Kötü diyalog

GRİADAM

Eğer izlediğiniz dizide geçen diyalogların çoğunu anlamıyorsanız veya karmaşık geliyorsa, bunun genel manada tek açıklaması içinin boş olmasıdır. Senaristler gerek bütçe , gerek konu yetersizliğinden , ikili veyahut grup şeklinde bol bol komplike konuşma yazarak bölüm süresini doldurmayı hedeflerler. İzlemiş olduğunuz dizide bu gibi durumlara sık rastlıyor iseniz, kötü dizi izliyorsunuz demektir. Şahsen bu duruma 45 dk ve üstü bölüm süresi olan dizilerde rastlıyorum lakin kimi zaman 20 dk'lık diziler de üzebiliyor. Kısacası dizi izlemek eğlenmek için yapılan bir aktivite, öyle çok kasmayın.

Howard The Duck

Yanlış anlama ama bu çok saçma bir genelleme. Komplike diyaloglar olmadan güzel olmayacak çok fazla yapım var. Diyalogların komplike olması, onların olayı uzatmak için yazıldığı anlamına gelmez. Basit içi boş diyaloglar kullanmak, senaryo anlatımının çok büyük bir özelliğinin basit cümlelerle kesip atmak anlamına geliyor. Bazı yapımların sırf karşılıklı konuşmalara odaklı bir senaryo anlatımı var. Mesela ben bayılırım böyle bir senaryo anlatımına. İçi boş diyalog seyredek eğlenemem. Kasın, olabildiğince kasın. İçi boş diyalog koymayın önümüze.

II RaM5Es

Olabilir şeklinde konuşabilseydin keşke. Senin bahsettiğin diyaloglar genelde kaliteli ve bazıları popüler olmayan diziler. Ayrıyeten Çok büyük bir yanılgı içinde olduğunu söylemek zorundayım. Sağlıklı bir şekilde düşünülürse böyle olmadığını sende anlayacaksın. Bilinçli bir şekilde zihinde önyargı oluşturup, bunun doğru olduğunu inanmak ise bir ruh hastalığı problemi.

II RaM5Es

@Noktasal, söylediğin diziler hangisi sayar mısın ? Boş diyalog derken neyden bahsettin bilmiyorum, onun için cevapta veremeyeceğim. Noktasal hangi tartışmaya katılsan orada çıkmaza giriyoruz ve iki tarafında affedersin beynini ediyorsun.

II RaM5Es

Evet, yanılgı ve hastalık. Fikrim hala değişmedi. Uzaktan karakter analizi yapmak etik gelmiyor. İnsanları "ya" lar ile sınırlandırıp benim bunlardan biri olduğumu düşünmen komik bile değil. Ben, bana pislik olanlara kabus olmaya özen gösteririm, bazen ise kendi acınası gerçekliğiyle bırakırım ki bu ona daha çok acı verir ümidiyle. Arkadaşa hakarette bulunmadım. Kendisinden gayet memnunum, güzel tartışmalar açıyor. yaptığının yanlış olduğunu sertçe belirttiğimin farkındayım. Eğer arkadaşın kalbini kırmışsam üzgünüm. Ama sen noktasal, konuyu sürekli b*k yoluna götürüyorsun. İlelebet o beynin içinde haps olup düşüncelerin demir parmaklı penceresinden dışarıya bakmak... Yazık ?

II RaM5Es

Kötü olan ise aptal olan aptallığının farkında değildir. Daha kötüsü ise "Ben oldum" demesi. Egosantrizm doruk noktası.

GRİADAM

@Howard The Duck @RaM5Es genel manada (genelleme yapılmış çünkü istisnalar kaideyi bozmaz) sık rastlıyor iseniz (, sık rastlantı: devamlı olabilecek durum) 45 dk ve üstü bölüm süresi olan dizilerde rastlıyorum (rastlantı: olabilir veyahutta olmayabilir) dizi izlemek eğlenmek ( Eğlencenin bir çok farklı temeli vardır iki arkadaş yürürken eğlenebilir , ben yorulduğum için eğlenirim o beraber yürüdüğümüz için gibi.) öyle çok kasmayın. (bir şeyi anlamadığı için kendini aptal hisseden henüz zihni tam oturmamış dostlara canlarını sıkmamalarını telkin ediyorum, hayat bu şeyler için çok kısa) Popüler dizilerin %51 bunu yapmıyor diyorsanız evet yanılıyorum ama siz de biliyorsunuz ki oranlar böyle olsa , ortada endüstriyel biz dizi sektörü olmaz. @RaM5Es Sana özel son bir not: baka dostum psikoloji senin veya benim dizi forumunda ahkam kesebileceğimizden çok daha ciddi bir konu. Hop sen şizofrensin hop narsistsin demek sandığından daha büyük bir yanılgı ve cürret. Yapma, kimseye kabus falan olduğun yok.

II RaM5Es

@GRİADAM, Rica etsem bahsettigin dizileri sayar mısın? Demişsinki ,dizi izlemek eğlenmek için yapılan bir aktivite, bana göre veya başkasına göre öyle değil. Parantez içinde cümleyi açıklaman senin olayı anlamadığını gösterir. Cımbızlama yapıp konuyu anlamadığımı zannediyorsan "İzlemiş olduğunuz dizide bu gibi durumlara sık rastlıyor iseniz, 'kötü dizi izliyorsunuz demektir'." Bundan bahsediyorum, kötü dizi izliyorsunuz demektir Nedir? Ben bu durumlara izlediğim bir çok dizide sık rastlıyorum ve bunlar çok kaliteli diziler. Burada olabilir şeklinde konuşsaydın anlardım belki. Tamam ben rastlantı ve genellemenin anlamını bilmiyorum diyelim, yine de büyük oranda konuşuyorsun yine yanlışsın diyorum. "Dizi izlemek eğlenmek amaçlı yapılan bir aktivite, öyle çok kasmayın" kardeşim belki ben öyle eğleniyorum. Eğlenmek tek çeşit mi? Kimseye şizofren veya narsist demedim ki bana narsit diyen bir başkası. Benim hakkımda kişisel bir yargıya varan sizlersiniz benim dediğim ise: "Bilinçli bir şekilde zihinde önyargı oluşturup, bunun doğru olduğunu inanmak ise bir ruh hastalığı problemi." Evet buna inanmak bir hastalık. Şimdi bahsettiğiniz o dizileri sayarsanız genel durumdan özel duruma geçebiliriz diye düşünüyorum. Artık ileriye bakalım. Belki ileride fikrim değişir, dedikleriniz mantılaysa neden olmasın? Ama biz burada ne kadar yazarsak bizler konuyu ya yanlış anlıyoruz ya da siz aslında dediklerimizi - bunun art niyet olmadığının, bilerek yapılmadığını düşünüyorum- çarpıtıyorsunuz. Kopmlike, karmaşık diyalogların olduğu dizi ve filmler -genel olarak konuşmaktan sıkıldım. Öyle anlayın- bir düşünceyi, bir fikri, bir olguyu, bir farkındalığı bize gösteriyor, gerçek hayatı anlamamızı sağlıyor ve bu da kendi dalında başarı, kalite ve prestiji sağlıyor. Bazende bir komedi, korku filminde ama komedi filminde çok rastlıyorsak ise başarılı olsa bile sana katılıyorum bu berbat ve kalitesiz bir iş. Bir şeylere çöp, boş, kötü demektense eleştirelim ki karşıdaki kişi hangi durumu eleştirdiğimizi anlasın. Sağlıcakla kalın.

GRİADAM

@RaM5Es 13 yada 14 yaşındaysan söylediklerini anlayışla karşılarım o yaşlarda insanlar temelsiz cürretleri ve celişkili haraketleri ile bilinir. Ama benimle yaşıtsan, acilen kitap okuma alışkanlığı edin. Aynı paragraf içinde yargılanmaktan rahatsız olduğunu dile getirdiğin halde, bir sonraki cümlen hastalık tanısı koyacak kadar ileri bir yargıya bitiyor. yayınlanan 1000 dizinin 100.000 bölümünün %51 bunu kaliteli yapıyor ise yanılıyorum. Genelleme yapmadan toplu olguları değerlendirmek mümkün değildir. Temel mantık 101

II RaM5Es

Tanı koymadım hastalık dedim çünkü buna kendin bile inanmışsın. Tıp dilinde bunun bir adı var mı onu bile bilmiyorum - kı***dan uydurdum daha ne kadar açık konuşabilirim. Ya yanlış anlattım ya da siz yanlış anladın. 1. Şıksa özür dilerim. Bir iki dizi izleyerek bu genelleyle tüm dizilere mal ettiğini düşünüyorum. Hangi diziler bunlar diyorum, kimse oralı olmuyor. Doğru demişssin genelleme yapılmalı, yaptıkta ama senin genellemenin yanlış yoldan gittigini binlerce defa söylemem mi gerekiyor? Genelleme yaptık fikir ayrılıkları var bu genellemeye nasıl vardın peki? Burada anlaşamadık özel durumları da işleyelim diyorum mantılaysa tamam derim, deriz.

GRİADAM

@RaM5Es Söylediğin hastalığın ismi mitomani (kendi yalanına inanma) ruhbilim içerisinde önemli bir yeri var ama tekrar söylüyorum bunların konuşulma yeri burası değil ve sen hekim kimliği olmayan birisi olarak insanlara kafana göre hastalık, tanı, yargı vs de bulunamazsın. Karşındakinin bir kelimesini dahi doğru düzgün okumadan ağız isali olmuş gibi aklına gelen her şeyi yazıp 'yanlış anladınız, yanlış anlattım' geyiği yapma. Hangi diziler bunlar soruna daha az önce cevap verdim 1000 dizinin en az %51 i bunu yapıyor. Klasik mantığa göre de genellemem doğru, git oku. Hayır hepsini izlemedim, izlemeyeceğim ve izlenmesi teklifini dahi dinlemeyeceğim. Tıpkı her hafta çıkan yerli cin filmlerini izlemediğim ama kötü olduklarını bildiğim gibi. Peki bunu nasıl yapıyorum ? Konusuna yapımcısına, oyuncu kadrosuna ve bütçesine bakarak. Özel durum işlemek istersem o dizinin altına ne kadar dandik ve 5 para etmez olduğuna dair başlık açarım, GENEL açmam. Hala anlamamakta ısrarcıysan hayatta başarılar, ömrümü ad hominem yaparak tartışma kazanabileceğine inanan insanlara laf anlatarak geçirmek gibi bir planım yok. Son olarak ''kabus olmaya özen gösteririm'' ama unutma onların da ağzı var ve herkes benim kadar medeniyeti koruma gayreti göstermez.

II RaM5Es

Tartışmadan kaçmak gibi geldi bana. O kadar yazıp bana bunlarla ilgili bir kaç dizi sayamıyorsun. Yanılıyorsun. en az yüzde 51 imiş. Tüm dizileri say demiyorum. Çünkü atıp tutuyorsun ve senin burada kuyruğunu kıstırdım. Çünkü yalan söylüyorsun. TURKİYEDE ki cin filmlerinin fragmanına bakarak içeriğinin ne olduğu zaten besbelli oluyor. Otla samanı karıştırma. Diğer türlü dizilerin oyuncu kadrosuna bakarak, yönetmenine ve bütçesine bakarak imiş ahahahshsg. Bütçe ne alaka? Film ve Filmler kanalının yaptığı dizinin bazı sezonlari 25 bin lirayı geçmiyor ve bir çok ödül alıyor. Şuradan bakabilirsiniz: https://m.imdb.com/title/tt6456546/awards?ref_=m_tt_awd Paranormal aktivite bütçe 13.000 dolar ciro 193.300.000, Rocky bütçe: 1.000.000 dolar ciro: 225.000.000 dolar..... gider uzar, onun için bütçeye bakmak, arapların alafrangalarını altınla kaplatmak kadar manasız.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

8

6

21

takip sistemi
Genel - SezonlukDizi yazdı.

4

1

1

CsTk
Genel - Antipatik yazdı.

5

Yeni Yıl
Genel - Emil_Aze yazdı.

6

5

5

Youtube embed
Genel - Antipatik yazdı.

1

6

4

4

21

4

Sizce Hangisi
Genel - yulaf02 yazdı.

8

Disney Plus
Genel - TheBone yazdı.

6

7

TWD spin off
Genel - Trash boat yazdı.

5

22

belgeseller
Genel - SezonlukDizi yazdı.

4

7

2

6

5

4

14

1 puancılar
Genel - EmirEfe yazdı.

5

Anti Hero'lar
Genel - II RaM5Es yazdı.

3

7

9

5

6

16

8

2

Yerli diziler
Genel - II RaM5Es yazdı.

2

6

Favori 10 Filminiz
Genel - peter42 yazdı.

10

6

2

Netflix Ve Türkiye
Genel - Emil_Aze yazdı.

4

6

mobil uygulama
Genel - Emirefetheh yazdı.

27

7

9

Davara Efsanesi
Genel - Luffy-san yazdı.

2

Emmy 2020
Genel - Honyey yazdı.

17

15

10

Amazon Türkiye
Genel - Gorki yazdı.

14

19

9

11

Bu Sitenin İyi Yönleri
Genel - yazdı.

5

12

14

13

11

Yeni Batman Filmi
Genel - Emil_Aze yazdı.

48

16

TvTime
Genel - Luffy-san yazdı.

17

13

6

6

14

Film sitesi
Genel - SezonlukDizi yazdı.

5

46

Netflix
Genel - Myriad yazdı.

12

Dizi tarihinde ?
Genel - Trash boat yazdı.

14

1

15

Dizi Terimleri
Genel - II RaM5Es yazdı.

5

22

11

2

Reklam Konusu
Genel - Freelancer yazdı.

1

İMDB Rüyası
Genel - Luffy-san yazdı.

32

18

15

7

Anime, Çizgi Filmdir
Genel - yulaf02 yazdı.

33

22

5

öneri
Genel - psixopat yazdı.

3

Belgesel Tavsiyesi
Genel - Gorki yazdı.

20

10

22

Player Sorunu
Genel - 91.Forte.91 yazdı.

15

9

27

13

3

7

5

Spam Başlık
Genel - Emirefetheh yazdı.

5

uptobox
Genel - ManyakVAntepli yazdı.

2

Regular Show
Genel - GRİADAM yazdı.

13

3

12

Reklam
Genel - suleee yazdı.

6

33

6

Vikings: Valhalla
Genel - Elfidaaa yazdı.

6

Underrated Diziler
Genel - Emil_Aze yazdı.

17

9

Turkish Delight
Genel - II RaM5Es yazdı.

10

55

2

7

Türk dizileri
Genel - Ökkeş Can yazdı.

6

11

Yeni dizi - World on Fire
Genel - yazdı.

2

Yaratıcı Fikirler
Genel - nicataie yazdı.

99

25

17

Kesit
Genel - Jack Reacher yazdı.

6

14

10

9

Yıldız
Genel - darendelee yazdı.

10

2

5

7

7

Dizi istek
Genel - hophop yazdı.

11

2

7

öneri
Genel - safak kutlucan yazdı.

1

Oyuncular
Genel - II RaM5Es yazdı.

3

7

ingilizce öğrenme
Genel - mcdeltat yazdı.

8

25

Friends mi HIMYM mı?
Genel - kermitt yazdı.

4

1

15

17

1

Disney +
Genel - marvelhpgot yazdı.

5

Marvel haberleri
Genel - yazdı.

10

6

Arkadaşlık
Genel - II RaM5Es yazdı.

8

14

6

8

1

Pasific Rim
Genel - yazdı.

1

Dizi Öneri
Genel - yazdı.

7

Teşekkürler
Genel - yazdı.

5

Yeni Dizi - Wheel of Time
Genel - yazdı.

1

Profil yenilemesi
Genel - yazdı.

7

Yeni dizi - The Capture
Genel - yazdı.

1

8

Playerlar hakkında
Genel - yazdı.

5

Yeni Görünüm
Genel - yazdı.

5

1

5

1

Rapid video sorunu
Genel - yecin yazdı.

7

Kim bu CsTk?
Genel - SezonlukDizi yazdı.

3

indirme
Genel - SezonlukDizi yazdı.

17

dizi arama
Genel - Abdulkadir34 yazdı.

6

5

Ghost Rider
Genel - Luffy-san yazdı.

8

3

Swamp Thing
Genel - Elfidaaa yazdı.

5

2

1

Cate Blanchett
Genel - Elfidaaa yazdı.

3

3

8

28

4

32

4

Dizi Puanlaması
Genel - Asklepios yazdı.

4

Belgeseller
Genel - GRİADAM yazdı.

7

15

12

Animasyonlar
Genel - Almy yazdı.

3

8

7

4

5

tavsiye
Genel - yazdı.

7

7

120

8

14