Diziye Dair Objektif Bir Bakış Açısı. Son kez saygılar...

arslan

8 sezondur takip ettiğimiz dizinin bu kadar hırpalanması beni biraz üzüyor. İnsanlar insanların kötü yorumlarını okudukça bakış açıları değişiyor bence. Bize senelerdir müthiş duygular yaşatan bu bölümü çöptü diyip bir kenara atamayız. Evet bu sona gidişat pek güzel olmadı ama son gayet güzeldi. D&D kardeşler her ne kadar iletim yollarını güzel seçememiş olsalar da R.R. Martin'in vermek istediği mesajı çok net bir şekilde vermiş oldular.

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
O yüzden tahta Bran'in geçmesi ve ya lordların kralları seçicek olması bence Jon'un tahta oturduğu senaryodan daha makul. Güzel sonlara geçmeden önce bölüm başında Jaime ile Cercei'nin öldüğü mahzende her yerin çökmemiş olması ve sadece onların bulunduğu kısımın çökmüş olması hem kötü gidişat hem de Valonqar teorisine ters kötü bir son oldu. Ayriyeten Euron Greyjoy gibi bir karakterin harcanıp üstüne bu şekilde bitirilmesi bana birazcık Stannis'i hatırlattı:) Güzel sonlara geçicek olursak Arya'nın sonuna değinmek gerekirse Dany'yi ve yahut Night King'i öldürmesinden daha güzel ve karaktere daha uygundu keza sezonun en güzel işlenmiş karakteri Sansa'nın sonu da çok güzeldi. Jon'a değinicek olursak Dany'i öldürmesi çok güzeldi ki o sahnede Demir Taht'ın erimesi de ayrı bir güzeldi. Jon'un 7 Krallığın başında görmektense Sur'un Ötesindeki Kral olarak görmek daha memnun edici oldu. Eminim ki George R.R. Martin daha güzel bir şekilde bize hikayeyi iletecektir. Senelerdir bize böyle güzel bir diziyi çeken,oynayan, ualştıran ve çeviren tüm değerli insanlara teşekkür borçuyum. Son kez bu dizi hakkında böyle bir inceleme yapmak beni her ne kadar üzse de bitirmek zorundayım:( Valar Morghulis.

arslan

Son 3 sezondur hikayeyi bu kadar hızlandırmasalar ve 5.sezonun sonundan itibaren senaryoyu bu kadar tepe taklak ilerletmeselerdi yakındığımız bu konuları çoktan aşmış olacaktık. Lekesizler ve Dothrakiler bir anda artmasalar da güzel olurdu:)

Howard The Duck

Martin son diziyle aynı mı olacak sorusuna "hem evet, hem hayır." diye cevap verdi. Benim anladığım son aynı olacak. Bran tahta geçecek falan ama dizideki gibi baştan sağma işlenmiyecek.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

7

2

13

20

9

7

5

7

5

49

11

6

10

1

3

7

5

11

39

51

5

6

5

10

6

13