Bal10 Doktor

Rusvsturk

10. doktordan nefret etmiyorum ama sizin sevdiğiniz kadar sevemiyorum da. Modern serinin en kahraman(heroic) doktoru ama sıkıcı bir kahraman. Dokuz'un karanlık havası, On Bir'in bunalmışlığı bu doktorda yok. Water of Mars'a kadar adamı sevemedim. Favori doktorum olabileceği yerde de tak diye rejenere oldu. Gerçi tak diye oldu sayılmaz, gidici olduğu belliydi ama beşinci sezonda kalması planlanıyormuş. Onuncu doktorla ilgili sevdiğim ufak bir şey var. Hoplaması, zıplaması, koşması çok hoşuma gidiyor. Matt Smith, Tenant'tan daha genç ama bu kadar hareketli değildi, arada bir top oynuyordu. Biraz da siz anlatın. Niye seviyorsunuz?

Skaro Dönercisi

Şahsen asıl olayı senaristi, en epik finaller(bkz. 4. Sezon finali)onda, şahsen en iyi companionlarda onda. Çok da güzel oynuyor ve Math gibi bu oyunculuğu heba edilmiyor. Kendisine moffat dönemindeki doktorlardan daha çok zaman ayrılıyor, companion-doctor dengesi çok iyi tutturuluyor. Şımarıklığı da güzel, math gibi abartı değil. Yine math gibi şaklabanlıkları aşırıya kaçmıyor. Mesela math daha geldiği bölümde işini yapan memurlar gitmişken onları çağırıp ayar veriyor, ve math bunu sürekli yapmaya devam ediyor, ama 10'da bu yok. Mesela 7. sezon cybermanli bölüm imparator diyor ki biz galaksi patlattık, burada doctorumuzun bu imparatoru karşısına alıp bir güzel haşlaması lazım yahu adam bildiğin galaksi patlatmış, ama doctor bunu yapmıyor, 10 olsa yapar.

Rusvsturk

Burada olabildiğince Tenant'tan bahsedin. Öteki doktorları fazla karışıtırmayın. @Emil_Aze isimleri yok zaten. @Skaro Dönercisi nope. Silence: sessizlik, Silent: sessiz. Özel bir isimleri olmadığı için Silence yaratıkları diye geçiyor.

Skaro Dönercisi

İsimleri silence tekili de silent diye biliyorum ben.

Mattin Tardisi

Tennata'da sıkıcı demessin be

tubaekmen11

Bak işte dizi yayınlanırken en çok izlenmiş, 9.doktordan sonra diziyi bırakanları yeniden diziye başlattırmış doktora kalkmıs balon diyorsun. Zaten 50.yıl özel bölümünü izlemişsen anlarsın doktorların hep farklı karakterleri vardır 11 geçmişini düşünmeyip sürekli sıkılan eğlenen dinamik bir doktordu 10 ise geçmişte yaptıklarından pişmanlık duyan bir doktor. 10.doktora nasıl sıkıcı dedin orayı hiç anlamadım zaten.

Rusvsturk

@tubaekmen11 en çok izlenmesi kimin umurunda? Tüm serinin en çok izlenen bölümü Voyage of the Damned mesela ama o kadar da iyi bir bölüm değil. 9. Doktordan sonra diziyi bırakanları diziye başlattırdı demişsin. Ona bir şey diyemem. 10. Doktorun karakteri 3 sezon boyunca aşırı düz. Adamın karakteri yavaş yavaş değişeceğine Journey's End'de değişmeye başlıyor.

AmeliaPonddd

10.doktor karanlık doktor sahnelerini bence en güzel oynayan doktor. Ama aynı zamanda senin de dediğin gibi @rusvvsturk hoplaması,zıplaması da bir o kadar etkili Ve bence bu ikisini en güzel şekilde birleştirmesi onu tam bir doktor yapıyor. Karakterinin aşırı düz olduğunu düşünmüyorum, sürekli pişmanlık yaşıyor zaten geldiği ilk andan itibaren.Bununla baş etmeye çalışırken Rose'u o şekilde kaybetmesi ve özellikle Martha'yı mahvettiğini düşünmesi ona bi de yeni pişmanlıklar veriyor.Bana göre 10.doktorun en iyi doktor olmasının bir sebebi de companion'ları. 3 sezonu boyunca farklı 3 ana companion'ı oluyor bu yüzden çok dinamik geçiyor bence.

Rusvsturk

@AmeliaPonddd oyunculuk bahsi geçti mi Capaldi deyip susacaksın (emrivaki konuşmuyorum). Oyunculuğu en iyi doktor: Capaldi. Oyunculuğu en iyi Master mı soruluyo, yine Capaldi. Oyunculuğu en iyi companion, yine Capaldi. Düşünsenize 12. Doktor companion olarak Peter Capaldi'yi alıyor. @Mattin Tardisi Başlığa Bal10 yazmamın sebebi belli değil mi sence? Tamamen provokatif. 10. doktorun o kadar da iyi olmaması da yazabilirdim. Daha çok kişi çeksin diye yazdım. Zaten ben bu tartışmayı bayağıdır açacaktım da provokatif bir başlık arıyordum. Bence kendisi balon. Çoğu kişinin favori doktoruna balon demem garip mi? 11 de bir sürü kişinin favorisi ama sallayan sallayana. Susturalım mı milleti?

Mattin Tardisi

Yorumum silinmiş gud. Fikrine saygı duyarım sadece garipsedim kanka

Buketkksl

10. Doktor favori doktorumdur.oyunculuğu olsun hoplaması, zıplaması, enerjisi olsun yeri geldi yoldaşlarla bağı olsun gözümde hep Doktor olarak canlanacak ilk şahıstır(nw). Gerçi hepsini ayrı ayrı çok seviyorum.Capaldi büyük bir üstad Matt desen biraz harcanmış lakin oda çok iyi bölümleri heyecanlıydı. Değişik yorumlar okumakta güzelmiş :) bence yorumlarınızın çoğu da doğru bende Moffatı suçlu görüyorum.

Adelaide

10. Doktor da değişik bir denge vardı yer yer karanlık yer yer neşeliydi ve bu değişimler iyi yazılmıştı. Zaten bence en iyi sezon da 3. sezondu modern seride. Kötü denilebilecek bölümü bile kimi sezonların en iyilerine denk. Bu kadar iyi olmasının sebepleri hem Russel T Davies in yazarlığı hem de David Tennant ın oyunculuğu. Belki Capaldi veya Jodie, Russel T Davies zamanında olsaydı her şey çok farklı olurdu. Kimi zaman sadece o haftayı geçirmek amaçlı bölüm yazdı Moffat. 10 unda saçma hikayeleri, kötü bölümleri oldu ama ne 11 ne de 12 kadar olmadı. Ayrıca companion bakımından da 10 ağır basıyor.

hilalimsii

10.doktor mükemmeldi bence ama 11.doktorda harikaydı bölümleri eğlenceli harikaydı ve çok tatlı bir şekilde rolunü yapıyordu ama aynı şeyi 12.doktor için diyemiycem nedense o eğlenceli,enerjik doktor yok bence

Bilig

Yazılması gerekeni arkadaşlar beyan etmişler bende onların dediğinden ne fazla ne eksik bir şey söylemiyorum 10.Doktor benim favori doktorum lakin bu diğerlerini sevmediğim anlamına gelmiyor ondan sonra 11. Doktoru çok sevmiştim hatta 10.cu doktorlar baya bir de ortak özellikleri vardı Peter ise diğerlerinden biraz daha farklı bir karaktere sahip birkaç konu da eksiklik hissettirse de çok da kötü olduğunu düşünmüyorum kısaca fena değil yani son doktoru ise henüz izlemedim onun hakkında henüz bir şey söyleyemeyeceğim :)

Madonna McDonald

yukarda yazılanların çoğu haklı. Tennant'ı gerçekten 10. doktor yapan harbici senaryolarıydı bence olaylar çok güzeldi o kadar companion değişmesine rağmen hepsiyle bağlantıyı ayrı kurup hepsini ayrı ayrı sevdirip hiç sıkmamaları mükemmeldi. 11'de izletense bence river'ın hikayesiydi bence. Ama maalesef capaldi bey de bu tamamlayıcı unsur yoktu bana kalırsa. tüm doktorları farklı açılardan seviyorum ama bence yan unsurlar da doktor kadar önemli. Doktoru daha iyi tanıtan tek unsur çevresindeki insanlar çünkü...

ykaesthetic

10.doktor mu sıkıcıydı? dalga geçiyosun herhalde

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

6

2

4

12

5

10

10

3

13

9

5

3

3

4

15

13

7

4

14

17

16

10

15

2

14

3

7

9

9

21

10

5

11

13

3

18

7

12

6

12

23

17

15

26

11

4

5

12

17

60

14

25

25

30

80

2

83

7

25

13