buna benzer animeler varmi

ali bey

buna benzeri animeler varmi

ManyakVAntepli

Neon Genesis Evangelion. Hatta sadece benzemiyorlar bu direkt onun kopyası.

Abdulkadir34

Aslında Evangelion'a benzediğini düşünmüyorum. Bir yapımın diğerinden esinlenmesi ya da onu kopyalaması ona benzediği anlamına gelmiyor benim için. Tokyo Revengers'ın da erased'den esinlendiği çok belli mesela ama benzemiyorlar.

ManyakVAntepli

Bu direkt çalmış la Türk YouTuberlar mantığı gibi. Biz yurtdışındakini alıp daha iyi hale getiriyoruz diyorlar ya halbuki aynısının Türkçesi 🤨 Şu linki de atayım sen unutmuşsundur şimdi pis circus monkey. https://www.reddit.com/r/evangelion/comments/dk7a4c/spoilers_attack_on_titan_copied_a_lot_of/

91.Forte.91

@ali bey Koutetsujou no Kabaneri @Abdulkadir34 Evet, Tokyo Revengers mangakası seriyi Erased ve Re: Zero'dan esinlenerek yaptığını söylemişti.

ali bey

uzun bölümlü benzeyen animeler varmi

ManyakVAntepli

Uzun animelerden benzeyen yok zaten uzun animeler çoğunlukla shounen oluyor ve onlar da sadece birbirine benziyor. Pek bu kafada değil ama Fate serisine bakabilirsin hem uzun seri hem de bundaki gibi güzel şeyler var.

Sol Asus

@ManyakVAntepli Evangelion'u bitirdikten sonra şu reddit yazısını okuyana kadar bir benzerlik görememiştim. Aslında yazı da çoğu şey de artık doğru değil çünkü yazı daha AOT chapter 122 yeni yayınlandığında atılmış ve dediği çoğu şey artık doğru değil. Mesela Mikasa'nın Rei gibi sadece belli bir amaç için üretilmiş insanlardan olduğunu yazmış çünkü o zamanlar Eren'in bunu kendisinin uydurduğunu söylediği chapter 130 yoktu, babası tarafından zorlanması demiş ama AOT'ta bu durum tam tersi,Eren babasını kendisini zorlaması için zorluyor. Berserk formunu falan çalmış demişler de manga da öyle bir sahne yok :D, çalmışsa Wit çalmış o da zaten finale güzel bir fight verebilmek içindi,yoksa manga da fight birkaç sayfa sürüyor. Reiner ve Kaworu'yu benzetmiş ne alaka,Kowaru'yu 2 bölüm görüyoruz onda da bizim Shinji'yle arasında ufak bir aşk dönüyor sonra da gidiyor,Eren ve Reiner arasındaki hain dost olayı çok farklı o zaman içinde hain olan tüm seriler Evangelion'dan çalmış. Yani baktığım kadarıyla AOT en fazla esinlenmiştir, eğer adamın yazıyı attığı 4 yıl öncede olsaydık belki haklıydı ama şuan birkaç madde dışında bir benzerlikleri yok.

Sizde Katılın

Spoiler Ekle
Cevapla

19

14

1

1

9

2

7

5

6

6

7

6

4

8

12

6

9

5

8

8

6

12

24

16

5

7

16

6

7

17

6

19

15

22

8

10

5

27

6

3

14

2

20

64

7

9