Chibnall'ın açıklamadığı bazı şeyler.

Ardagnl

(12x10'dan Spoiler içerir) Timeless children bölümünde doktorun sonsuz rejenerasyon hakkı olduğu söylenmiştir yani ölmüyor. O zaman doktor nasıl kendi mezarına gitti ? Eğer o doktorun zaman çizgisi değilse clara nasıl başkasının zaman çizgisinde doktoru kurtardı ? Bence sorulması gereken önemli sorular büyük ihtimal ileriki sezonlarda Chibnall senaryo yazarken doktorun mezarı yokmuş gibi davranacak ama yine de merak ettim sizin görüşleriniz neler.

salokero

Timeless child hikayesi çok iyi ancak gerçekten açıklanması lazım umarım açıklanır

Ardagnl

Ben bu konuyu daha detaylı araştırdım ve şimdi öğrendiklerimi sizlerle paylaşacağım. Öncelikler üstteki yorumu yaptığımda timeless children (zamansız çocuk) etkisi altındaydım ve düzgün düşünemiyordum ayrıca kafamda çok soru işareti vardı şimdi bu soruları cevaplayacağım siz de sorularınız varsa yazabilirsiniz bakmaya çalışacağım. Öncelikle doktorun sonsuz rejenerasyon hakkı olup olmadığını bilmiyoruz ayrıca time lordlar (zaman lordları) 12 kere rejenerasyon geçirebiliyor ama bu sayıyı arttıranlar da varmış klasik seride zaten Matt smith in son sahnelerinde bunu görüyoruz yani şu an doktorun kaç tane rejenerasyon geçireceğini bilmiyoruz ama sonsuz bile olsa rejenerasyon sırasında vurulursa öleceği için ölümsüz değil. Dediğim zaman çizgisi doktora aitti orda zaten doktor kendi mezarına girince çizgi bozuldu sonra clara düzeltti onu orda da bir sorun yok. Chibnall belki senaryo yazarken trenzelore (doktorun mezarının bulunduğu yer) dan bahsetmeyecek ama kendisi şu an çok daha önemli bir konuyu akış'ı (flux) yazıyor bu yüzden bahsetmesine gerek yok. Akış konusunu açıklanırsa buraya daha detaylı bir yorum yazabilirim. Ayrıca bazı kişiler doktorun zamansız çocuk olayını chibnall yazdı ,daha önce hiç bahsi geçmedi sanıyor ama yanılıyorlar. Klasik seride bu olaydan bahsedilmiş ama açıklanmamıştır bazı örnekler. 2. doktor kendi kullandığı eşyaları çıkarırken bir yüzük bulur ve bunu daha önce görmemiştim der. 4. doktor zamanında 4. doktordan 1. doktora kadar doktorun eski yüzleri gösteriliyor hemen ardından farklı birkaç yüz daha görüyoruz hatta zamansız çocuk bölümünde de aynı yüzler var. Demek istediğim bu olay önceden planlandı ve şu an chibnall gün yüzüne çıkardı şu anda da bunu yazıyor yani merak etmeyin dizi kökten değişmedi sadece temeli sağlama alıp devam ediyorlar izlemeye devam.

Rusvsturk

@Ardagnl 4. Doktor o bölümde Morbius diye başka bir Zaman Lorduyla zihin güreşi yapıyo. Orada görülen yüzler Morbius'un eski yüzleri de olabilir. Bu kadar ufak detay için bu kadar köklü değişim yapılmaz. Ayrıca yapan kişi Chibnall. Russel da Zaman Savaşını ekledi ama o iyi değerlendirildi. Kimse ona laf etmez.

Venus00

bu gun izledigim 13sezon 15 bolumde olayi daha detayli olarak gorduk ama yinede tam aciklanmadi bence doktor baska evrenden ve en az yuzlerce kez rejenere olmus birisi. bu olay bu sezonda islenir tam olarak aciklanir

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

6

2

4

12

5

10

10

3

13

9

3

3

4

15

13

7

16

4

14

17

16

10

15

2

14

3

7

9

9

21

10

5

11

13

3

18

7

12

6

12

23

17

15

26

11

4

5

12

17

60

14

25

25

30

80

2

83

7

25

13