Şimdiye kadar Chibnall Dönemi ve Sonrası (Saydırma yok)

Rusvsturk

12. sezona kadar Spoiler olacak tabii ki Şu anki başyazar Chibnall daha önce Torchwood'da ve Doctor Who'da çalışmıştı. 42, The Hungry Earth / Cold Blood, Pond Life, Dinosaurs on a Spaceship, The Power of Three, P.S. bölümlerinin yazarı. Üç başyazar içinde Chibnall en kötüsü olsa bile kendisi daha birkaç sezon yazacak. Belki iki belki üç sezon. Belki tamamen Jodie'yle devam eder belki Jo Martin'le. Bunlar belkiler. Şimdi bu abinin yaptıklarına bir iki yönden azıcık bir bakalım. 13. Doktor: En az sevdiğim doktor oldu şu ana kadar. Onun bir üstünde de Tenant var. 13ü ilk çıktığında Tenant'a benzetip onun daha neşeli hali dediler, Matt'e benzetip onun kadın hali dediler vs. Doktorlar birbirini anımsatabilir ama benim için 13. doktor kimsenin kadın hali falan değil. 13?11 13=13. Onu diğer doktorlardan ayıran bi kişiliği var. Tüm doktorları bir kelimeyle özetleyebiliriz. 10 Hero, 11 Pretender... 13ü bir kelimeyle tanımlamak gerekseydi bu Pasifist olurdu. İşler de burada karmaşıklaşıyo. 11. sezonda demiştim ki bu ne biçim doktor, çok sıkıcı ve pasif. 12. sezonda bunu vurguladıklarında anladım ki yazarlar bunu bilinçli yapıyor. Mesela Master'ı Spyfall Part 2'de Nazi'lere teslim etmesi. Resmen s*kimden aşağı Kasımpaşa diyo. Bence 10 ve 12 bunu yapmazlardı. Ya da Orphan 55'ın finalinde o insanları kurtarmaya çalışmaması. Niye yapmıyor çünkü yapamayacağını biliyor ve denemiyor bile. 11 Christmast kasabasını korumak için ne kadar çalıştı öleceğini bile bile ve 12 kalan bir avuç insanı Cyberman'lerden kurtarmak için ne uğraştı başaramayacağını bile bile. 12. sezon finalinde bombayı kendisi patlatmadı. Başkası yaptı. Bence 13. sezonda doktorun bu pasifliğinin üstüne gidilir. Jo Martin'in doktoru kimse artık 13ün tam zıddı mesela. Ve tabii ki Zamansız Çocuk tam olarak neyin nesi bunu da deşerler. Rassilon, Rani, Romana, Omega, Monk vs geri gelebilir. Özellikle Rassilon. 13. sezon ilk bölüm Revolution of Daleks.

ismim yok

daha önce bu tarz yerlere hiç yorum yapmazdım, ilk defa yazıyorum. doctor whoyu 2.5 kere izlemiş biri olarak, (bazı bölümleri defalarca) kadın doktorumuzu 11.sezonda pek ön planda görmesekde 12.sezonda daha ön plandaydı. kendi fikrimce 13.sezonda daha güzel bölümler bizi bekliyor. düşününce doktorun pasifliğine hak verdim. bu pasiflikten güzel mesajlar çıkartabilirler. normalde bu zamanlarda çıkması lazımdı. eğer unutmazsam çıktığı zaman dönerim buraya.

Rusvsturk

1 ocakta çıkçak

ismim yok

1 ocakta çıkacağına emin misin? özel bölüm mü? ben takip ediyorumda pandemi sebebiyle durdu çekimler dediler hala bekliyorum. bugün haber geldi, 11 bölüm yerine 8 bölüm çekilecek ve şenlik özel bölümü olarak geliyormuş ilk bölüm.

Rusvsturk

Revolution of daleks hariç 7 bölüm o zaman. Kesin gereksiz, çerçöp filler bölümleri atmışlardır. Yeey.

Cumberbitch

13. Doctor bu sezondan sonra değişeceğini düşündüğüm için mutluyum sadece bir de şu üç yol arkadaşı bu sezon gitmeli doctor who klasiğine göre bir tartışmada demiştim köklü bir değişim yapılmadığı sürece doctor who toplayamaz castan dekorasyonuna kyafetçisine kadar hiç bir şeyi beğeniyorum son 3 sezondur

Skaro Dönercisi

Revolution of the Daleks bu sezona dahil

Rusvsturk

Revolution of Daleks fragmanı sonunda. Ama bence izlemeyin. Ben bu devrimi hiç böyle hayal etmemiştim. Ayrıca, bu daha önce yapıldı ki. https://youtu.be/OEVWuYVUsBs Herkese hayırlı geceler

Emil_Aze

Dalekler oyuncu bilgisayarlarına dönmüş

Skaro Dönercisi

Herhalde her baş yazar değiştiğinde uzaydan bir şey gelip bütün dünyanın beynini siliyor(tamam zaman çatlakları falan var ama onlarda zaten dünyanın yamasıyla doğru dürüst bir şeye bağlandı hatta doğru dürüstte bağlanamadı yani şimdi zaman çatlağından doktor kim diye soruyorlarsa öbürlerinde niçin sormuyorlar. Her zaman çatlağı başka bir yere bağlanıyor ama hepsi neden aynı vs. vs.)

Rusvsturk

Ryan, Daleklerin kafa kısmını söküp pota olarak kullanacakmış.

Adelaide

clara ve bitmek bilmez maceralarından sonra eh işte diye izliyorum zaten

Eleventhdoctr

önceki dizisi broadchurch'te hem chinball'ı hem de jodie'yi görmüş biri olarak, broadchurch'ün ilk iki sezonunda chinball fena bir iş çıkarmamıştı. jodie de güzel oynamıştı ama o zaman da doctor rolu için uygun bir isim olarak gözükmüyordu. işin garibi broadchurch'ün son sezonunda chinball'da inanilmaz bir sjw politikası görülmeye başlandı ve haliyle berbat bir sezonla o dizinin kapanışını yaptı. Gelgelelim doctor who'ya. Dizinin başına geçtiği günden bu yana bu ateşli sjw politikasını dayatmaya çalışıyor ve haliyle, ard arda iki sezondur doctor who modern serisinin en kötü puanlanan iki sezonunu çıkardı ve hala devam ediyor. istedikleri kadar sahte anketlerde jodie'nin david tannant kadar oy aldığını falan söyleyip kendilerini kandırsınlar, gerçek değişmez. öncesinde gelen her doktor bir öncekini aratmazdı ancak jodie açık ara en kötü doktor olarak hatırlanacak. sebebi basit: iyi bir aktör olduğu için değil, bir kadın olduğu için o role geldi ve pozitif ayrımcılık maskesi onun vasat aktörlüğünü gizleyemiyor. umarım ki chinball'dan sonra gelecek yazar ince kara mizah anlayışına sahip, derin senaryolar yazabilen, sosyal mesaj kaygısı gütmeyen ve tabi ki doctor who kültürünü anlayan birisi olur.

Rusvsturk

Revolution of Daleks, hapishaneden kaçış kısmı güzel olsaydı dört dörtlük bölümdü. Chibnall her yıl kendini biraz daha aşıyo. Resolution'da hatırlayın Doktor Dalek'i mikrodalga fırınla patlıyodu. En boş companion'ın gitmesi hoşuma gitti ama Graham'ı da yanında götürdü. Yeni companion Dan hakkında hiçbir şey bilinmiyo ama adamı beğendim, sempatik birine benziyo. Jack bölümde Doktor'u kurtarması dışında çok gereksizdi. Doktor 19 yıl içinde oradan kendi başına da çıkardı. Ayrıca Jack hiç Torchwood'daki ve ilk 4 sezondaki gibi değildi. Jack bölümde bir kere bile ölmedi ya.

Rusvsturk

13. Sezon bu gidişle Kasım'da gelir. Bekle yarin köşesini.

wind90

Ben doctorun biraz daha ciddi olmasından yanayım hangi yazar duşundu bilmiyorum ama 11>

Rusvsturk

chibnall'un diziden Jodie'yle ayrılacağı duyuruldu. hepi topu 30 bölümlük bir dönem

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

6

2

4

12

5

10

10

3

13

9

5

3

3

4

15

13

7

16

4

14

16

10

15

2

14

3

7

9

9

21

10

5

11

13

3

18

7

12

6

12

23

17

15

26

11

4

5

12

17

60

14

25

25

30

80

2

83

7

25

13