı yazmadan çıkmamalıydı bu sezon. G. R. R. Martin de aynı şeyi düşünüyordur eminim.

ManyakVAntepli

@Elfidaaa Aga spawn oldu onlar kışladan yeni asker ürettiler :d Taş üstünde taş kalmamış yanıp kül olmuş bir şehirde Arya nın karşısında birden bire at spawn oldu. Cidden o kadar saçma bir sezondu ki diyecek tek kelime bulamıyorum :d

Heavenly Call

Sizin söylediklerinize birkaç ekleme daha yapayım.

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
Azor Ahai'den bahsedilmemesi, madem bahsedilmeyecekti öyleyse neden işlendi. Daenerys 5 saniyede ölürken Tyrion'un yarım saat boyunca sandalyeleri düzeltmesi ve Brienne'in yarım saat boyunca deftere not alması, hiçbir şey olmamış gibi gülüp eğlenmeleri ve kerhane muhabbeti yapmaları, hem geçmişi hem de geleceği gören Bran'in dedikoducu araması, ve Jon'un kendisine rahat batmış gibi daha fazla kuzeye gitmesi ve Targaryan olmasının hiçbir değeri olmaması, gazla çalışan kuzey'in kendileri için hiçbir şey yapmayan Sansa'ya bile aynı şekilde bağırmaları, Gece Nöbeti'nin sadece bir cezalandırma aracı olarak kullanılması da en az geri kalan herşey kadar saçmaydı. Son olarak Bran'in bunları başından beri planladığına inanmamızı beklediler. Gerçekten diyecek söz bulamıyorum.

Howard The Duck

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
Bu olaylara bakınca cidden her şeyi Bran planlanmış gibi geliyor. Kendi çıkarına uymayan hiçbir şeye dokunmadı. Her şey olması gerektiği gibiydi. Aynı jon'a söylediği gibi sen olman gereken yerdeydin. Herkes olması gereken yerdeydi. Taht üzerindeki tüm engeller kalktı. Akgezenler öldü. Tahta hak idda edebilecek en büyük isimler öldü ve sürüldü. Artık 6 Krallık'ta Bran sayesinde düzen sağlanabilir. Çark yıkıldı. Artık yürüyemiyor ama uçmayı başardı.
Tanrım, bu hikaye harika işlenebilirdi ama onlar çelişkilerle dolu bir son seçtiler.

CSA3

Öncelikle henüz Game of Thrones'un finalini görmedim, hatta final sezonuna bile başlamadım. HIMYM finali müthiş değildi tabii ama zaten hayatımda hiç müthiş komedi dizisi finali görmedim sanırım. Her zaman üzücü oluyor zaten senaryodan bağımsız olarak ve aslında o kadar da önemi yok çünkü zaten bambaşka bir tür. Lost'a ise kötü diyenler diziyi anlamamıştır. Sezon finali nasıldı çok net hatırlamıyorum ama final sezonunda nereye bağladıklarını hatırlıyorum mevzuyu. Baya felsefik, düşündürücü ve metaforik bir anlatıma bağlıyor. İnternette araştırın ve düşünün, gerekirse bir daha izleyin. Herkesin anlayabileceği bir şey değil tabii ama bence son sezonda bağladıkları yer Lost'a level bile atlattı. Çok başarılı bir diziyken, sanki gerçek bir sanat eserine dönüştü. Neyse GOT'un zaten bu iki diziden de daha iyi final yapabileceğine ihtimal vermem çünkü Lost gibi başka bir boyut olamaz, komedi dizisi de değil, buna rağmen tek bir hayranının beğenmediği bir final yaptılar. Kabul edilemez tabii, tam rezillik. Ama açıkçası 6. sezonda artık sıktığı için bırakmıştım izlemeyi, herkesin tapındığı bir dizinin birden biri finalde kimse tarafından beğenilmemesi çok merak ettirdiği için devam ediyorum diziye kaldığım yerden :D

Hakan97

Evet kötü final konusunda Lost ile yarışır ama HIMYM a kötü final yaptı demek aptallıktır.

Gorki

Lost'a neden kötü final dediniz ki ya üçüncü sezonun ortalarındaydım ve hevesim kırıldı şu an.

Luffy-san

@Gorki ben Lost'un finalinin kötü olduğunu düşünmüyorum.

Gorki

@Luffy-san bir nebze olsa bile umut verdin. Çünkü bitirmek istiyorum o diziyi sonunu merak ettiğim dizilerden biriydi.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

7

3

2

13

9

7

5

7

5

49

11

6

10

1

3

7

5

11

39

51

5

6

5

10

6

13