Kadın Doktor istemeyenler

TaizaiEiyuu

"Doktor erkek olur, kadın olması çok saçma" gibi şeyler söyleyenler, saçma sapan kelime oyunları ile şakalar yapanlar, her zaman bir şekilde kadınları küçük görenler/gösterenler, kadınları aşağılayanlar. Yukarıda saydıklarımı yapanlar cinsiyetçidir, aşağılıktır ve aptaldır. Kadınlar ve erkekler her konuda eşit olmayabilir ama bu cinsiyetçilik yapabilirsiniz demek değildir. Doktorun kadın olmasını beğenmeyenler, garipseyenler veya tuhafına gidenler olabilir. Bu normaldir. Seversin veya sevmezsin senin kararın. Doktorun kadın olmasının olumsuz tarafları üzerinden Jodie Whittaker'a yönelik saldırılarda bulunanlar, feminist olduğu için sevmeyenler, feministlerden nefret edenler, feminizmin ne olduğunu bilmeyenler ve bu yüzden saçma sapan şeyler yapanlar var. Bunlar cinsiyetçidir. Ne yaptığının farkında ise muhatap olunmaması en iyisidir. Eğer farkında değilse uyarmalı ve ne yaptığını anlatıp yapmamasını söylemeliyiz, feminizmin de olduğunu anlatmalıyız. Feminizme karşı olanlara inat, gerçek feministlerin yanındayım.

aksiusta

The Doctor un kadın olmasını istemeyenlerin hepsi ( *bence ) eski bölümlerdeki o heyecanı veya karmaşayı komplexliği veya eğlenceyi yansıtamayacağını düşündükleri içindir.İzlediğim iki bölümüm ikisindede bu dediklerimin hepside var ( biraz acemi ama alışır hehe ) . Ama doctor who yeni bir sezona deil yeni döneme giriyor. ciddileşme var ve Eski bölümlerdeki ( Doctorun 3-4 tane arkadaşla gezindiği ) bir döneme ve sezona giriyor bildiğin eskiden 720p izliyoduk şimdi 2k ya çıkarttılar. İster Yaşlı genç Bayan bay karizmatik olsun hikaye devam ediyor ve hatta 5.sezondaki gibi başlangiç yaptılar

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
5.1 --> Silence is fall 12.2 --> Zamansız Doctor bilmiyor
. Ama söylemeden edemem yeni tardis i sevmedim :( .

zazayew

çok karanlık tardis david teki güzel degildi bunu daha anlamdık ama karamsar bi dizayn

jossi

Kanser edip etmemek Senaristlere kalmış şimdilik beklentiyi karşılıyor Doctor

heroglu

Bence de en önemli olay senaryo. Oyunculuk kısmını biz tartışamayız. Kişi o role seçilmişse muhakkak ki senaryoyu olduğu gibi aktarabilecek yetenektedir. Kadın erkek fark etmez. Umarım Moffat'ı aramayız...

Howard The Duck

Doctor Who biteli çok oldu bence fazla kasmadan bunu kabullenmeliyiz

___Eru___

malesef moffatı aratıyor şuan senaryolar

kittycat

Howard the Duck aynen katılıyorum. Ben bıktım şu dalek takıntısından :D Ayrıca doktorun neden hep erkek olduğuyla ilgili bir bölüm vardı hatırlamıyorum hangi bölüm olduğunu ama gerekçesi vardı doktorun erkek olmasının doktor kendisi söylüyordu. Doktor erkek olduğunda esas kızla arasında her zaman gizli de olsa bir cinsel çekim yaratıyorlardı o güzeldi gizemliydi. Şimdi son sezondaki kadın doktoru izlemedim ama dizi birçok kez tekrara düşüp Dalek takıntısını aşamadığı için benim için de çoktan bitti.

entarhan

Bence de haklısınız, ama boş yere tartışıyorsunuz arkadaşlar. Gösteri dünyasında her şey iniştir, düşüştür. Bu dizi de çıkacağı en yüksek noktaya çıktı, bir süre devam etti, şimdi o birikimin faizini toplamak için çabalayıp duruyorlar. Bu da yavaş yavaş söner ve dizi sona erer.

arman_22

Bence en b*ktam mevzu senaryolar neyazikki bunu söyleyeceğimiz aklımıza gelmezdi birçoğumuzun ama Moffati aratıyor adam beddua mi etti artık naptiysa:) bi de kadın mevzusu olarak ayrım yapmıyorum ama şurası doğru kadın erkek yolcu arasındaki çekim izleyicinin de hoşuna gidiyordu eskiden. Şimdi nerde çokluk orda bokluk derler kadronun bukadar fazla olması bu (iğrenç tasarımlı) tardiste iyi mi kötü mü bilemedim.

doctor who

Doctor Who'nun9-10. Sezonlarındayken Broadchurch'u başlayıp bitirmiştim. Jodie Whittaker'i ilk orada görmüştüm.Ölen çocuğun annesiydi.(diziye başlamamın nedeni David Tennant'ın başrolde olmasıydı) :D Jodie Whittaker'in oyunculuğunu sevmiştim.Kadın Doctor'un o olduğunu görünce gerçekten çok sevindim.Bence hakkını verir.

exe27

lord erkek demek nasıl olucak bu üş :D

ernico

cinsiyetçi değilim tabiki ama dizinin içi dışına çıktı bu sayede

Tukay

kadın doctor olmamış bu bildiğin aile dramı oyuncusu hayat dersi verme bıdı bıdı yapıyor bunun yerine deli kadın bilim adamı tipli bi kadın çok iyi olurdu geleceğe dönüşte ki emmett brown un kadın hali gibi.

lumostar

Phoebe Waller-Bridge daha çok yakışırdı

gutappo

Arkadaşlar Doktor'un kadın olması ile alakası yok, senaryo berbat ötesi.

zyarentekin

Seneryo, tardis, kostümler, compainionlar çok kötü olunca kadın doktor kötü mü diye düşünülmüş arkadaşlar dizideki tek iyi şey şu an kadın doktor olabilir maalesef.

omerkemalsaka

sen mi benmi bunca zamandır hiç bir kadın olmadı ama şimdi birilerinin gönlü olsun diye kadın yaptılar eşitlik saçması olsun diye yapılan birşey bu bir kere olur o hiç doctorluk bir hareket değil İNGİLTERE bu ingiltere doğruyu yapsa şüpheleneceksin insanlığı kurtarsa bile İNGİLİZLERE güvenebilecek tek şey var oda ingilizlerin yakıldığı gün

omerkemalsaka

burda kadınları kötülemiyorum umrumda da değil sorun olan şu ki niye şimdi bunca zamdır olmadı da niyr şimdi başka zaman 2 kere olabilirdi ama ne olduysa şu son 3 sene içerisinde oldu alışmadık belde don durmaz izleyceğim ama hep bir sonraki erkek olur umuduyla çünkü doktor erkekle daha çok yakışıyo en son genç bir erkeğe dönüstüğünde kadın mı oldum diye korkmuştu ne oldu da şimdi umrunda olmadı erkek kadın şeyleriyle gelmeyin dediğim gibi umrumda değil

Voxrie

ilk geldiği sezonda gerçekten senaryonun kötü olması ile birlikte milyon defa durdurarak izledim ancak 12.sezon itibari ile 4.bölümden sonra düzelmeye başlıyor biraz daha doktorun duygularına tanıklık ediyoruz ki istediğim şeyde tam olarak bu idi. kendinizi biraz sıkıp o şekilde söylediğim bölüme kadar gelebilirseniz eğer keyif almaya başladığınızı göreceksiniz.

ernico

63 yılda bir değiştirin olur

icoban

@omerkemalsaka Beyefendi öncelikle tiksindiğiniz ve haklarındaki nefret söylemini çekinmeden dile getirdiğiniz bir milliyetin dünyaya mâl olmuş bir kült dizisinden el çekmenizi ve bir de psikologa görünmenizi tavsiye ediyorum. İkincisi Matt'in giriş sahnesinde söylediği söz kadın olmayı istememesinin değil kızıl saçlı bir kadın olmayı istemesinin göstergesiydi. Buradaki sahneyi izlerken ya altyazı kurbanı olmuşsunuz ki inşallah öyledir, eğer değilse lütfen ilk kısımda belirttiğim psikolog için almanız gereken randevunuzu yineleyiniz. İstemeden ya da farkında olmadan yapıyor ya da söylüyor olabilirsiniz ancak bilinçaltınıza gömülü bütün bu fikirler. Umarım zevkle izleyebilirsiniz bu diziyi ilerleyen zamanlarda.

HakaniyeLehçesi

Doctor'ın kadın olması niye tartışılıyor anlamıyorum. Mesele Doctor'ın kadınlığı değil, oyunculuğu olmalı. Şahsen Jodie'nin Doctor "oyunculuğu"nu beğenmedim iki sene boyunca. Belki de dizinin 11. sezondaki başarısızlığı onu etkiledi. İkinci sezonunda da gerçekten iyi bir oyunculuk göremedim. Bunun kadınlıkla elbette ki alakası yok. Jo Martin denen ablamız nasıl da Doctor rolüne cuk oturdu. İlle kadın olacaksa keşke Jodie yerine o gelseymiş diziye. Jodie'nin ne oyunculuğu çok iyi bu dizide ne de ona biçilmiş Doctor rolü. Bu biçilen Doctor rolünün berbatlığı da showrunner'ımıza yazar. Master'ın rolü ve Sacha Dhawan'ın oyunculuğu fena değildi. Jo Martin ve Fugitive Doctor rolü fena değildi ama başrolde olan Doctor ve companionlar başarısız. Biz sezon boyunca Martin'i Dhawan'ı görmedik ki. Bölümlerin yarısı (kötü anlamda söylemiyorum) doğal olarak Doctor ve companionlarıyla geçiyor ve onlar da, en azından beni, tatmin etmediler. Başroldeki oyuncular iyi olmalı en önce, bölümlük olanlar değil.

Ardagnl

Kadın doktor fikrini nasıl feministliğe bağladınız ilginç. Kimse doktorun kadın olmasına laf etmiyor. Bunun en büyük kanıtı master'ın rejenere olup miss'e dönüşmesi. Şu ana kadar laf atan 1 kişi bile yok bulamazsınız çünkü tam da master ı oynayacak bir kadın oyuncu seçmişler ve role tam oturmuş. Doktor kadın olunca dizi de saçmalamaya başladı hatta o kadar saçmaladı ki moffat ı özler olduk. Olay şundan ibaret 60 yıllık dizide çok büyük bir değişiklik yaptılar hatta doktorun cinsiyetini değiştirdiler ki biz ona erkek olarak alışmıştık. Hadi değiştirdin diyelim kabullendik sonuçta diziye yeni bir renk katabilir ama bir bakıyoruz oyuncunun doktorla alakası yok. Tardisin içi mülteci kampına dönmüş gelen geçen giriyor. Daleklerin giremediği mekanizmaya saçma sapan uzay polisleri girip doktoru hapse atıyor bu bu kadar kolay mı ya.

Spoiler içeren alanı görmek için tıklayın.
Gelelim timeless children olayına siz ciddi misiniz doktor aslında timelord değil mi bu nasıl uzatma şekli diziyi. Bunu yaptınız diyelim aradaki açıklıkları nasıl kapatacalsınız. Mesela matt smith zamanında timelordlar boşa mı rejenere enerjisi verdi doktora ya da doktor ölümsüzse kendi mezarını nasıl ziyaret etti bu da bir soru işareti
İnsanlar doktorun kadın olmasına tepkili değil kadın doktorun doktor olamayışına tepkili ve bunu haklı olarak cinsiyete bağlıyolar çünkü doktor kadın olduğu zaman senaryo da kötüleşmeye başladı ve haklılarda.

swedishmeatball

"bunu haklı olarak cinsiyete bağlıyorlar" haksız olarak bağlıyorlar çünkü dizinin kötüleşmesinin sebebi doktorun kadın olması değil, senaristler. jodie whittaker'in de suçu yok kadın işini yapıyor sadece. that being said, bi kadın olarak kadın doktor fikrine pek sıcak bakmıyorum. ama daha jodie'nin bölümlerine gelmedim, belki izleyince seveceğim ya da sevmeyeceğim bilemeyiz. yine de, bunca yıllardır erkek olan bi karakteri kadına dönüştürmek çok absürt kaçıyor. doctor who için bile. master'ın dönüşmesi öyle aman aman değil çünkü baş karakterimiz o değil, ama doktor erkek olarak başladıysa erkek olarak kalmalıydı. şimdilerde televizyon ve filmlerde sırf başka bir etnik ırkı vs. vs. temsil etmek için bir işin yeni yapımlarında kült olan karakterlerin özelliklerini değiştirmeleri hoş değil ve göze batıyor bakın sizi de önemsiyoruz ehe diyolar sanki. ariel'in siyahi olması buna örnek verilebilir. doktoru kadın yapmalarının sebebinin de tamamen bu olduğunu düşünüyorum. diziye erkenden gelen bi özellik olsa hadi belki, doctor who bu çünkü değişikliklere alışığız, hoş olabilirdi, ve üstte bahsettiğim sebep olmasaydı. ama bunca zaman sonra bu kadar sezondan sonra cinsiyetini değiştirmek saçma geliyor. ama dediğim gibi belki sevip ısınacağım 13.doktora, bakalım... 14 olursa kadın olmasın ama, küçük bi değişiklik olarak kalsın. bundan sonra bi şeyleri değiştirmek yerine daha çok kadın başrollü dizi/film yapsalar daha iyi olur.

Breacher

bence kadın doktorda bir sorun yok asıl sorun yazarda kadın doktor iyi bir oyuncu bi capaldi değil ama kötüde değil sevilmemesinin asıl nedeni bölüm yazarı şu ana kadarkş yazarların hepsi iyiydi en iyisi moffattı ve moffat hep erkek doktorlar varken vardı bence 13. doktora yazıl oldu başarılı bir oyuncuyu heba etti ve en kötü doktor olarak anılmasına sebep oldu

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

6

2

4

12

5

10

10

3

13

9

5

3

3

4

15

13

7

16

4

14

17

16

10

15

2

14

3

7

9

9

21

10

5

11

13

3

18

7

12

6

12

23

17

15

11

4

5

12

17

60

14

25

25

30

80

2

83

7

25

13